25.04.2012 09:18
-
4381
    
  13 | 21  
 © Юрій Янюк

Хто сказав, що все уже відкрито? Нащо ж ми народжені тоді?

"...Кто блуждал в этих туманах,
кто долго страдал перед смертью, –
тот это знает. Это знает уставший..."
М. Булгаков


...Не хоче серце замовкать

А кров гарячу буде гнать

Щоб кришталевії цимбали

Зчерствілу душу окропляли...


Відкрито... Гарячі потоки крові переповнюють моє серце. Не знаю, що важче, – затамувати подих, чи продовжувати заповнювати легені повітрям від якого в висках лунає вибух і хвилею різкого болю змушує кожну клітинку, кожне нервове закінчення тремтіти в агонії...Біль, що так довго накопичувався в серці, змішуючись із червоною та пекучою мов жар кров`ю, не може втриматись і розриває слабкі, як струна натягнуті м`язи... Стихло, замовкло, холодно...

Відриваючись від своєї земної нікчемної оболонки, я лечу.., піді мною далі вирує життя та йому ніколи не відчути того, що зараз відчуваю я... Блаженство...

Блаженний той, хто хоч раз зазирав собі в душу. Збоку, зверху, з висоти небесних Херувимів розглядав кожну смальту, що формує мозаїку духу. Крізь кришталеву призму совісті оцінював кожен вчинок.

Я її бачу..?! Моя душа.., вона виблискує в промінні ранкового сонця, купається в несходжених росах, навколо лунає небесної чистоти переспів райських птахів...

Та що це?! Це камінь, брила чи гора, – з`явилася в ній монолітна ноша. Це біль, страждання, зло, образи, що сходили із вуст і рук моїх. Чому? Чому я не бачив цього раніше? Чому я усвідомлюю це тільки тепер, коли на душі навис тягар важезного каміння?

Покаяння...Чути гуркіт, навколо збираються густі чорні хмари, в моїй душі гора ніби ожила, – росте, сичить, тріщить і, нарешті, вибухає...

Темряву пронизують блискавки болю, гарячі потоки гірської лави перетворюються на кров. Я відкриваю очі і розумію, що відкрив в собі самого себе, зумів відчути щось таємниче, приховане, щось таке, – що ніхто, ніколи і нізащо не зумів би цього зробити.

Хіба ж тоді вже все відкрито? Відкрийте очі люди, і загляньте собі в душу, не з висоти небес, а доки можна, тут ще, на землі.

...Щоб знов воскресла, оновилась

Душа зчерствіла знов відкрилась

Тій пісні, що із серця лине...



Київ, 01 березня 2004 2:50

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 13.02.2013 19:29  Аріна => © 

Ну ну!!!

 27.04.2012 10:39  Ірина Затинейко-Михалевич... => © 

питання було дещо іронічне...але дякую за відповідь)

 27.04.2012 00:15  © ... => Ірина Затинейко-Михалевич 

а як пояснити відчуття? ну от вони є і є.
навчитися навряд-чи. не знаю. мати і розвивати - так, а вчитися не впевнений

 25.04.2012 18:28  Ірина Затинейко-Михалевич... => © 

Ви у віртуальному діалозі діагностуєте енергетику чорну? підкажіть, як це? що при цьому відчувається? ...цьому можна навчитися?))

 25.04.2012 17:55  © ... => Ірина Затинейко-Михалевич 

я просто не вмію "по-людськи" доносити те, що хочу сказати.
і виходить те, що написано, а не те, про що я думав
і зовсім я не аргесивний - просто не люблю чорних людей, їх енергетика мене бісить

 25.04.2012 17:44  Ірина Затинейко-Михалевич... => © 

ви цікавий співбесідник, Юрію, коли не проявляєте в розмові субєктивність з присмаком агресії)

 25.04.2012 17:34  © ... => Ірина Затинейко-Михалевич 

та яка тут може бути корисливість... :)
фальш - можна погодитися. цілей шукати не буду - марна праця.
але ж яка ця фальш бридка і відразна - я про це

 25.04.2012 17:32  © ... => АнГел 

бо ви говорите по темі публікації.
що, дійсно, людям важко навіть оголеним стати перед дзеркалом, не те що оголити душу.
і це вибір кожного, але як би хто не поступав - ми всі не ідеальні і всі на кінець життя будемо шкодувати про щось.
так в тому й заклик, що може варто нам починати хоча б потрошку, хоча б з собою ставати щирими. масок і так забагато в нашому житті

 25.04.2012 17:30  Ірина Затинейко-Михалевич... => © 

фальш...яка робиться з якоюсь ціллю...але корисливості на цьому сайті, як на мене - мало...

 25.04.2012 17:28  © ... => Ірина Затинейко-Михалевич 

погоджуюсь.
а коли нещире "захоплення"? то що?

 25.04.2012 17:25  АнГел => © 

...так можливо й відійшли від вашого твору, та таке буває...От наприклад, для мене знайоме це відчуття, яке Ви передали.Інколи навіть забагато я зазираю в ту сторону...і критикую себе, дивлюсь на себе зі сторони, так би мовити дивлюсь у дзеркало самої себе, що й зоветься - душею...Та й по правді, важко ці відчуття переживати...Мені близький ваш твір...Я так це сприйняла, а хтось по іншому. Сприйміть це...

 25.04.2012 17:25  Ірина Затинейко-Михалевич... => © 

щирість і захоплення інколи вміють обєднуватись)))

 25.04.2012 17:24  Каранда Галина => © 

а я нав"язую своє спілкування?
а про факти нещирості... я вже тут 8 місяців: нещирі тут не приживаються.

 25.04.2012 17:24  © ... => Деркач Олександр 

і що відповіли? ні!
бо всі ми носим маски, вони не зручні і гнітючі, але нам так легше

 25.04.2012 17:22  © ... => Ірина Затинейко-Михалевич 

можливо я 2 думаю, а 1 говорю, - але я говорив виключно про факти нещирості, а не про прояв захоплення

 25.04.2012 17:21  © ... => Каранда Галина 

Пані Галино, ми з вами спілкуємося різними мовами.
Якщо я вас чимось образив - щиро прошу пробачити.
Але, в будь-якому випадку, енергетично не можу бути вашим співбесідником.
щиро і без масок, подобається це комусь чи ні.

 25.04.2012 17:20  Ірина Затинейко-Михалевич... => © 

тут багато талановитих людей - придивіться...почитайте) як, читаючи твори, які принизують до глибини, не відгукнутись позитивно? не думаю, що усе зводиться до дипломатичних усмішок...може в іншому місці і так!!!)

 25.04.2012 17:20  Деркач Олександр => © 

Пішов читать..........

 25.04.2012 17:17  Деркач Олександр => © 

лише спитав у людей, що то значить бути такими як вони є????

 25.04.2012 17:14  © ... => Деркач Олександр 

чого ви мені радите щось читати?
самі відвели тему обговорення на бог знає що - та ще й радите.
поверніться до обговорення по суті, а не оффтоп, або почитайте Кафку "Перевтілення" ;)

 25.04.2012 17:12  Деркач Олександр => © 

Найвищий прояв Волі це акт самогубства, а не ігнорування правил ...Юрій я раджу почитати Камю "Міф про Сізіфа, Бунтівна людина, Шопенгауера "Поняття волі", Бердяєва"Самопізнання і ще багато іншого, якщо Вас цікавить Воля і що значить бути вільним

 25.04.2012 17:11  © ... => АнГел 

я навпаки хочу чути критику, приймати участь у обговоренні, деталізації.
але ж не відведення коментарів у зовсім іншу сторону (оффтоп) причому, придуману 1 людиною, а не мною як автором, а обговорювану так ніби це мій посил.

 25.04.2012 17:09  Каранда Галина => © 

{#}вибачте, а якщо справді щось подобається, то можна хвалити?:)

 25.04.2012 17:07  © ... => Ірина Затинейко-Михалевич 

абсолютно ні.
це про те, цо я не люблю коли люди кажуть оне одному - ой, класно - класно - це ніби прояв поваги, а насправді так не думають.
про дипламатичні усмішки і кальки

 25.04.2012 17:06  АнГел => © 

Юрію, кожен автор висловлює свою думку стосовно вашого твору, а ви це сприймаєте на себе.Можливо, прагнете, щоб вас коментували відносно, лише вашого бачення???Якщо ні, то сприймайти висловлювання інших.Не дарма ж кажуть: "Скільки людей, стільки й думок!"Хтось у ваших творах пізнав, відкрив щось нове для себе....Дайте шанс в цьому розібратися...обсудити, не критикуйте кожне висловлювання...

 25.04.2012 16:49  Ірина Затинейко-Михалевич... => © 

"рожеві сю-сю"...це про когось конкретно?

 25.04.2012 16:44  © ... => Ірина Затинейко-Михалевич 

я поважаю всіх і кожного, але і правди не приховую за рожевими сю-сю-сю.

 25.04.2012 16:42  © ... => Деркач Олександр 

їла жаба гадюку - а до чого тут душа?

 25.04.2012 16:19  Ірина Затинейко-Михалевич... => © 

вибачте, пане Юрію, що втрутилась у Ваш діалог делікатний, але у нашій літбесідці панує повага одне до одного...

 25.04.2012 16:12  Деркач Олександр => © 

Техніка безпеки, правила дорожньго руху, кримінальний кодекс і елементарний етикет для рабів?

 25.04.2012 15:53  © ... => Деркач Олександр 

я вже пояснив, що маніакальність якраз і виникає внаслідок тривалого і пригнобленого придушення істинних бажань людини.
вільному глибоко наплювати які правила встановлюють рабам.

 25.04.2012 15:49  Деркач Олександр => © 

Брейвік теж став КИМОСЬ, і тепер його ніщо не родизрає зсередини - 92 загиблих які теж хотіли бути КИМОСЬ

 25.04.2012 15:45  © ... => Деркач Олександр 

я не боюся відповідальності і готовий до неї

 25.04.2012 15:44  © ... => Деркач Олександр 

пинання вибору.
вони були КИМОСЬ, бо сповідували своє.
а заярмований кайданник максимум може досконало виконувати свою роботу і при цьому кішки роздиратимуть йому душу зсередини (маніякальний зрив як наслідок)

 25.04.2012 15:43  Деркач Олександр => © 

Свобода перш за все велика відповідальність і повага

 25.04.2012 15:39  © ... => Деркач Олександр 

"ніхто не може змінити ці правила і закони суспільства"
відповідно, рабом родився - рабом помру?

 25.04.2012 15:37  Деркач Олександр => © 

Чикатило, Гітлер, Сталін, Ленін іт.д. Були такими як вони є, і не обманювали перш за себе

 25.04.2012 15:34  © ... => Каранда Галина 

якщо без слів, то "без слів" не пишуть ;)

 25.04.2012 15:34  Деркач Олександр => © 

???????????????????????????

 25.04.2012 15:32  Каранда Галина => © 

без слів.

 25.04.2012 15:31  © ... => Каранда Галина 

стосовно вас, мені розвиднилось одразу.
я не читаю слів - я читаю енергетику.
і розуміти мене слід також на енергетичному рівні, а не на словесному.

 25.04.2012 15:29  © ... => Деркач Олександр 

"ви в наймах виросли...у наймах...й помрете"

 25.04.2012 15:26  © ... => Деркач Олександр 

а вам хоч толкуй, хоч не толкуй - краще бути в панцирі.
та на здоров,я
ви хоча б по "сродну працю" згадали, а то товчете воду в ступі "собою" та "собою" - сам придумав - сам повірив.

 25.04.2012 15:25  Каранда Галина => © 

просто я не роблю висновку про людину на основі пари реплік!:) і Вам того ж бажаю!)
пишіть, публікуйте, спілкуйтесь, читайте й інших - воно розвидниться!)

 25.04.2012 15:24  Деркач Олександр => © 

Моїй природі багото,що суперечить і в навколишньому теж, себе я можу стримувати, правилами, законами соціуму, і втой же час ніхто не може змінити ці правила і закони суспільства

 25.04.2012 15:22  © ... => Каранда Галина 

про веселки нагадувати не буду ;)
частіше посміхайтеся, я ваш щиро цього зичу

 25.04.2012 15:22  Каранда Галина => © 

Юро? а чого ви аж так все сприймаєте? ніхто ж нічого поганого Вам не сказав... а різне бачення - то ж нормально.

 25.04.2012 15:19  © ... => Деркач Олександр 

Олександре, щось вас з пані Галиною не туди занесло.
до чого тут матеріалізм? до чого недоліки?
ніхто не позбавлений недоліків - так що тепер?
Самі перед собою будьте щирі - і навчіться собі говорити, що брешете самі собі в тій чи іншій ситуації, коли виконуєте те, що протирічить вашій природі (тій пісні, що із серця лине)

 25.04.2012 15:09  © ... => Ірина Затинейко-Михалевич 

не матеріалізуйте ви так. не йде ніде мова по "бути самим собою", а про щирість перед собою.

 25.04.2012 15:08  Каранда Галина => © 

похмурість? цікаво?:)

 25.04.2012 15:07  © ... => Каранда Галина 

Пані Галино, вибачте, але ваша змиренність і похмурість - то ваше право і ваш вибір.

 25.04.2012 15:03  Деркач Олександр => Ірина Затинейко-Михалевич 

Всі релігії, філософи і навіть психотренінги, хоч це інше, інша мета, направленні на вдосконалення, очищення, досягнення чогось вищого, а мені будь собою... дякую за розуміння

 25.04.2012 15:03  © ... => Деркач Олександр 

ніхто нікого і ні до чого не змушує. стереотипність - це не "бути самим собою", а якраз обрости стереотипами і вирощувати в собі маньяка, організовуючи боротьбу істинних бажань і почуттів та стереотипних наростів. ох і виграєте ви з того...

 25.04.2012 14:55  Деркач Олександр => Каранда Галина 

Слава Богу не я один, в мене стільки недоліків, що буває страшно, всім хто кидається цією фразою раджу читати Достоєвського

 25.04.2012 14:26  Ірина Затинейко-Миха... => Деркач Олександр 

розділяю Вашу думку...фраза дуже модна, аж затерлась "бути самим собою" це може бути викристалізований стан...типу не прагну вдосконалення, не працюю над недоліками...хоча...кожен у цю фразу вкладає своє наповнення...

 25.04.2012 14:09  Каранда Галина => Деркач Олександр 

) згодна, хтозна, що то значить. ми й так є собою, просто спочатку, по молодості, ще прагнемо як не бути, то хоч здаватися кращими, а потім плюємо на це діло, і погоджуємося з своїми недоліками: та хай будуть! :)

 25.04.2012 14:02  Деркач Олександр => Ірина Затинейко-Михалевич 

Мене завжди дратує ця стереотипна фраза "бути самим собою" - а якщо я маньяк який ледь стримується, а мені будь собою, поясніть люди, що значить бути самим собою

 25.04.2012 13:55  © ... => Ірина Затинейко-Михалевич 

так. але воно в першу чергу стосується мене, а не загалу. це моє власне бажання і рекомендація всім

 25.04.2012 13:47  Ірина Затинейко-Михалевич... => © 

дуже ідеалізоване бажання...

 25.04.2012 13:32  © ... => Ірина Затинейко-Михалевич 

просто хотілося б щоби люди зняли панцири і були такими, якими вони є в серці і не обманювали перш за все себе.

 25.04.2012 13:25  Ірина Затинейко-Михалевич 

кінець такий, наче пророче попередження...мов вказівним пальцем невидимим хтось махає перед носом) Дуже сподобався Ваш твір!!!

 25.04.2012 13:10  © ... => АнГел 

мабуть я забагато літав у снах ;)

 25.04.2012 13:10  © ... => Володимир Пірнач 

дякую.

 25.04.2012 10:22  АнГел => © 

Сподобалось ))) Сповідь врятованої душі...

 25.04.2012 10:02  Володимир Пірнач 

Сподобалось.
Плюсую.