09.08.2012 18:38
для всіх
622
    
  7 | 7  
 © Мв

Ішіас

(Медична небилиця)

На основі реальних фактів.

  Ви знаєте Гречку? О, це просто легендарна людина! Він викладав хірургію у моєму університеті. Звали його Ігор Петрович. А, може, й Ігор Васильович, точно не пригадую. Та це не настільки важливо. Важливо те, що вся моя група називала його Гречкою (звичайно, поза очі). Це прізвисько причепилося до нього через те, що він полюбляв говорити: «Хай буде гречка, лиш би не суперечка». Цю фразу Гречаний (деколи ми його й так називали) любив промовляти, коли виставляв оцінки. Оцінки виставляв він, скажімо так, не дуже об’єктивно, а якщо чесно, то просто «від фонаря». Ну, це напевно, пов’язано з тим, що він, хірургом не був. Стоп, скажете ви. Як це так, викладати хірургію і не знати її?! Виявляється, шановний пан Гречка був клініцистом. Я не можу точно пояснити значення цього слова, оскільки в розумінні Ігоря Петровича воно мало трохи інше значення, ніж «людина, яка має клінічні знання». Гречаний вважав, що основне для лікаря – бути клініцистом, а хірургом і дурний зможе бути. Тим не менше, дурним Гречка себе не вважав, оскільки вивчив хірургію суто по книжці, а це, погодьтеся, навіть не всі мудреці зуміють! А бути клініцистом це було щось! За його словами, якщо ти не знаєш патофізіології, патанатомії, пропедевтики, і, найголовніше БОТАНІКИ, то клініка тобі не світить. 

   Читачам напевно кортить довідатися, який вигляд мав Ігор Петрович! Скажу зразу, Ігор Петрович був козаком, сином України, як він себе називав. Правда, якби на Січі були такі козаки, вона б і тижня не проіснувала. Справа в тому, що пана Гречаного була ну дуже харизматична зовнішність! Який в нього був живіт! О, який живіт! Туди, напевно влізало десять літрів найзамашнішого пива! А які в нього були окуляри! Вдягав він їх рідко, але це напевно тому, що він дуже сильно дорожив ними. Це ж були не прості окуляри, а дизайнерські! Тільки дизайнер міг би придумати окуляри з однією дужкою та розбитими лінзами. Додайте до цьго всього халат кольору іспанських лимонів і шапочку, яка було схожа на Пізанську вежу. Ні, не своєю красою, а тим, що вона була так похилена набік, що здавалося, ото-от упаде. І ось цей красень, цей геній медицини дуже любив розповідати різні історії. Не можу сказати, що всі вони були правдиві, але я не клініцист, не буду сперечатись.

   Дуже любив Ігор Петрович медицину, ой дуже! І дуже злився, коли бачив халатність інших лікарів. А таких, за його словами, зараз розвелося дуже багато. Особливо ненавидів Гречка різних пердунів, як він висловлювався, які не можуть відрізнити геморагічний інсульт від ішемічного. Неспроможні вони були це зробити тому, що не тримали в руках ішіас. Чи то пак ішіаса чи й навіть ішіасу, не знаю, як воно (чи він) відміняється. А от Ігор Петрович ішіас тримав, і то, судячи з усього, не один раз. Не знаю, як можна тримати в руках  запалення сідничного нерва, але, як казав сам Гречка: «Хрін в чужих руках завжди товщий». Та й не хочеться сперечатися з людиною, яка з таким запалом в демонструвала нам техніку накладання П-подібного кишкового шва на аркуші паперу з зошита. Золоті руки мав чоловік!

   Страшно любив Ігор Петрович розповідати про свої військові пригоди. Він був миротворцем, і то не де-небудь, а на Близькому Сході! Точного свого місця перебування він не називав. Напевно, це була державна таємниця. Там він відзначився тим, що приймав пологи. Так-так, клініцист Гречка володіє, ще й навичками акушерства, яке стоїть в його переліку найважливіших наук зразу після ботаніки. Ігор Петрович прийняв пологи в жінки, їдучи в машині на швидкості 300 км/год по розжареній пустелі та ще й знаходячись під обстрілом групи скажених ісламістів! Свою майстерність мій викладач успадкував від одного професора, який міг визначити, від чого вмерла людина, навіть не заходячи в кімнату, де лежав її труп. Напевно, цей професор був одним із втілень вельмишановного телеведучого Дмитра Гордона, який дуже любить хизуватись своїми екстрасенсорними здібностями.

   А ще Гречка поділився з нами своїми планами на майбутнє. Виявляється, у глибинах  Африки дислокований таємничий Чорний легіон! Легіон цей дуже засекречений. Відомо тільки, що він французького походження. І нам Ігор Петрович розповів, що хоче долучитися до лав цього легіону. Також він відкрив нам маленький секрет: він хоче покинути свою посаду в університеті заради грошей! Чорний легіон проводить у Африці різноманітні секретні операції і постійно стикається із смертельною небезпекою. І якщо хтось (читай -  Гречка) врятує своїх бойових товаришів від цієї небезпеки, то отримає 500 тисяч євро!

   Я не знаю, чи Ігор Петрович був у Африці і чи отримав він винагороду за спасіння легіонерів, але нещодавно я бачив його у маршрутці, де він натхненно колупався лівою рукою у правому вусі. Ну, що ж тут скажеш? Хіба що повторю слова вусатого дядька з реклами всім відомого препарату для покращення травлення. Ай молодець!



08-09 серпня 2012 р.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 28.09.2012 17:04  Марієчка Коваль 

да, розумію... треба й собі зайняться деякими преподами.))))

 11.08.2012 23:35  Ірина Затинейко-Михалевич 

ВІТАЮ ГАРНОГО АВТОРА НА ПОРТАЛІ!

 11.08.2012 23:33  Ірина Затинейко-Михалевич 

веселенький Гречка...)))) легко читається, цікаво

 11.08.2012 22:36  Серж 

"Я не знаю, чи Ігор Петрович був у Африці і чи отримав він винагороду за спасіння легіонерів, але нещодавно я бачив його у маршрутці, де він натхненно колупався лівою у правому вусі. Ну, що ж тут скажеш?" - мабуть таки був, бо залишилась звичка легіонерів завжди тримати вільною праву руку - ну там щоб зброю вихватити чи фінку метнути в потрібний момент (жарт). Твір гарний, плюс!

 11.08.2012 16:01  Сашко Новік 

класно, тащусь. мабуть у кожного був чимось схожий прєпод))

 10.08.2012 12:44  Деркач Олександр => © 

Гарно написано, прикольний герой

 10.08.2012 12:39  © ... => Недрукована 

А ось це я колись робив сам у графічному редакторі. На пам’ять про Гречку...

 10.08.2012 12:33  © ... => Недрукована 

Ось моя перша ава!

 10.08.2012 11:25  Недрукована => © 

=)))
Чим більше читала, тим більше впізнавала у Вашому Гречці свого шкліьного фізика - Мирона Філаретовича =))
Прикольний текст))
Знайома історія з першою авою))
Шкода, що не застала Вашу.
Закидайте хоч в коментарі!))

 09.08.2012 19:40  © ... => Каранда Галина 

Поставлю краще справжнє фото, а то подумають, що я якась кровосіся...)))

 09.08.2012 19:35  Каранда Галина => © 

ава у Вас прикольна!) але врахуйте, що вона буде з Вами ТУТ асоціюватися!)))))

 09.08.2012 18:46  Каранда Галина 

{#}