02.12.2015 21:48  Суворий 

Хіт-парад українських проблем: фашисти, бендерівці та геї


Проблем в світі існує дуже багато. Зрозуміло, що в кожної людини чи держави вони вибудовуються в порядку пріоритетності, бо за все одночасно не вхопишся. Наприклад, для жителя Конго на першому місці може бути відсутність питної води, а на сороковому - відсутність Інтернету. Для Києва, найчастіше, все навпаки.

Українські проблеми нам всім чудово відомі, але завдяки спритним політтехнологам існує певний сегмент проблем, які впливають на наше життя (минуле та майбутнє) не менше ніж для декого відсутність води. Мова піде про проблеми-фантоми, які опинилися не на своєму місці або, простіше кажучи, висмоктані з пальця.

Якщо скласти хіт-парад суто українських вселенських проблем притягнутих за вуха, то впевнено можна говорити про наступну послідовність:

  1. Фашисти
  2. Бендерівці
  3. Геї

Деталізуємо сенс задуму «чорних» політтехнологів, які через правильних спічрайтерів та темних однодумців, що захоплено дудять в ту ж дудку, постійно підкидають нові дрова в топку вказаного паротяга.

  1. Фашисти. Ідеальних образ віртуального ворога, який спить і бачить, як повалити існуючу владу, перетворити мирну і щасливу країну, яка балдіє від стабільності, в пекло  з концтаборів та кіборгів в металевих шоломах. Витягнутий з могили минулого, причепурений фашист чудова додача до цементу, який скріплює державний режим на роки, і відштовхує громадян від думки міняти керманичів кожні 4-5 років, як у нормальних цивілізованих країнах. В Україні тема фашистів, що рвуться до влади, мусолилась з кінця 90-х, але режимам, як уже відомо, так толком і не допомогла.
  2. Бендерівці. Канонізований радянською владою образ віртуального ворога/нелюда/українця без совісті схильного до зради, який блукає темними ночами по ярах з тризубом та під жовто-блакитним стягом. Політ-технологічна заготовка для відлякування середньостатистичних українців від самої ідеї Незалежності. Дана концепція розрахована на повільне багаторічне прогризання мозку в напрямку виникнення сумнівів, що може й не треба нам тої «нєзалєжності». Відповідно всі адепти вільної України, яких не записали в фашисти, автоматично маркуються в кольори тих, хто розважається стріляючи в спини і топлячи дітей по криницях.
  3. Геї. Ворог біля воріт, який обов`язково чекає кожного істинного гетеросексуала, що насмілиться поткнутися за межі кордону України з ЄС. Міф запущений в маси, щоб породити відразу до самої ідеї інтегруватися в щось відмінне від «руського міра». Дозволяє плавно перевести тему в вдалий час у якийсь референдум, де народ скаже «ні содомії» і повільно вповзе, сам того не очікуючи, в міцні чоловічі обійми колишніх братніх народів.

Ці вселенські проблеми чудова, геніальна, блискуча тріада, яка тероризує українців вже не один рік і дозволяє відволікати від корупції, неприродно високої дитячої смертності, туберкульозу, грабунку на кожному кроці, недолугої медицини та освіти і ще Бог зна чого. Бо ж, як не крути, боротьба з фашистами, «бендерівцями» та геями не припиняється у нас ні на хвилину, а значить це подарунок хитрому і підступному ворогу, що нами всіма маніпулює. Зрештою ця безглузда колотнеча часто є непоганим виправданням бездіяльності та універсальної відмазки, чому у нас все так погано, що навіть відмовляються рости кокоси. Кожен може прямо зараз вийняти свою голову з Інтернету чи телевізора та вийти на вулицю, де Вас відразу зустрінуть засрані фашистами під`їзди, повалені «бендерівцями» паркани та спаплюжений геями міський транспорт. Чи ж це  не прекрасно стояти на передніх рубежах боротьби з цими трьома пандеміями і можливо рятувати від них увесь світ?

Людина схильна боятися будь-чого, з чим не стикалася, значно більше ніж п’яного лікаря зі скальпелем чи мізерної пенсії. Маніпуляторам про це відомо. Тепер відомо й Вам.

Додати коментар
 17.12.2015 19:57  Райан Ріенер => Суворий 

Чудова стаття. Я гей, і справді вражений, що є адекватні гетеро, які не бояться казати адекватні речі, за допомогою яких маніпулюють суспільною думкою. Більше б таких людей і тоді б ми в Україні справді працювали над нашим добробутом, а не займалися протистоянням одне із одним, поки ті, хто нас зтравлює, рахує розкрадені гроші із наших податків. Чим більше вільних від фобій та стигм людей - тим краще для України і тим гірше для політиканів!

 03.12.2015 09:46  Каранда Галина => Суворий 

в кінці 90-х я жила в студентській общазі, телевізора в кімнаті не було, а якщо й збиралися в когось біля телевізора, то хіба на КВН... для мене то був час без новин... наче нічого й не відбувалося тоді).

 03.12.2015 01:26  Марієчка Коваль => Суворий 

мене завжди цікавила тема гомосек. Якось навіть перечитала спец. літер., щоб проникнутися цією "проблемою". Нема там чого боятися. ну... більше, ніж треба. Вони були, є і будуть. Проблема, дійсно, просто у вихованні усіх груп населення, незалежно від статі, віку, статусу та ін. Сумно (згадуючи про високу дитячу смертність, СНІД, онкологію). таке..

 02.12.2015 23:01  Суворий => Каранда Галина 

Я можу сказати про себе... В кінці 90-х я був 100% ватніком. Втикав ОРТ і їхні новини з Доренком. Чекав новин, як якийсь супер серіал. Я знаю чітко, як це працює, і твержу, що російське ТВ супер-профі в пропаганді. Закінчилось тим, що я перестав вмикати тв і почав тупо слухати приймач Радіо Свобода і Голос Америки. Став фанатом Савіка Шестера. Він спец крутіший, бо аналогічно круто вєщає, але без картинки. До маніпуляторів ОРТ йому теж дуже-дуже далеко, бо він все-таки з іншої реальності... на радіо він робив неймовірні ефіри.

 02.12.2015 22:52  Каранда Галина => Суворий 

) там теж варіанти... ну, якщо дивитися тільки один канал, то да. в батьків тарілка, я як приїжджаю, дивлюся росія 24, аби уявити, чим їх годують... Міряла на себе - якби я там жила і це постійно дивилася, що б думала тоді? чомусь здається, що не повелася б саме через те, що аж надто наполегливо вони тиснуть на одні й ті самі кнопки - мене це завжди насторожує і вмикає бар`єр...
якщо подивитися 1+1, 112, 5, а потім, прости Господи, канал Україна і інтер, вже можна здогадатися, що щось тут не те... і зробити висновки. а якщо ще знати їхніх власників, то стає цікаво спостерігати. Головне - засумніватися в тому, що телевізор завжди каже правду... невже це важко?

 02.12.2015 22:38  Суворий => Каранда Галина 

зате він дає шанс побачити альтернативні точку зору.. а телевізор шансів не дає... не пущать і все...

 02.12.2015 22:33  Каранда Галина => Суворий 

сам інтернет - теж засіб маніпуляції нічогенький... ми схильні шукати і сприймати інформацію на підтвердження наших ідей і поглядів, а все, що їх заперечує, піддає сумніву чи спростовує, ми свідомо або несвідомо відкидаємо.

 02.12.2015 22:29  Каранда Галина => Лариса Пугачук 

) а сам факт його повернення мав би свідчити, що таки не вбивають))) парадокс!)

 02.12.2015 22:27  Каранда Галина => Суворий 

ото я й думаю, що чим далі, тим менше логіки навколо бачу...

 02.12.2015 22:27  Суворий => Лариса Пугачук 

{#}Над цими темами працюють цілі династії маніпуляторів... Але інтернет їх переможе і викорінить. Тому росіянам скоро інтернет вимкнуть...

 02.12.2015 22:24  Каранда Галина => Лариса Пугачук 

))) в знайомої вже третій місяць гостює родич з росії))) він уже повірив, що російськомовних в нас не вбивають, але роботи ще багато))))))

 02.12.2015 22:24  Суворий => Каранда Галина 

Дуже часто ми не схильні бачити в чомусь логіку тільки тому, що трапляємо в ті 10% населення, які якось, але мислять... Проте світом правлять оті 90%, які мають однакові права голосу, що й Ви. Маніпуляторам ж ті 10% думаючих абсолютно не цікаві. З ними каші не звариш...

 02.12.2015 22:20  Каранда Галина => Суворий 

щодо перших... "фашист" з асоціації дитинства - вбивця, дуже жорстока людина... це вже потім освіта навісила на це поняття ідеологію...
щодо других... знову таки, з дитячих асоціацій - у нас усіх жителів Заходу України називали бЕндерівцями. причому я не вбачала в цій назві негативного відтінку.
щодо останніх... от поки про них хтось не напише, я про них якось і не згадую... чи то тому, що живу в маленькому місті, чи то тому, що мене ця тема ніяким боком не зачіпає, а чужим інтимом не цікавлюся...
маніпуляція - штука тонка... іноді треба спитати себе: "А я особисто стикався з ними? (ф/б/г/,,,,,,,) Що поганого вони особисто мені зробили? а моїм рідним?". може, це надто приземлено, але останнім часом переконалася, що судити про щось треба лише з власного досвіду, а не глобальними поняттями... на які й опираються маніпулятори...