14.05.2016 17:58  Суворий 

Мене не читають - видаляю твір


Думаю багато авторів або планували щось видалити, не отримавши таких бажаних переглядів свого твору (фактично тиражів), або вже щось ображено видалили. Перегляди - найвагоміший фактор, який змушує нишпорити інтернетом, друкуючись то там, то сям, періодично видаляючись з одного сайту і переходячи на інший. Перегляди - це головне, що надихає безмежно скромних і необмежено амбітних. Цей показник впливає на стан душі онлайн-літератора, шкребеться мишею-сумнівів, як в своїх можливостях, так і в ставленні до друзів, які його (автора) не читають, так і ресурсу, який не забезпечує достатньою кількістю кліків по його посиланнях.

Змушувати переглядати (читати НЕ змусиш!!!) твір можна по різному. Наприклад, давши скандальну назву, в якій згадується щось липке, як мед. Ну, до прикладу, еротичні фантазії чи колір засмаглої дупи. Можна впливати опосередковано через механізм "я читаю твоє - ти моє", якщо сайт не приховує дану статистику і публікує її на загал. Можна перебігти кудись деінде, де переглядів значно більше через більшу популярність ресурсу або можливо адміністрація якого, знаючи про нездоровий потяг до статистики, дозволяє собі маніпулювати цифрами на догоду Вашим бажанням. Бо ж бажання - це все для клієнта, а клієнт завжди правий.

Прегляди. Багато і відразу. Бажано сотні і тисячі в перший день. А між тим якість цих переглядів може бути цілком сумнівною. Хтось клікає, щоб потрапити в список тих, хто переглянув, поспішаючи кудись. Хтось втрапив випадково і пішов далі... Хтось переглянув не читаючи, щоб поставити автору двійку, бо ж ті, хто Вас ненавидить, дуже часто входять в число найбільш відданих Ваших читачів. 

Де ж взяти ті золоті перегляди, за якими стоять читачі, що Вас оцінять? Відповідь проста. Вона елементарна і лежить на поверхні. Це ті перегляди, які починаються через пів року / рік після опублікування. А може й значно швидше, але це точно не трапиться ні сьогодні, ні завтра. Саме тоді, коли твір проранжується тематично в пошукових системах, до вас ПІДУТЬ зацікавлені читачі. І ця колона буде формуватися щодня чи щотижня, додаючи нових членів. Ті, які й шукають "вірш про кульбабу на українській мові" або "віршик про мухомора". Або цікавляться напряму Вами в Gogle по Вашому прізвищу чи псевдо за результатами клопіткої літературної праці. Це й будуть ті найцінніші перегляди, але Вам вже на них начхати. Ви вже й самі не пам`ятаєте, що писали два-три роки тому. Ви напекли свіжих пиріжків, які висять на головній з двохзначними числами, що чомусь відмовляються їсти невдячні перехожі.

Абсолютна більшість авторів хоче все і відразу. Хочуть 20 000 переглядів в перший день і заради цього готові самі їх накручувати, вважаючи, що твір з більшою кількістю переглядів, ще краще читатимуть інші.

Всім, хто гониться за примарними показниками лічильників радимо звернутись до досвіду нашого співавтора Тетяни Чорновіл: 2258 дн. стажу  / 1842 публікацій / 961 592 переглядів. Це єдина формула успіху. Більшість її читачів отримали те, що хотіли. Багато публікацій з року в рік на розхват. І жодного бажання видалити, бо мене не читають, за нею не помічав... По іншому не буває, вельмишановні "торопиги", яких дратують лічильними щойно опублікованих текстів. Читачі приходять потім, а починається все найчастіше просто з порожніх кліків або взагалі з їх повної відсутності...

І на останок: Українська література не найкраще вудлище для рибалки на перегляди. Пишіть англійською або російською про труси і голі дупи, голівудські блокбастери та шоу, політику та шоппінг... Пишіть про те, що цікавить Вашого напівграмотного сусіда... ;)) і тоді, якщо Вам не завадять інші чисельні рибалки, почне клювати справді гарна риба.... і переглядів буде не злічити.

Додати коментар
 27.05.2016 09:08  Тадм => Суворий 

Слушні думки, пане Суворий!

 19.05.2016 09:18  Вікторія Івченко => Суворий 

Я в Інтернеті уже 10 років - вересня 2006 року. Публікувалася в основному на порталі громадянської журналістики ХайВей, що у перекладі з англійської (молодіжне перекручення кирилицею) ДОРОГА, АВТОСТРАДА, ШЛЯХ. А от девіз там гарний - ТОБІ Є ЩО СКАЗАТИ СВІТОВІ!

Так от, у ті далекі-близькі роки цей портал Ш А Л Е Н О атакували проросійські тролі усіх мастей. Просто скаженіли од люті! То була інформаційна війна у розпалі... Але я трималася стійко, бо мала чітку мету: ПОЗИЦІОНУВАТИ УКРАЇНУ ВЛАСНОЮ ТВОРЧІСТЮ. Відмивати від бруду, який тоді лився на усіх без винятку україномовних журналістів цього порталу. Нині маю понад мільйон шістсот тисяч переглядів своїх публікацій. Атаки на мене припинилися років зо два-три тому. Навели порядок на сайті: авторові дозволили чистити образливі висловлювання на його адресу, а недоброзичливців - "банити". ГОЛОВНЕ ДЛЯ ПОЧАТКІВЦЯ - ЗАСВІТИТИСЯ, оскільки цей портал відомий у всьому світі. Маю друзів і в Європі, і в Америці, обравши громадянську журналістику як один із способів творчого самовираження. Мій вихід на "Пробу Пера" є логічним продовженням цієї роботи. Тож бажаю і молодим авторам на цьому порталі ІТИ СВОЄЮ ДОРОГОЮ І РОБИТИ СВОЮ СПРАВУ з радістю і натхненням! Успіх прийде, якщо ви справді варті його.

 17.05.2016 18:47  Суворий => Ем Скитаній 

дякую... стараюсь...

 17.05.2016 15:32  Ем Скитаній => Суворий 

цікава й корисна статейка...

 14.05.2016 22:59  Суворий => Гаврищук Галина 

ok

 14.05.2016 22:54  Гаврищук Галина => Суворий 

Мені тут комфортно. Я (в стилі жінок) не подумала над зворотньою стороною своєї дії. Побачила заплутаності. коли перечитувала свідомо. Бо писала и не свідомо. Думаю, що ви зрозуміли, що я маю на увазі. Не виганяйте початківця

 14.05.2016 22:36  Суворий => Гаврищук Галина 

Жодних висновків... Якби це стосувалось Вас особисто, я б Вам особисто це адресував... Але це не так.

Інша справа, що проект справді не заохочує видалення авторами всього свого портфоліо чи 99% його. Більше того - після таких вчинків дуже часто припиняє співпрацю повністю... І це справедливо... Бо це нам шкодить... А ми ж не хочемо завдавати шкоди один одному???

 14.05.2016 22:31  Гаврищук Галина => Суворий 

Ви вложили душу у цей сайт, не ставлячи авторам ніяких примусових умов. Це можна оцінити, як вашу порядність. Але з жорстокими висновками не поспішайте, не знаючи напевно всіх намірів і планів винуватця. Можливо, він працює над вдосконаленням... Потрібна була йому критика, як підказка, та не дочекався і догадався сам про помилки свої.

 14.05.2016 22:29  Каранда Галина => Суворий 

абсолютно згодна. я завжди була проти видалення. навіть не з міркувань "вийде - не вийде"...

 14.05.2016 22:24  Суворий => Каранда Галина 

Так... Можна говорити 3 години без перерви на цю тему розгорнуто... Резюмуєм...
Якщо Ви спробуєте - у Вас можливо вийде, але якщо Ви видалитесь, то у Вас точно нічого НЕ вийде... Навіть потім... Вибір за Вами...

 14.05.2016 22:00  Каранда Галина => Суворий 

кількість переглядів "колись потім" - це результат купи факторів, які ви назвали і ще більшої купи, яких ви не назвали. Реальна кількість прочитань залежить від довжини твору, від його цікавості, від актуальності теми і т.д. Велика кількість переглядів, звісно, це приємно. І здебільшого адекватний автор розуміє, коли вона викликана цікавістю до нього, як до автора, коли - причудами пошуковиків, а коли - активними стараннями самого автора для продвигання публікації.
а от кількість переглядів в перші 3 дні - це здебільшого відображення відносин всередині сайту... та вони теж не відображають ні кількості прочитань, ні якості твору)

 14.05.2016 18:28  Суворий => Ліра 

це інше...

 14.05.2016 18:23  Ліра => Суворий 

Отакої! Невже видаляють? Хоча - я помітила на вашому сайті. Я двом різним авторкам порадила - підправити свої твори. А вони - видалили. Невже так простіше? А як же - прагнення до досконалості?

 14.05.2016 18:15  Каранда Галина => Суворий 

один - це замало... для надто імпульсивних треба хоча б три...

 14.05.2016 18:13  Суворий => Каранда Галина 

кнопка "видалити" на відстані одного кліка - це питання політичне... а не паргматичне....

 14.05.2016 18:12  Каранда Галина => Суворий 

з думками згодна. в даному конкретному випадку шкода людину. надіюся, що передумає і все поверне.
...кнопка "видалити" на відстані одного кліка - не найкращий варіант...