02.11.2018 10:39  Каранда Галина 

І знову про субсидії


"Сім`я має декларувати доходи всіх, навіть тих, які прописані за іншою адресою

Є чимало сімей, в яких чоловік прописаний за одною адресою, дружина і діти за іншою. Чоловік працює, дружина, скажімо, у декретній відпустці або взагалі не працює. Такі сім`ї раніше, враховуючи те, що дружина зареєстрована з дітьми в помешканні одна, надавалася чимала субсидія, доходи чоловіка не враховувалися, але гроші щомісяця він приносив саме в цю сім`ю.

Водночас, на помешкання, де прописаний чоловік оформлювалася субсидію, виходячи з кількості не зареєстрованих, а фактично проживаючих осіб. Відповідно доходи такої людини не бралися до уваги для призначення допомогу ні там, ні тут.

Тому Мінсоцполітики з 1 травня 2018 року змінює форму Декларації про доходи. Відтепер декларувати необхідно буде доходи всіх членів сім`ї (чоловіка, дружини та неповнолітніх дітей), навіть тих, які зареєстровані за іншими адресами.

Увага! При цьому соціальні норми житла та соціальні нормативи житлово-комунального обслуговування за адресою домогосподарства на таких осіб не розраховуються.

Таким чином, держава реагує на соціальну несправедливість та турбується про воз`єднання українських сімей.

Поняття сім`ї розтлумачує Сімейний кодекс, стаття 3.

За інформацією офіційного веб-порталу

Міністерства соціальної політики України "


Розшифровую... Якщо ви маєте, наприклад, неповнолітнього сина-студента, якому призначена пенсія за втратою годувальника, то його пенсія - це ВАШ дохід. Якщо він отримає стипендію - то це теж ВАШ дохід. Але витрати сина (заплатити за гуртожиток, гаджети, зв`язок, інтернет, поїсти, одягтися, оплатити проїзд, та й зводити дівчину до кафе, врешті решт) - то вже НЕ ВАШІ витрати! 

Тобто доходи двох додаються, але витрати на двох НЕ діляться. 

При такому розклАді нащо вам та субсидія? 

Тобто держава щиро вірить, що якщо ваш НЕПОВНОЛІТНІЙ син вже не живе зі мною в одній хаті постійно, то ви відібрали в нього пенсію, стипендію, і САМІ ВСЕ З`ЇЛА.

Більше того, Рідна матінка-держава  переконана, що таким чином вона сприяє воз`єднанню вашої сім`ї... Забрати його з університету, чи що?? Чи як вам ще воз`єднатися???

Нє, воно якби ще не золотий газ (який, тим паче, видобувається на моїй рідній Полтавщині), то я б ще не "возбухала". Але ж, Державо, це вже перебор...

Мо`, трішечки уйми свою турботу?...  

Додати коментар
 02.11.2018 16:12  Каранда Галина => Суворий 

Дуже просто.

Найкращий вихід, який я бачу для себе -

поїхати нафік на заробітки за кордон і не топити взимку хату.

Будь-яке збільшення офіційного мого доходу

тут "з`їдатиметься" зменшенням субсидії.

Більше того, якщо я зараз взагалі кину роботу і сидітиму на своїй

інвалідній пенсії, то в чистому залишку мені на прожиття залишатиметься

та сама сума, яка залишається і зараз, коли я працюю.

Саме дурні закони породжують вбогість.

 02.11.2018 16:03  Суворий => Каранда Галина 

Як на мене українці надто мало приділяють часу питанню, як більше заробляти, і надто багато, як вибити субсидію для вбогих. Поки так буде - будуть закручуватись гайки... Все дуже просто.