10.11.2009 00:00
для всіх
5067
    
  1 | 2  
 © Микола Щасливий

Конкурс прози – «Подаруй другу новорічну фантазію»

Третій конкурс літературного порталу

Доброго дня, шановні читачі та автори літпорталу «Проба Пера». На численні прохання відкрити конкурс прози, ми нарешті зважилися на це. Від сьогодні розпочинається третій конкурс – конкурс оповідань «Подаруй другу новорічну фантазію». Це змагання своєрідне і потребує неабиякого хисту для перемоги. Ідея конкурсу в тому, щоб допомогти авторам створити якнайкраще привітання до новорічної ночі. Тобто, кожен автор пише оповідання для свого друга чи подруги по життю, де передасть свої найщиріші вітання і свої сокровенні думки. Навіть тут не головне, щоб створити вітання, ні, ідея полягає в тому, щоб ви змогли своїм твором передати свої почуття до вашої близької людини. Ось чому твір потребує неабиякої уваги, адже від цього буде залежати ставлення вашого друга до вас. І якщо вам вдасться виконати це завдання, то ви отримаєте дві нагороди, одна від нас, інша – від свого друга. Звісно, перша нагорода дістанеться лише кращому, але другу, отримають всі, якщо ви все ж зважитеся показати свою фантазію вашій коханій людині.


А тепер, більш докладніше про конкурс. Твори до оцінки допускаються прозові (можливе використання віршів в самому твору, але власних), вони мають містити від 1500 до 5000 знаків (це приблизно 1-2 сторінки, а публікація, яку ви зараз читаєте, має близько 3200 знаків). Публікації мають бути лише на українській мові і не мати орфографічних та стилістичних помилок (при виборі переможців, на помилки буде звертатися неабияка увага). Оповідання мають передавати дух новорічної ночі та присвячуватися вашому другу, тобто коханій людині. Твій має розкривати ставлення до цієї людини і показати, що ви раді в цю мить бути поряд (думками чи наяву). Говорячи конкретніше, це має бути признання в коханні, адже лише так можна показати свою увагу до близької, коханої людини. Кожен автор може додати лише один твір, тому що має бути сама найкраща фантазія, а таких фантазій створити дві неможливо. Далі, оповідання мають бути лише унікальні, тобто твори, які вже друкувалися (в будь-якому джерелі), не приймаються. Подавати заявки можна від сьогодні до 12 січня 2010 р., а 14.01.2010 р. будуть оголошені переможці. Твори публікуються самими авторами, тому не забуваємо вибирати потрібну «новорічну» категорію (категорію «Про Новий Рік») та додавати примітку «Новорічна фантазія». Якщо автори лише зареєструвалися і не друкувалися, то повинні заповнити свою анкету. Усі твори, подані на конкурс, літпортал «Проба пера» має право постійно публікувати на своїх сторінках.


Залишилось додати кілька слів про нагороди. На даний момент ми будемо, як і практикуємо, дарувати поповнення рахунку мобільного зв’язку. Автор найкращої новорічної фантазії отримає поповнення (лише українського оператора) номіналом 100 грн. Але це не все, переможців в цьому конкурсі буде два – чоловік і жінка, кожен отримає по 100 грн.


Переможців будуть обирати читачі, самі автори та адміністрація. Біля кожного твору є рейтинг і всі мають можливість проголосувати. (Зловживати постійним голосуванням за себе не радимо.) На основі рейтингу творів буде вибрано найкращих 10 жіночих оповідань та стільки ж чоловічих. З цих 20 вибраних творів сама адміністрація літпорталу вибере кращі дві фантазії.


Адміністрація літпорталу щиро вірить, що конкурс зацікавить дуже велику кількість читачів і змагання буде цікавим. Адже ваші твори зможе прочитати не лише ваша кохана людина, але й інші читачі, які поки тільки мріють отримати таке привітання в новорічну ніч. Можливо, хтось з читачів подарує ваше вітання і своїй коханій людині, це дуже добре і ми впевнені, що автори творів не будуть проти цього. Адже і заради цього відкритий цей конкурс, щоб і читачам і письменникам було цікаво.


Давайте зробимо людей щасливими в новорічну ніч 2010 року.


P. S. В даний момент на літпорталі проходить два конкурси: «Місяць року» - річний конкурс з поезії та «Подаруй другу новорічну фантазію» - двомісячне змагання з прози.


P. P. S. Вже після написання цієї статті про конкурс, дізнався цікаву річ. Виявляється, творчість Уільяма Портера, котрого усі знають, як відомого письменника О. Генрі, розпочалася з такого ж конкурсу, але різдвяного. Він, сидячи в тюрмі, хотів подарувати своїй дочці подарунок, але не мав на це грошей. Випадково дізнався про аналогічний, як у нас, конкурс прози в одному престижному журналі. Таким чином він знайшов вихід зі становища, хоча раніше ніколи не писав. Його твір зайняв перше місце і за його проханням гроші були переведені на подарунок дочці.

Ось завдяки такому випадку Уільям Портер відкрив в собі талант і став одним з найбільш відомих у світі новелістів. Сподіваємось, наш конкурс теж розбудить в наших авторів дар митця, як колись у О. Генрі. І саме цей конкурс подарує нам всесвітньо відомого прозаїка.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 28.12.2011 00:19  © ... 

Олю, ви наплутали, це конкурс з 2009 року. Нажаль, на нього не прийшло жодного вітання (це єдиний конкурс, який не сподобався письменникам, хоча в той час в нас і відвідуваність була на порядок нища).
Зараз триває конкурс "Новорічні вірші 2012", про що й читаємо в останній публікації розілу "Конкурси".

 27.12.2011 15:24  Оля Стасюк 

та присвячуватися вашому другу, тобто коханій людині.
Треба ще знайти такого.... Як довго триватиме конкурс? А ще, до речі, про місяць року - що це? А "Новорічні вірші 2012" кінчився? ДУУже чекаю відповіді))

 22.01.2010 16:58  © ... 

Як усі помітили, творів до конкурсу прози ніхто не надіслав, тому адміністрація поки і мовчить за рахунок цього змагання. Але, є один автор, котрий надіслав все ж "фантазію". Поки чекаємо від його звістки, щоб він власноручно зареєструвався та опублікував свій "новорічний твір" (раніше він просто був надісланий нам на електронну поштову скриньку). Тому результат хоч невеликий, але присутній. Цей автор обов`язково отримає свою нагороду, щиро чекаємо його "фантазію" на сторінках нашого літпорталу.

 10.12.2009 01:58  © ... 

Доброго дня.
Є якісь питання щодо конкурсу?

 09.12.2009 18:27  дана => © 

добрий день

 09.12.2009 18:27  дана => © 

конкурс прикольный

 06.12.2009 09:13  © ... 

Увага!
Умови конкурсу дещо змінені. Триватиме подача заявок до 12 січня, а результати будуть оголошені на "старий" Новий Рік, тобто 14.01.2010 р.

 30.11.2009 01:44  © ... 

... на даний момент до конкурсу прози не було подано жодної заявки. Це вказує на великий шанс перемоги. До закінчення конкурсу лишилось 26 днів, поспішаємо.