12.06.2012 10:55
для всіх
433
    
  10 | 10  
 © Каранда Галина

Ода

пародія

вічному і непохитному, нескореному і непоборному, присвячується...

О великий і могутній! Ти вічний і непоборний, як сама природа! Тебе віками ненавиділи, вбивали, знищували і проклинали, але ти щоразу воскресав, наче Фенікс. Твоїй життєлюбності, твоїй волі до перемоги, твоїй силі заздрять. В тебе безліч ворогів, та всі вони віками вклонялися тобі, такі горді і непохитні, такі самовпевнені, - повзали перед тобою на колінах! Жоден земний цар, жоден бог не мав скільки доземних поклонів, як ти. На твій вівтар люди несли свій час, свою силу, свою працю і здоров`я. Тобі мільйони разів бажали смерті, але ти щоразу переживав  пещених і леліяних своїх супротивників.. Бо ти знаєш, що ти один проти всіх, тож розраховуєш лише на себе. В тобі - могутня, горда сила. Я теж не люблю тебе, але щоразу вклоняюся і визнаю твою перемогу, о великий і могутній бур`ян!



Куйбишеве, 11.06.2012

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 19.05.2021 12:29  Надія Крайнюк => © 

А й справді, нікому ми так не кланяємося, як оцьому всюдисущому бур`яну. Навіть у дворі, де побачу, нахиляюся, щоб вирвати... :-)
Мініатюра просто чудова. Дякую!

 19.05.2021 01:22  Іван Марний => © 

класно) було б ще уточнити " О великий і могутній пирій")) або осот)теж один проти всіх)

 01.01.2013 23:18  Юдов 

Шановна Галино! Запрошую до участі у проекті
Ви маєте цінний дар бачення.
З пов. В.Юдов

 12.09.2012 20:29  Марієчка Коваль 

)) да... саме цікаве, що от зараз і гербіцидів куча... але і воно не всякий бур"ян бере. скоріше здохне бажаний бурячок)

 13.06.2012 23:31  © ... => Деркач Олександр 

да... активна Ви людина... а я чомусь Руху не сприйняла... хоч, в принципі, я ще й мала була тоді, та якось я ніколи крайнощів не любила.... ну, зараз нарвуся на пів-Порталу, гуртом поб"ють...)

 13.06.2012 23:26  Деркач Олександр => © 

В 1977р. в Москві при посольстві США була виставка американських художників-авангардистів, почув через Голос Америки, бажаючі могли замовити альбом, я замовив, через три дні, у нас дома був обшук, вилучили мої картинки, віршики і що тоді було не зрозуміло - роботи ЛЕНІНА, з моїми помітками на місцях які мені подобались, я тоді хотів розібратися - Ленін такий гарний, а чого все так погано... ну і потім вони періодично нагадували про себе, в армії був епізод - 37 діб під слідством, будете сміятися за шпіонаж, сфотографувався не там де треба і не те що можна, виручив високопоставлений далекий родич з КДБ, зараз згадую і буває не смішно, одиночна камера, а дома батьки, як вони все це витримували... а потім трохи участь у Просвіті, потім Рух, і все це було під контролем, визовами, бесідами, а потім після загибелі Чорновола апатія і зневіра... і зараз я не вірю, що може щось змінитися, бо почали працювати гроші...

 13.06.2012 22:50  © ... => Деркач Олександр 

а детальніше про спілкування можна? хоча б в смс.

 13.06.2012 22:48  Деркач Олександр => © 

За аврал Ви праві, я з ними періодично спілкувався з 15 років, дійсно все може бути, система працює по накатаній схемі до цих пір

 13.06.2012 22:39  © ... => Деркач Олександр 

ну... політичних в мене в роду наче не було, а за три колоски двоюрідна бабуся сиділа.... шкода, я не порозпитувала, коли було в кого.
а щодо віршів... то є в мене рубрика "не патріот я", то там за кожний посадити можна, було б бажання. про коментарі взагалі мовчу свої, там теж компромат на компроматі.... немає на нас Путіна чи Лукашенка, не почувалися б так вольготно... хоча, ще все попереду в неньки-України, все може бути... може, ще аврально витиратимемо тут половину...

 13.06.2012 22:30  Деркач Олександр => © 

То вже пояснюйте не на Порталі, а в порту Находка по путі на Магадан... правда ж реально?

 13.06.2012 22:22  © ... => Деркач Олександр 

тю)))))
це називається " я не стукач, ну форму докладу знаю!)
а я правда лише про бур"ян!) хотіла вірш, та в мене часу хвилин 7 було!) що встигла!) правда, "великий і могутній" вже в голові з городу було, то знала хоч, як почати!)

 13.06.2012 22:19  Деркач Олександр => © 

Ну при бажанні так - райвідділ НКВС м.Лубни. доповідна- гр.Каранда в прихованій формі глузує з наших народних вождів, показує їх в образі бур`яну, якому робітничий народ віддає всі сили і працю... ну і т.д. Адвокатів тоді не було і Ваших пояснень про просто бур`ян ніхто не слухав би - ст.58-10 по моєму від 3років

 13.06.2012 20:38  © ... => Деркач Олександр 

думала-думала... а де тут політика?) чи в великому і могутньому?

 13.06.2012 15:48  © ... => Сашко Новік 

) всім спасибі. А Новіков сюди не дійшов? саме тут я його б хотіла бачити, його ж метод зідрала, вже б вилаяв, чи що...:)

 13.06.2012 10:32  Деркач Олександр => © 

Тернину й осот вона буде родити тобі... Класно Ви про бур`ян, а в підтексті можна й політику Вам пришити, в 37 точно...Сподобалось

 12.06.2012 23:09  Тетяна Чорновіл => © 

Видно не дуже ще допік, раз оди складаєте!!! Гарно! :)))))

 12.06.2012 21:52  Оля Стасюк 

Класно. Як Ви думаєте, чи не цей пан випадково не дає
мені долізти до порталу? ВЕЕЕЕЕЛИКЕ йому спасибі.

 12.06.2012 18:00  Тетяна Белімова 

А я все думаю, про що це Ви? Аж у кінці лише здогадалась. І не тому, що міська (у моїх батьків є дача, і там на городі - теж бур`яни), а тому що не думала ніколи про це у такому контексті. Круто Ви ввели у оману!

 12.06.2012 11:29  Володимир Пірнач => © 

Кульно вийшло, підняли настрій :)
Плюсую.

 12.06.2012 10:59  Чернуха Любов => © 

Ну Галино,дали перцю, я вже думала народ, чи ще хтось, але бур`ян, щоб він скис..