11.01.2016 02:12  Суворий 

У нас новий розділ Питання-відповіді


На сайті додано новий розділ Питання-відповідь, де в популярній формі можна поділитися з іншими своїм баченням на ту чи іншу проблему сформульовану у вигляді питання.
Дуже велике прохання поставитись з розумінням, що даний формат передбачає певну дискусію, де всі можуть висловити свою думку, а не просто схилятися до авторської. Раніше цей формат був в принципі неможливий, але, як видається, культура спілкування у нас суттєво виросла і кожен розуміє, що захищати свою точку зору НЕ означає затоптувати чужу. І тим більше НЕ ображатися на когось, якщо хтось думає по іншому ніж Ви, а можливо подає загальну відому йому інформацію без жодної прив`язки до власної думки.

Редакція сподівається, що автори будуть використовувати цей розділ не лише для відповідей на питання, чому сніг білий, а вода мокра, а пояснювати все те, що в суспільстві замовчується, обговорюється поза спинами або, виключно, натяками.

Щоб зрозуміти, про що йде мова, зі старту в розділ потрапило абсолютно неприйнятне питання про матюки, яка підіймає тему брудних слів в літературі (і не лише літературі). Воно жорстке, конфліктне і чудово підходить для ілюстрації. Такі книги вже з`являються на поличках магазинів, подібних текстів безліч в інтернеті і дехто з відомих авторів не цурається міцної лайки. Тема важка, дратівлива і кожен може чітко висловити свою позицію та почути чужу. Матеріал статті не є жодним посилом до дії чи детальною інструкцією по "моральному розтлінню", як хтось може подумати. Він піднімає проблему, яка аж ніяк не висмоктана з пальця, і дозволяє почути різні думки.

Сподіваємось, що ми навчимося говорити один одному щось таке, що комусь можливо невідоме або навпаки визнаватимемо свою необізнаність в чомусь. Без образ, переходу на особистості та грубощі. Світ складніший ніж ми думаємо. Вмикаємо мозок і вимикаємо емоції.

Додати коментар