28.06.2017 22:24  роман-мтт 

Зі святом!


Найкраще вітання (і перевірка на розуміння питання, як такого) - прочитати. Мені, наприклад, найбільше подобається ст. 63 - реально допомагала.

А от тепер можно і сакральне "Зі святом!"

Світлина від Roman Onyshchenko.

Додати коментар
 29.06.2017 01:37  роман-мтт => Борис Костинський 

На городах святкує - для більшості то просто вихідний., напередодні якого в школах провели урок чи урочисте зібрання, де ніхто нічого не зрозумів із слухачів.
Населення (не люди - а саме населення) - мало розуміє, що таке права взагалі, хто такі люди взагалі, і чого вони встановлюють закони. Сотні разів стикався з тим, що українці нині зовсім не розрізняють народ, державу і Батьківщину (три різних поняття як таких) тощо. То що вже говорити за Конституцію, права, закон?

 29.06.2017 01:29  Борис Костинський => роман-мтт 

Вельми гарне свято, пане Романе! Але! Цікаво було би подивитись в маленьких містах та селах, як пересічне українство усе це святкує... {#}

В США і без всіляких свят на дуже багатьох приватних будинках майорять прапори цієї держави. Ніхто нікого не примушує - усе самі роблять. В школах день починається зі співання гимну США. Колись читали молитву, але тепер всебічна політкоректність вимагає не нав`язувати нікому християнські цінності, бо ж в американських класах християн зараз все менше і менше...

 29.06.2017 01:06  роман-мтт => Тетяна Белімова 

Насправді в Конституції багато цікавих речей є. Нприклад: лише в ній сказано, що українці можуть бути "людьми", а в усіх інших законах - "громадянами" ("особами без громадянства"), але точно там не написано, що ми - люди. А в підзаконних актах ми здебільшого вважаємося якимись "фізичними особами", навіть не "громадянами". Якщо розібратися, то виявляється, що це геть різні визначення, які обмежують нас в правах, у порівнянні з тими, які має проста людина як така (а саме така, що записана в Конституції і підпадає під визначення "людини").
Саме смішне, що більшість українців визнають себе "фізичними особами" а не "людьми", тулячі підписи під різними документами, які призначені для фіз.осіб. Для людей такі документи часто не потрібні (якщо звісно ці українці визнають себе людьми, то підпадають під визначення таких, для яких писано Конституцію. ;) )
Може трохи заплутано, але це правда. У нас людей в країні насправді дуже мало. А от фізосіб - неміряно. Буде цікаво - поспілкуємось на цю тему.
Цікава книжка, кароче ;)

 28.06.2017 23:57  Тетяна Белімова => роман-мтт 

Гарне привітання, Романе)) Присягаюся, що завтра відкрию й прочитаю цю 63)))) Цікаво!

Не буду приховувати, що моя улюблена 10. І на лекціях згадувала частенько (вступних до курсу "Українська мова за проф.спрямуванням) і в житті посилаюся.

Ось таку класнючу картинку побачила на Твіттері. Ділюся))