25.10.2016 14:25  роман-мтт 

Укрзалізниця: тарифи - ніщо, романтика - наше все!!!


Паравози - це взагалі окремий вид романтики. Колись його прискіпливо вивчатимуть в літературних інститутах, академіях, технікумах і навіть в літературних ПТУ. І окремо - на самій залізниці! :)

Так-так, уявляєте собі: цілий факультет організують в ВИШах транспорту та інфраструктури. :) Залазите з торбами до вагону електрички, а вам машиніст по радіо:

"Вітаємо на самому романтичному маршруті Запоріжжя - Мілітополь - Тащєнак. Хлопці, не куріть ото в тамбурах, а краще розглядайте дівчат, обирайте саму гарну і шуруйте з ними знайомитися! Вітаються розмови про природу, літературу, гарну музику і мистецтво. Наступного разу запрошуємо до нашої електрички з квітами - так знаймитися легше, а дівчатам пропонуємо вдягати найкращі свої плаття і робити зачіску та манікюра."

Далі пауза така секунди на 3, і потім лагідним прокуреним голосом машиніст каже: "Укрзалізниця - це не тільки дорога... Ми поєднуємо країну, міста і долі... Приготуйте квитки для перевірки."

Або, той самий машиніст по радіо: "В четвертому вагоні нашохї електрички відкрито дискусійний клуб "Як жити в Україні і зробити її кращою". У клубі дозволена обсценна лексика, підвищені тони і суперечки про політику без бійок. Бажаємо приємно провести час - вхд до 4 вагону за звичайним квитком."

Ну або таке. Машиніст трохи схвильованим, торжественим і чітким тоном повідомляє "Увага, наші шановні пасажири! Під час руху ви можете ознгайомитися з рекламою на стінах і прикладами народної літературної творчості так само на тих самих стінах. Найбільш цікаві зразки знаходяться в вагоні номер 5. Цікавої та насиченої вам екскурсії. Укрзалізниця: піднімаємо економіку країни та освіченість її громадян!"

Я ж кажу - факультет романтики має бути: це новий рівень подорожей, новий рівень вражень, новий тип сприйняття світу.А якщо щей пасажирські потяги охопить цей напрямок роботи, вокзальну інфраструктуру тощо - ващє красота буде. Укрзалізниця: тарифи - ніщо, романтика - ВСЕ!

Додати коментар
 05.11.2016 02:53  роман-мтт => Ярек 

так, сама романтика: з немитими ногами пасажирів, у комфортному плацкартному вагоні із вічно падаючими фіранками на пластиковому прутку.
дякую за комент ;)

 04.11.2016 14:35  Ярек => роман-мтт 

Хороша замальовка. Теж люблю потяги, подорожі, Та нажаль в останній період доводиться писати лишень критичні матеріали про укрзалізницю. А хотілося б ось так легко про романтику, про сподівання... Якщо ще хтось вбачає у сервісі нашої залізниці романтику - мабуть справді ще не все втрачено.

 27.10.2016 22:17  Артюх Леся Вікторівна => роман-мтт 

уже обираю маршрути)

 27.10.2016 21:24  роман-мтт => Артюх Леся Вікторівна 

так за чим справа? прошу пані до вокзалу! :)

 27.10.2016 21:04  Артюх Леся Вікторівна => роман-мтт 

аж захотілось такої романтики!

 26.10.2016 00:48  роман-мтт => Каранда Галина 

та то таке - з коменту народилося! :)

 25.10.2016 18:50  Каранда Галина => роман-мтт 

)) а чого саме в блог?
літературні ПТУ - то вєщ!):))
а взагалі - прикольна ідея. Виставки художників і презентації поетів... і головне - глядачам втекти нікуди аж до своєї зупинки!))