18.07.2012 19:43
-
247
    
  8 | 8  
 © Лідія Яр

БЕЗДОМНИЙ ПОЕТ

з рубрики / циклу «про життя»

Все життя, мов по лезу ножа,

Раню душу, зализую рани.

Знаю сам - є в усього межа,

ТІльки бачу - моїй іще  рано.


Не надбав я багатства собі.

Добрі люди позбавили хати.

То ж лиш вірші розрада в журбі,

Дяка Музі, їх маю багато.


Я живу, мов  бродячий той пес,

Марно днями  блукаю по місту.

Не потрібен нікому поет,

Та поету ж, теж треба щось їсти.


І забувши про гордість свою

Я щодня побиратися мушу.

І сміються в юбличчя ---поет,

Та  жбурляють камінням у душу.


І  бува, так   нестерпно болить,

Що думки насідають все гірші..,

Жити пробував я б без душі,

Та, чи  зможу я жити без вІршів?


.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 18.07.2014 15:32  Панін Олександр Миколайович... => © 

Не вийде так жити, навіть не мрійте.

 18.07.2013 14:59  Олена Вишневська 

Дуже сподобалося! Згодна з Вашою філософією.

 19.07.2012 16:26  © ... 

Дякую. Почитаю обов,язково

 19.07.2012 16:09  © ... => Каранда Галина 

Дякую щиро.

 19.07.2012 14:23  Тетяна Чорновіл => © 

Нехай живе з віршами! Все інше.... прикладеться (в смислі душа). А грошей як не було, так і не буде! Хай уже змириться! Так, болить нестерпно!!! Згодна на всі сто! Дуже правильний вірш!

 19.07.2012 12:21  Сашко Новік 

Гарно. Теж виклав трохи схожої тематики

 19.07.2012 10:30  Деркач Олександр => © 

Гарний вірш, а суть...складно це все - і їсти треба, дім треба, і сім`я треба ...а ВОЛЯ? а ТАЛАНТ який даний даром, тому віддавать його плоди - за гроші чи теж задарма? а побут вимагає гроші, крім папіру на вірші, ще треба туалетний папір - важко митцям)))

 18.07.2012 23:36  Каранда Галина => © 

неймовірно сильно... отакі прості слова найбільше зачіпають....

 18.07.2012 22:28  © ... => Крісман Наталія 

Дякую, Наталю. Гарні коментарі

 18.07.2012 22:09  Крісман Наталія 

Смугасте темно-синє небо
Немов хтось хмарами зорав.
Чого душі поета треба? -
Щоб вірші лились з-під пера
І, проникаючи у душу,
В ній воскрешали почуття,
Аби там світлом всюдисущим
Замайорів любові стяг,
А ще так хочеться крізь хмари
Свою розгледіти зорю,
Забути зло, лукавство, чвари,
Хоч добре знаю - в них згорю...
За горизонт за щастям бігти?
Чи наказати собі - "Стій"?
О світе, дай тепла хоч крихту
Зігріти серце в самоті!
Блукаю поглядом між хмари
І чую шепіт чийсь тепер:
"Ось щастя митей тобі пару -
Ти запиши їх в Книгу Сфер!"