УкраїнаСергій Петрович Мошенський

Публікації: Сергій Петрович Мошенський

Пошук по сайту

Публікації Автора хронологічно (збірки відсутні)

Сергій Петрович Мошенський: Від себе/Про себе

Сергій Петрович Мошенський

Мошенський Сергій Петрович , народився 27 вересня 1963 року в місті Шпола, що на Черкащині. Закінчив СШ№1 у 1981 році. З 1984 – інвалід армії, воїн інтернаціоналіст. В 1988році закінчив Уманський педагогічний інститут, працював вчителем початкових класів, з 2000 року – військовий пенсіонер.
45 років віддав художній самодіяльності, з 2010 року служу в українському православному храмі с.Куцівка, де й отримав дар писати. Проживаю в селі Ротмістрівка, Смілянського району.
Нагороджений Архиєрейською грамотою за усердну працю на благо Святої Православної Церкви, та Почесною грамотою райради на честь 118 річчя з дня народження Тодося Осьмачки.
Вийшла книга: «Дорога до храму» 2013р.
Друкувався в: «Смілянських обріях», «Сміла», «Шполяночка», «Земля»,
«Черкащина регіональна», «Склянка часу», «Шполянські вісті».

Рецензії / публіцистика

Публіцистичні матеріали, рецензії та відгуки на прочитані книжки, переглянуті фільми, серіали, культурні події

  • Дорога з Голгофи додому

    До 120-річчя з дня народження Тодося Осьмачки - селянина з с.Куцівки, співця правди сільського життя періоду 1933 - 1937 років, поета і прозаїка з непростою долею, гнаного, як прокаженного, своїм народом за правду в еміграцію. Моєму земляку і душевному наставнику.

  • Шевченко у моєму житті

    Чому в українській хаті завжди разом з образами Ісуса Христа, Святого Миколая висить портрет Тараса Григоровича Шевченка? Вишитий, мальований, вирізьблений – на видному місці у рушнику? Мабуть тому, що Кобзаря дуже поважає і шанує український народ.