19.07.2012 00:42
-
463
    
  6 | 6  
 © Тая

Гріх

До світлої душі вчепився гріх. Він був невеликим, непомітним, але гріхом… Спочатку хотіла його відчистити, відмити, вимолити, та Душа ніколи не знала гріха, і їй було цікаво від непізнаного почуття гріховності. «Потім, пізніше…, ще поношу його, він не помітний, ніхто й не побачить», - думала спочатку.

Згодом звикла.

Гріх почав рости. З безкольорного перетворився на чорну цяточку, далі пляму, що пускала свої нитки-спрути по тілу. Душа прикривалася крилами, але розправити, як раніше, вже їх не могла, бо на білому тлі виділялися темні відмітини. «Ще встигну їх позбутися, мені й літати не потрібно, ходити краще, веселіше», - виправдовувала себе Душа. Коли ж йти вже не могла, бо гріх  ноги скував, повзти навчилася, за думку хапалася, що ще не пізно щось змінити. Згодом рук позбулася, лежала та з жалем на світле небо дивилася, згадувала, як до неї вчепився гріх невеликий, непомітний, але гріх. Чому вона тоді його не відчистила, не відмила, не відвимолила…

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 31.07.2012 13:53  Ем Скитаній => © 

дуже гарно. а,головне, просту істину - малий гріх з"їдає душу - висловили лаконічно мудро. дякую за чудову прозу.

 19.07.2012 21:00  Сашко Новік 

цікаво. отак відмазки, відмазки, а потім на тобі

 19.07.2012 11:54  Крісман Наталія 

Так просто - і стільки життєвої мудрості в нім, лиш людина, по своїй недосконалій природі, постійно забуває про цю властивість гріха до розростання... Дуже сподобалось!

 19.07.2012 11:06  Ірина Затинейко-Михалевич 

повчально..."вчасно відмолити...відчистити"...влучно...лаконічно. Есе - чудові!!!

 19.07.2012 10:58  Деркач Олександр => © 

Класні у Ви пишете есе, це теж сподобалось!!!