07.06.2012 10:20
для всіх
291
    
  2 | 3  
 © Наталія Анна

Жорстока ніжність

Пролог

Затишшя перед бурею

Все починається з мрії

14 червня 2010 р. (14:00)

Україна-Львів (Сихів)


Спека. Ця ненаситна спека вже кілька днів безжально висушувала все навколо, вбирала всі соки, висмоктувала і осушувала все живе, роблячи в’ялим весь світ. Сьогодні, як не дивно, сонце заховалось за темними брудно-сірими хмарами, які затягнули небо, від краю до краю, як натягнута струна-один легенький дотик і забринить. Було так тихо- задушливо тихо, все замовкло, притихло. Ніде не було чути, а ні лаю бездомних собак, які завжди плутались у ногах прихожих, вимолюючи своїми жалісними очима їжу і ласку, а ні муркотіння диких кішок, які хоч вже привикли до людей та сімейство Felidae* все ще ховалось, остерігаючись цих непередбачуваних істот. Навіть вітер і той причаївся, очікуючи свого часу. Затишшя- час, який віддається для того щоб сховатись, приготовитись до бурі. Затишшя- обманливий спокій, обманливий затишок. Не довіряйте тишині- це не спокій, а очікування… Хоч і було, лише, близько другої дня, та на вулиці було тьмяно і похмуро. Тік-ток, тік-ток –це вистукує годинник час до настання грози. Тік-ток, тік-ток– з-за рогу вийшла молода дівчина, ще зовсім юна, швидше дитя, а ніж доросла жінка. Вона зіскулилась- не від холоду, а від відчуття тривоги, яке пеленою обвивалось навколо неї. Тік-ток, тік-ток –дівчина прибавила крок, прагнучи по швидше сховатись від грози, чий поступ крав спокій з її душі. Хлюпсь. Стривожений погляд на небо. Хлюпсь. Ця краплина капнула на кінчики її пальців. Завив вітер. Дівчина обняла себе захищаючись від холодного подиху грози, кинулась бігти до під’їзду. Забриніла струна- загриміло небо, роздалось зливою, залютував вітер. Темне волосся дівчини, чорним ореолом вилося на вітрі навколо її обличчя. Пролунав хрускіт- це з оглушливим звуком по інший бік дороги вітер звалив дерево. Худа постать дівчини ледь просувалась супроти вітру, здавалося ще мить і вона, як те дерево- зламається. Добравшись до дверей під’їзду вона швидко відкрила двері і скрилась у будівлі, лише на мить перед цим озирнувшись на буревій, в її сірих очах зблиснув чи то страх, чи то захват. Та це була занадто коротка мить, якої не вистачило для того щоб розглядіти погляд тих сірих очей. Небо розірвала блискавка. Грім оглушив землю. Вітер ламав дерева і зносив огорожі. Піднявши голову до неба, під дощем стояв юнак. Він не втікав від грози, а навпаки спокійно спостерігав за розлюченою стихією. Чорне, як смола волосся мокрими пасмами прилипало до його обличчя. Краплини дощу сльозами стікали по щоках. Його одяг промок, холодний вітер продував до самих кісток та здається його це не хвилювало. Юнак з непорушним виразом обличчя стояв посеред грози, так немов навіть і не зауважував її.


* Котові (Felidae, вкл. підродини Пантерові (Pantheridae) та Малі кішки, 36 видів)


Цей твір увійшов до «100 ТВОРІВ, ЯКІ ВАРТО ПРОЧИТАТИ ЦЬОГО ЛІТА» //vidatiknigu.com.ua/index/rezultati_konkursiv/0-18



Львів., Осінь 2010

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 08.06.2012 14:57  © ... => Суворий 

Не зауважувала,але виправлюсь.

 08.06.2012 14:52  Суворий => © 

Наталка, навіщо у вас між словами по 2-3 пробіли замість одного????

 08.06.2012 14:22  © ... 

Дуже вдячна всім за відгуки)))Чесно кажучи,не очікувала так багато коментарів, що приємно здивувало)))

 08.06.2012 14:09  © ... => Каранда Галина 

Так, зі Львова, не знаю чому в Вас склалось таке враження, але в житті російською не спілкуюсь, лише українською.

 07.06.2012 16:45  Каранда Галина 

Ви - зі Львова? а чому в мене враження, що в житті Ви російською спілкуєтесь?

 07.06.2012 14:37  Тетяна Белімова 

Вітаю колегу! Початок твору багатообіцяючий! Романтична преамбула (маю на увазі романтизм як художній напрям) - природа сповнена передчутів - тиша, що обіцяє бурю - він і вона (думаю, це ті, що можуть бути ніжними й жорстокими водночас) - тобто є усе для подальшого захоплюючого сюжету.

 07.06.2012 14:25  Володимир Пірнач => © 

Ой скільки всього хочеться сказати)
Так от:
" Не довіряйте тишині - це не спокій, а очікування…"
Шикарна фраза, дуже сподобалось.
"Пролунав хрускіт" - насмішило, чомусь мені хрускіт це щось золсім не шумне) але це таке..
Не сподобалась дівчинка, яка втікала від дощу (як можна не любити дощ? - але це субєктивне)
Зацікавив образ хлопця, який стояв і вбирав в себе дощ - це сильно, він мені когось нагадав)
Загалом цікаво, але мені здається що сюжет вже зрозумілий (я хочу помилятись).