12.06.2012 09:22
-
946
    
  7 | 8  
 © Віктор Насипаний

Ну й народ...

Ну й народ тепер пішов. Ніщо нікого не цікавить. Часом елементарного не знають. Питаю у сусідського малого: звідки сметана береться? Як звідки? Кіт Матроскін вночі приходить і кладе в холодильник сметану і йогурти.


Питаю у кума: ти знаєш, хто у нас мер? – Не знаю. А хто? Хоча яка різниця. Вічна йому пам`ять, якщо вмер…


Для мене самого стало відкриттям, що інфузорія-туфелька – це бренд взуття, а Ейнштейн – то кіт баби Люби з третього під’їзду.


Зустрічаю двох студенток, питаю: – Ви про Отелло і Дездемону чули? Чули. Але точно не пам’ятають, чи то вона його отруїла, чи він її.


А один мені видав таку інформацію, що я потім хвилин десять не міг переварити. Питаю : – Ти знаєш, де найглибша впадина? – Де, де? У Анжели із сусіднього будинку. У неї, кажуть, така впадина, що хто не залізе, то тиждень вибратися не можуть.


Питаю, а що таке формат 3D? О, та то кожен шофер знає. Три Д – то Дай Дурневі Дорогу.


– Ну а Челентано знаєте? – Аякже! Це ж піцерія в центрі. – А Дідро? – Це ще простіше. Дідро – це дід Рома скорочено. Тепер у тусовці модно все скорочувати. Ну а Гоголь – це, виявляється, коктейль такий. Пиво з горілочкою. Гоголь-моголь називається.


У сусіда питаю: – Ти про «Ідіота» Достоєвського чув? А той мене питає: – А він із нашого під`їзду чи з сусіднього? Бо я всіх сусідів не знаю, а ідіотів у нас на кожному кроці вистачає.


Питаю в одного: – Знаєш, де Рим знаходиться? – Знаю. Біля Криму. – А чого? – Та я чув, що один дядько казав, що і Рим, і Крим пройшов. Та якщо пройшов пішки, то Рим від Криму недалеко. – Логічно, – кажу. А що йому ще казати.


Питаю в одного, ти чув, що в Америці скоро в кожного буде айфон четвертого покоління. Хлопака на мене так глянув. Каже: – Не може бути. – Що не може бути? – Ну те, що там у кожного четвертого ну цей самий айфон аж по коліна… Я вже більше нічого й не питав.


Ну що за народ. Чи точно не знають, чи під дурнів косять. Підійшов до одного, питаю, що краще: лексус чи лендровер? Він мені відразу відрубав: лексус. – А чому? – Бо у нас у кожного забитого селюха є ровер, а от, що таке лексус, не знаю, але здогадуюсь.


А один мене взагалі озадачив. Питаю, ти про дочку Ярослава Мудрого чув? – Та чув ніби. – Хто ж вона така і за кого заміж вийшла? – А за кого вона може заміж вийти. Та за олігарха якогось. Он їх тепер скільки.


Ну не знає народ. Не цікавиться. Не до того їм. Я свого сусіда Федю питаю, що знаєш про нові смартфони ну і гаджети? А він на мене глянув як Ленін на буржуазію. – Ти чого хамиш і гадом мене обзиваєш? Сказав же: ну і гад же ти. Він і досі зі мною не говорить.


Після того я вже й боюсь когось щось питати. Ну не знають, так не знають.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 21.06.2012 00:47  Арсеній Троян 

Пофігізм, тупість, на жаль, домінуюча риса сучасного нано-суспільства. Скоро всі будемо сидіти перед моніторами і пускати слину на клавіатуру. Ну а поки що дякую за актуальність

 16.06.2012 18:05  Віктор Насипаний => Каранда Галина 

ДЯКУЮ, ПАНІ ГАЛЮ!!!

 16.06.2012 18:04  Віктор Насипаний => Тетяна Белімова 

ТАК ВОНО Є. ЧИСТА ПРАВДА. ЩОСЬ ЗАПИТАЄШ, А У ВІДПОВІДЬ: - А ВОНО МЕНІ ТРЕБА?

 16.06.2012 18:03  Віктор Насипаний => Каранда Галина 

ЦІЛКОМ ЗГОДЕН!!!

 13.06.2012 16:54  Каранда Галина => Віктор Насипаний 

все життя називала Гоголь-моголь яйця, збиті з цукром!)
а щодо не знають...Суперечливе питання. думаю, що якщо правильно підібрати запитання, то виявиться, що ні я, ні Ви нічого не знаємо. Звісно, ми вважаємо себе ерудованими людьми, і нам дико, коли люди не знають того, що нам здається елементарним, але я переконана, що "розумний" і "ерудований" - це не тотожні поняття... знаю особисто і дуже ерудованих дурнів, і мудрих людей без особливої ерудиції. так що Ви праві не знають, - то й хай не знають!
ну, а стиль письма мені Ваш подобається.

 12.06.2012 18:04  Тетяна Белімова 

Азія ми затуркана! Від цього й всі проблеми, і головне, вчитися ж не хочемо!

 12.06.2012 13:08  Віктор Насипаний => Володимир Пірнач 

спасибі!

 12.06.2012 12:41  Чернуха Любов => Віктор Насипаний 

Як завжди розсмішили!

 12.06.2012 11:38  Володимир Пірнач => Віктор Насипаний 

Ви звісно перебільшили, але загалом правдиво :)
У мене випадок такий був цікавий. Сиджу читаю з компа (на роботі), підходить шеф і питає це що? Ідіот, кажу. Він на мене так очки вилупив, і дивиться зверху. Довелось пояснювати потім, що читав Достоєвського. :)
Плюсую.