10.11.2009 19:28
для всіх
5164
    
  9 | 10  
 © Микола Щасливий

Новий проект літпорталу «Проба Пера» – «Легенди мого краю»

Доброго дня, шановні автори та читачі літпорталу «Проба Пера». Наш літературний портал відкриває новий проект, котрий зацікавить кожного відвідувача. Проект носить назву «Легенди мого краю». В чому він полягає? Мета проекту зібрати легенди про походження назв міст, сіл, селищ міського типу, річок, озер та легенди їх заснування зі всіх куточків України. Усі легенди будуть впорядковані та викладені на вітці нашого порталу. Завдяки цьому проекту, ми покажемо, яка багата історія нашої неньки України, який сильний дух народу. Це будуть живі казки українського народу, нашої землі. І кожен відвідувач, навіть з самих віддалених куточків нашої держави, зможе дізнатися про походження назв свого краю, своєї землі. Кожен дізнається про своє коріння, а головне, це зможе жити і вже ніколи не забудеться.


Щоб проект запрацював, треба допомога усіх читачів зі всієї України. Кожен має зробити свій внесок в розвиток проекту «Легенди мого краю». Інакше, історія забудеться і з часом ніхто не буде точно усвідомлювати, чому його місто чи селище називається саме так. Ми дуже надіємося на вашу допомогу та впевнені, що все ж проект запрацює і вийде в світ. Тому, якщо ви знаєте, чому ваш населений пункт, чи річка, озеро називається саме так, а не інакше, пишіть, а ми будемо впорядковувати ваші листи і готувати відкриття нового проекту. В разі, якщо ви не знаєте походження назви, тоді є бабусі, дідусі, мама і тато, котрі, можливо, вам допоможуть вивчити свою історію.


В даний момент ми хочемо зібрати попередню базову інформацію хоча б деяких селищ та міст, річок та озер. Якщо ви маєте хист писати, тоді гарно скомпонуйте легенду. Якщо на написання гарного твору не дуже здібні, опишіть, як можете, а ми самі підготуємо матеріал. Усі ваші дописи найближчий місяць, можливо й більше, будуть впорядковуватися та перевірятися, а коли їх збереться чимало, проект відкриється. Але це не є конкурс, тому нагород ніяких не буде. Єдина нагорода буде в тому, що після відкриття проекту і в разі його успіху, ви будете розуміти, що це завдяки вам він відкрився. Водночас, кожна публікація буде мати підпис автора (чи авторів), або людини, котра допомогла донести легенду до народу. Тому, насправді нагорода буде, кожен стане автором і його ім’я побачить світ.


Просимо надсилати легенди свого краю на адресу: avtoram@probapera.org

В листі вказати своє повне ім’я та повну адресу місця, до якого відноситься легенда (область, район). Проект буде розроблений на державній мові (пізніше буде введена і двомовність), але листи та легенди можуть бути написані і на російській, ми самі зробимо переклад. Кількість легенд, звичайно, необмежена, адже багато хто може дізнатися походження не лише свого міста та села, але й сусідніх. В листах з легендами, для зручності, вказуйте тему «Легенди мого краю».


Ми будемо дуже вдячні, якщо ви все ж допоможете відкрити проект «Легенди мого краю». Це можливо лише з вашої допомоги. Хоча ми самостійно теж вже почали готувати легенди, але зібрати історію усієї України, все ж не в наших силах.


Якщо є охочі допомогти проекту, просимо писати, будемо раді кожному. Літпортал працює на ініціативі, тому допомога буде важлива будь-яка. Особливо цінуватимуться люди, котрі вміють та хочуть писати. В випадку, якщо листів буде багато, ми самі не зможемо швидко скомпонувати легенди в гарні твори. Тому пишіть, чекаємо на листи та допомогу.


З повагою, адміністрація літпорталу «Проба Пера».

P. S. В коментарях можете задавати питання, давати оцінку проекту, нам цікаво знати вашу думку. Ми ж будемо відповідати та коментувати в цій публікації просування проекту і оголошувати результати на поточний момент.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 03.07.2012 22:50  © ... => Каранда Галина 

Так, на осінь можна обдумати.

 02.07.2012 11:25  Каранда Галина => © 

о! й Наталочка відкопала... дійсно, думаю, може не зараз, але ближче до осені, як люди повертаються, спрацювало б. я навіть скидала вже щось таке після першого свого коментаря тут, правда, не під своїм авторством, то й не розстроїлася, що не опублікували.... але не видаляла...
а колекція була б цікава, легенди школярами востребувані...

 27.01.2012 21:18  Каранда Галина => © 

це була дуже хороша ідея. зараз багато активних авторів. можна спробувати ще раз.

 12.11.2009 09:59  © ... 

Сісти і перекласти усі тексти важко, але можливо.
А, вірші це цікаво, хоча краще, як доповнення це робити до тексту легенд.
... проект лише в стадії початку, тому можливо всі напрямки обдумати.

 11.11.2009 22:45  Комарова Ольга => © 

Миколко! Це супер-проект!!!Усіма руками за!!! Якщо треба допомога у чомусь, то звертайтесь - якраз досліджую зараз цей аспект у історії Кам’янця. І питання: а можна подавати легенди у віршованій формі? В мене є декілька написаних ще того року, легенди якраз про деякі українські замки (просто звернула увагу на те, що Ви пишете, що плануєте двомовність, чи не буде для вас потім складності з перекладом?