28.02.2015 13:39  Суворий 

Про «Пробу Пера», критику і якісні твори


Захотілося нагадати авторам, що давно з нами і забули, з яких саме мотивів вони тут зареєструвались,  про 3 важливі речі:

1. «Проба Пера» - інтернет-проект для ПОЧАТКІВЦІВ і на даний час таким і залишається. Ми запрошуємо до співпраці тих, хто відчуває бажання писати, пише і шукає майданчик, щоб поділитись  своїми творами та почути думку сторонніх людей про них.  При цьому всім має бути зрозумілим, що вимагати від початківців чогось надзвичайного те ж саме, що від школяра в 3 класі знань про структуру гратки сульфіду натрію. Але тим не менш проект ставить перед собою амбітну мету без залучення платних університетських викладачів-філологів, а лише силами авторів-волонтерів з досвідом, освітою та бажанням допомагати іншим, піднімати освітній рівень у БУДЬ-КОГО, хто цього прагне. 

При цьому ми докладаємо зусиль, щоб програмна платформа, на якій ми всі працюємо, з кожним роком ставали більш досконалою і гнучкою, як для авторів так і для потенційних читачів, що навідуються ззовні. Професійні веб-розробники та веб-проектувальними не запрошуються, а проект розвивається невеликою групою людей в вільний від основної роботи час, які не є фахівцями в веб-технологіях. 

2. Критика публікацій на сайті заохочувалась з перших днів його існування і з кожним разом з`являється все більше механізмів, щоб цю критику висловити (оцінивши, прокоментувавши правильною кнопкою, додавши в улюблене тощо) . Паралельно розробляються логістичні схеми, які враховують критику на частоту показів твору ззовні стороннім читачам, підвищуючи загальне враження про проект. Але НЕ заохочується істерична критика на тему «все погано», «всі дурні», «ми деградуємо», «кнопки не такі», «редактор подонок» і тому подібне. Тому, що така критика не є конструктивною і є проявом хамства по відношенню до нашої багаторічної історії, коли багатьом авторам у нас подобалось і подобається, гарних творів у нас сотні і навіть тисячі, сторонні читачі залишають багато позитивних відгуків і наповнюють наші групи в соцмережах, а з недоліками  ми боремося ледве не щодня.

3. Якість творів матерія суб`єктивна.  За останні роки ми цеглина за цеглиною викладаємо систему фільтрів, щоб нікого не образити і всіх задовільнити. Вступаємо з авторами в неприємні дискусії, ризикуючи їх втратити. Але при цьому ми не забуваємо про ПУНКТ ПЕРШИЙ і ПУНКТ ДРУГИЙ.  Наша система не ідеальна, як і не ідеальним є авторський колектив. Сподіваюсь автори, яких гнітить контент нашого проекту, що оточує (чого там соромитись раз так воно є насправді) їхні бездоганні з усіх точок зору тексти, з розумінням будуть ставитись до цього факту або принаймні шукатимуть більш інтелектуальне товариство без  спроб знищити те, що напрацьовано роками і руками сотень людей.

Додати коментар
 28.02.2015 15:33  Світлана Холодна => Суворий 

А мені тут подобається. Можна почути різносторонні думки. Подивитися на свій твір "чужими очима". Отримати підказку... Всі досить доброзичливі і толерантні. А для авторів які ображаються процитую вислів, який допомагає сприймати конструктивну критику : "Не кожен, хто тебе хвалить твій друг і не кожен, хто критикує- ворог". Скажу за себе. Звичайно, коли пишеш вірш, ти вкладаєш Свою Душу і почуття. Інколи боляче, коли сиплеться критика але якщо її сприймати як поштовх до самовдосконалення, виходить непогано. Перевірено. Дякую всим хто хвалить і хто критикує. Це дає змогу "рости"!!!