23.04.2012 12:58
-
319
    
  5 | 5  
 © Піщук Катерина

Поки він тихо спав…

  Поки він тихо спав, обнявши її коліна, вона благала ніч зупинити мить, щоб світанок затримався і сьогодні прийшов пізніше. Їй здавалося, що це все не насправді, і вранці він піде, і скільки не клич, більше не повернеться назад.

    А ніч пливла рікою, і як вода лилася в холодні долоні, вплітала зоряне сяйво в її волосся, яке світилося на чорному фоні. Місяць, як злодій, заглядав в вікно, він був єдиним свідком її безсоння.

     Поки він тихо спав, обнявши її коліна, вона мріяла, міцно сплітаючи пальці, і не думала, що буде з ними завтра, коли світанок вб’є

чари ночі, хоча, мабуть, він буде правий розвіявши ілюзії.

      Поки він тихо спав, обнявши її коліна, вона ловила щастя, яке таки збулось… Нехай це не назавжди, можливо, уже завтра з пробудженням сонця усе зникне, але він тут. Вона перебирала його волосся, пильно дивилася на закриті очі, які бачать солодкі сни.

     Поки він тихо спав, обнявши її коліна, вона шепотіла «кохаю», боялася поворухнутися, щоб не потривожити його сон.

      У вікно заглянули перші промінчики і грайливо бігали по кімнаті. Вона  ще міцніше стиснула пальці, щоб нікуди його не відпустити і закрила повіки… Поки він тихо спав, обнявши її коліна...

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 25.04.2012 03:39  Олекса Т 

Непогано написано. С великим почуттям. Але я би відніс цей твір до мініатюр.

 24.04.2012 23:19  Ксенія Горін 

просто захоплююче....

 24.04.2012 23:19  Ксенія Горін 

просто захоплююче....

 23.04.2012 13:23  Каранда Галина 

дуже-дуже гарно. це, мабуть, швидше есе, принаймні точно не оповідання. але класно.