27.08.2012 11:16
-
9318
    
  12 | 12  
 © Загублена

Дощ

Дощ

   Цілий день мучила нестерпна спека… палюче сонце… і жодного подиху вітерцю… вдома душно, ніде сховатись. Аж ось щось змінилось. Небо закрили хмари. Ще не важкі, але темні. Здійнявся вітер. Все шелестить: дерева ворушать своїм гілля, трава пригинається до землі. Чути удари ще зелених горіхів об бляшану покрівлю. Тріпоче листя. Пориви вітру стають дедалі сильнішими. А я з якоюсь нелюдською насолодою спостерігаю це дійство природи. Десь далеко загуркотіло… але цей перший гуркіт ще дуже тихий і віддалений. На якусь коротку мить усе затихло – з нетерпінням чекає дощу – завершального акорду грози. І – тсс – перші краплі – чуєте? Ось вони, спочатку несміливо, а зараз дедалі гучніше і частіше вдаряються об бляху з тільки їм притаманним звуком. Вдаряються – і розсипаються на тисячі бризок. Все частіше і частіше стукотить дощ. І ось ця мить – удари зливаються в одне ціле і переростають в чарівну музику. Вони, як найдосконаліший оркестр, де не чути нікого поодинці, а є лише дивовижна мелодія, яка не залишає байдужим нікого. Я впиваюся нею. 

    Ось о шуму крапель приєднується басове рокотання грому… все голосніше і голосніше… і все прекраснішою стає музика. Дощ набирає сили. Він усюди. Це триває… а зрештою, яка різниця, скільки це триває? Усе, здається затихає… переростає в такий монотонний шепіт, який з часом перестаєш помічати.

    Вдихаю повітря – воно таке свіже, таке… ні, не можу передати словами. Знаю тільки, що дихається легко, на повні груди. Дощ затихає. Спокійно й упевнено. Він зіграв свою мелодію. А мені сумно… мені не вистачає неповторної музики дощу.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 30.08.2012 22:20  Сашко Новік 

The Blood Divine Warm Summer Rain- нагадало цю пісню, кліпу не знайшов на жаль. гарно

 27.08.2012 19:37  Лідія Яр => © 

Гарно написали.

 27.08.2012 14:23  © ... 

щиро вдячна за коментарі)

 27.08.2012 14:16  Деркач Олександр 

Гарно написано, вдало ЗНАЙДЕНІ слова... в нас теж уже гуркотить, а я збирався на рибалку((

 27.08.2012 12:54  Оксана Корнієнко 

У нас починається. :)
А есе цікаве, мелодійне.

 27.08.2012 12:23  Каранда Галина 

гарно.