08.08.2012 00:00
-
529
    
  11 | 11  
 © Каранда Галина

Червона Шапочка Запрошує гостей

Червона Шапочка
Запрошує гостей

з рубрики / циклу «портальне»

Сьогодні Червона Шапочка запрошує всіх до себе в гості! Вона дуже старалася пригостити кожного тим, що йому (на її думку) до душі. А ще біля кожної тарілочки поклала блакитну, як небо сонячної вересневої днини, серветку, на якій написала червоними літерами, які саме риси вона  найбільше цінує в кожному гостеві, і якими б вона просила з нею поділитися… (ну, себто, отак нехитро подарунки собі випрошує!:))

Отже, келихи сяють!) а на столі….

                                                                                                                

Для Тетяни Чорновіл – соковитий  запечений лящ (за її ж рецептом!), ну і хріновуха, куди ж без неї?) (і біла, і зелена!). Чи, краще, почеревини і «Горобинівки»? а на серветці такі слова: «мудрість, людяність»


                                                                                                               Для Бойко Наталії  - гостренькі баклажанчики і натуральна, зварена в турці на розпеченому пісочку ароматна кава (багато!), і звісно, нічого солодкого «сміливість, відчайдушність»


Саші Новікову Шапка вперше в житті крутила ролли (спеціально гуглила, бо до цього уявлення не мала, що воно таке, та чого не зробиш задля хорошої людини?!)) Про залізячки, звісно, подумала, та вирішила, що то не до сьогоднішнього столу. Ну й баян з горища про всяк випадок зняла…. «розум, такт, інтуїція»


                                                                                                     Олі понаварювала пахучих трунків, настояних на травах і мріях, напекла пиріжків. І прослідкувала, щоб кров`янки й близько не було!:) «мрійливість»


                                                                                                  Деркачу Олександру – ухи із зловленої ним же рибки і кулешу із свининкою. Ну, звісно 50 грам. «майстровитість, ерудиція»


                                                                                                              Ксенії Ен – довго думала, поставила фрукти…, А потім таки не втрималася, і вклала в один пиріжок часник і епатаж, хай потішиться людина!) і томик Андруховича поряд….. так, раптом скучно стане…."неординарність"        

       

З Сашею зовсім просто: м’ясця побільше, морозиво і апельсиновий сік. «дитяча безпосередність, смекалка» 


                                                                                                              Лідії Яр і Ірині Годинянці…  нехай буде риба? Сама її люблю, а їхніх смаків не знаю…і грузинського вина. Попрошу жіночності.


                                                                                                            Бель Імові, звичайно ж, котлети по-київськи. «Освіченість, грамотність»


                                                                                                            Андрію Гагіну – гречаний мед. «здатність до наукового аналізу»


                                                                                                              Хоч Микола Чат навряд чи й зайде на цю сторінку (ймовірність прямує до нуля), та все ж викочу йому з погреба кавуна, поставлю тарілку курячого холодцю і картоплі, запеченої з салом… Попрошу вміння описувати природу і запрошу повернутися на Портал.

                                                                                                             

Ницику Андрію…. Не знаю. Може, не відмовиться від смаженої курочки і вина?  Томик фантастики в дарунок…. А попрошу…. Звісно ж, фантазії і нестандартного мислення.


                                                                                                        Пірначу Володі…. Навіть не знаю,  що подати… Наллю абсенту…. А чим там його закусують? Відбивна підійде? «легкий на підйом»


                                                                                                                   З Толіком Панасюком і Наталкою Янушевич зовсім важко. Дуже люблю їх обох, а смаків не знаю…. Хай їдять зі мною голубці…. А попрошу в Толіка  філософського сприйняття світу, а в Наталі – «вміння відчувати”.


                                                                                                        Крістман Наталі подала філіжанку львівської кави і попросила навчити гнучкості.

                                                                                                                          

Недрукованій – бокал пива і «сміливості, здатності до авантюрних пригод»


                                                                                                                   

Чорнуха Любов ... може, цукерки? «вміння вибирати теми для віршів»

                                                                                                               

Тая...зовсім не знаю смаків... Голубці зі мною будете?:) а повчитися б хотіла лаконічності. 

                                                                                                             Мар Мишці… налисники з сиром і корицею, зверху потерті шоколадом (налисники в дирочки, на дріждях), гарбузяна каша, фініки,  рибні котлети... і  морозиво з лікером

 А якщо не балуватиметься, то ще й сухариків!:) Якщо ж вона категорично проти…. Що ж, хай мишку ловить!)) «таємничість, загадковість» 


                                                                                                       Суворому Шапка спочатку чесно хотіла щось приготувати з японської кухні. Та вчасно схаменулася, що вона анічогісінько в цьому не тямить, і просто принесла з роботи добренний шмат найсвіжішого пирятинського сиру. А ще пообіцяла аж цілий день не діставати його своїми вічними «получається-не получається, а як?, а чому?…»… «розум, сила, терплячість»


                                                                                                       Щасливому порізала ковбаски і поставила шашлик (хай тільки скаже, що не любить такого!), а попросила «наполегливості, розсудливості, вміння правильно розставити пріоритети»

                                                                                                               

Помітила, коли перечитала, що раз у раз переходжу з третьої особи на першу…. Свідомо не виправляю. Думає, для місцевих Портальців  асоціація на Червону Шапочку вже не Шарль Перро, а Каранда Галина…. Тож хай так  і буде.

Якщо когось пропустила і не запросила персонально, – однак заходьте. Я ТУТ всіх люблю і всім рада. Дякую всім, хто завітав.



Лубни, 8.08.2012

Каранда Галина цікавиться

  • Каранда ГалинаМожете залишити хоча б два слова чи лайк?
  • Задонатити
  • Добровільну фінансову допомогу на розвиток проекту у вигляді довільної суми коштів, яка Вас не обтяжує, можна швидко надіслати за вказаним під кнопкою "Задонатити" посиланням

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 05.03.2013 15:12  Марієчка Коваль 

ех і нахвалили усіх!!

 16.08.2012 20:12  Оля Стасюк 

Спасибі, Пані Галино:) Сама знаю, що мрійливістю однією сита не буду) А Ви в нас визнана господиня, тому не пробуючи скажу, що все дуже смачно:)

 09.08.2012 01:33  Ницик Андрій => © 

Ой, дякую за курку, а вина, на жаль, випити не зможу, так як не п`ю.Таким чином буду жерти курку під фантастику. :)
А тепер найголовніше: вітаю вас Галино з Днем Народження! Многая літа та многая радості від Саші. :) Цілий день думав, що б вам побажати, а потім взагалі заплутався в думках і в меблях, які тягав після роботи. Тож, як бачите, трохи запізнився. І єдине, що крутиться в голові: бажаю вам менше кудись переїжджати, а якщо й переїжджати, то мати при собі команду звитяжців, які вам все перетягають! :)

 08.08.2012 21:05  Андрій Гагін => © 

Дякую за смачний гостинець!
З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ ВАС ГАЛИНО!!!!!!

 08.08.2012 20:40  Лідія Яр => © 

Та я ж і так говорю більше ніж треба.Ніби уже все про себе розказала.
Ну а що люблю рибу не встигла, добре що Ви догадливі.
Щастя Вам!

 08.08.2012 18:00  © ... 

Народ! Звісно, я знала, що вітатимете, чекала.... розраховувала точно на 3 публікації. Але не на СТІЛЬКИ!))))) дуже всім дякую, мені дуже приємно. Колись, вперше привітавши публікацієї Чата, я й не думала, що з цього виросте така ТРАДИЦІЯ ...
і я дуже-дуже рада цьому, адже традиції - це одна з ознак міцного колективу. Дякую, що підтримали! і мене, і традицію!))))))

 08.08.2012 16:47  Мар Мишка => © 

Галинко!!!!! Вітаю з Днем народження!!! Тільки всього найкращого, щастя, натхнення і приємних несподіванок!!! Приєднуюсь до усіх привітань, яких у нас на Порталі справжній бум!!! Отже, келихи сяють!) {#}{#}{#}

Окреме спасибі за смачнючі налисники, ану підсуньте мені їх ближче.

 08.08.2012 15:01  Ірина Затинейко-Михалевич 

Галинко, дякую, що й мене запросили, та ще й вином пригостили таким, як люблю....Що ж - уважна Ви людина, рідкісно уважна до важливих деталей! ТАКИЙ РОЗКІШНИЙ СТІЛ - І ВСІМ ВГОДИЛИ, І ЗА НІКОГО НЕ ЗАБУЛИ....ЗВІСНО, ДІЛЮСЯ ЧАСТКОЮ "ЖІНОЧНОСТІ" ЛИШ ТІЛЬКИ, ЯК МОЖУ ЩИРО ПОДІЛИТИСЬ...ХОЧА ВІДЧУВАЮ, ЩО ВАМ ЇЇ НЕ БРАКУЄ!!!!

 08.08.2012 14:06  Лідія Яр => © 

Ха! Оце да! Не даремно я з роботи дременула пораньше, тут таке застілля! Тим більше, що Ви з рибкою не прогадали, люблю її в будь якому вигляді. Ну що ж, за ваше здоров,я! Будьмо!
Ще раз -ВІТАЮ і дякую за пригощання.

 08.08.2012 12:27  Сашко Новік 

Ха, бомба) а ви казали, що Шапка вже вичерпалась) і роли то ж все таки японська кухня, так що з Суворим можу поділитись)
вітаю з днем народження!

 08.08.2012 11:55  Тетяна Чорновіл => © 

Дякую, Галю, за пригощання! :)

 08.08.2012 06:32  Деркач Олександр => © 

Багатий стіл, смачні страви, цікава компанія - гарне застілля, вітаю з Днем народження! Дякую, що запросили)), все сподобалось)) щасс ссспою)))

 08.08.2012 00:38  Микола Щасливий => © 

Червона Шапочка: перезавантаження )))
Дякую за ковбаску та шашличок.