14.09.2012 12:54
для всіх
437
    
  6 | 6  
 © Ірина Затинейко-Михалевич

Монологи Магдалени

Монолог 1.

трішки психології:)

Мінуси: Я недолуга, некрасива, невпевнена, нещасна, «негрудаста», несексуальна, несмілива, нездібна, нетовариська, нецікава, ненаполеглива, недисциплінована, невиважена…

Слова з початком «не» плелись швидко і невимушено, без затяжних задумувань,  до самого низу листка  з дивовижною послідовністю одного і того ж «не»… де ж їх стільки і взялось?!

З плюсами було значно важче…слова із себе видушувались важко, повільно, мов сік з засохлого лимона…

Плюси: Я мабуть, добра, мабуть, розумна, мабуть, змогла б стати кращою, мабуть, змогла б вірно любити, мабуть, змогла б досягти карєрних висот, якби б краси хоч трішки й розуму… мабуть… мабуть… в запасі більше не залишилось жодного «мабуть»… однозначної відповіді не знайшлося жодної…

А найгірше – в запасі не було надії…

p.s. небажана батьками дитина несе тавро непотрібності себе собі, комусь, світу довкола себе  крізь ціле життя, зазвичай. Небагатьом вдається справитись із цим найпершим комплексом «я невчасно народилась», «мене не хотіли мама і тато»… Недолюблена, недоніжена з дитинства Магдалена воює з собою вже 30 років…

далі буде

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 14.09.2013 16:09  Віктор Насипаний => © 

Цікаво,цікаво! За кордоном таке практикують.

 14.09.2012 21:45  Тетяна Белімова => © 

Гарна ідея! Невпевненість у собі - діагноз чи проста психологічна особливість? Цікаво!
Щодо небажаних дітей - такою була Леся Українка (документальна істина - листи її матері Олени Пчілки). Саме мав виповнитися рочок її старшому братику Михайлику (Косачу), коли мати дізналася, що чекає вже другу дитину - зовсім не на часі! - як вона вважала. У результаті це вилилося у смертельну хронічну недугу. Невпевненими досить часто є люди, якими занадто опікувалися.
А ще мені здається, у душі - ми всі невпевнені у собі, хтось більшою мірою, хтось меншою. Ми - творчі люди. Про інших не знаю.

 14.09.2012 19:14  Каранда Галина => © 

психологічна новела. Можна сприймати як короткий курс психології. Цікаво.Дякую, буду у Вас вчитися.

 14.09.2012 16:11  © ... => Марієчка Коваль 

доброго дня) що маєте на увазі?

 14.09.2012 15:57  Деркач Олександр => © 

Гарний текст!!!

 14.09.2012 13:19  Ем Скитаній => © 

зачин цікавий. інтригуючий... що ж там далі?..