14.09.2012 22:23
для всіх
10803
    
  15 | 15  
 © Микола Щасливий

Куди поділась одна гривня?

Куди поділась одна гривня?

Номер в готелі коштує 30 грн. Там вирішили поселитися три чоловіка. Кожен віддав по 10 грн.

Далі, керівник готелю сказав помічнику, що той неправильно порахував і номер насправді коштує не 30 грн, а 25. Віддавши помічнику 5 грн, наказав повернути ці гроші клієнтам.

Помічник, явно був трошки хитреньким. Зрозумівши, що 5 не ділиться на 3, він віддав лише 3 грн, а 2 вирішив забрати собі.

Так ось, виходить, що три чоловіка заплатили по 9 грн. 9х3=27, додаємо 2 грн, які забрав помічник, маємо 29.

Де поділась одна гривня???

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 14.09.2012 22:21  © ... Закріплений коментар

Video YouTube

 08.04.2014 17:35   

це не та задача

 17.09.2012 13:24  Суворий => Каранда Галина 

По роду заняття щодня тільки те й роблю, що розгадую всякі ребуси і шаради... Тому цікаві задачки мене вже давно не захоплюють, а навіть чесно кажучи дратують...  Це так, роздуми в голос...

{#}

 17.09.2012 13:23  Володимир Пірнач => © 

Хм..
як на мене вона нікуди не дівалась, розрахунок просто не правильний.
Маємо по факту сплачених 30 грн.
Повернення 3 грн.
В результаті якщо показати знаки після коми то виходить, що хожен із учасників оренди отельного номеру мав заплатити 8,33 (тобто 25 / 3)
якщо врахувати що 3 грн їм повернули і вони їх подідили порівну то виходить 9,33 (8,33 + 1) на одного.
9,33 * 3 = 28
2 грн. - закрисив помічник.

 17.09.2012 13:10  Володимир Пірнач => Каранда Галина 

Цікава задача)
Я розгадав, але писати відповідь в чат не буду. Рішення досить просте, а ще хтось відгадав?

 17.09.2012 10:04  Каранда Галина => © 

може, тепер заховайте відповідь?) хай ще хтось помучиться!:)))))

 17.09.2012 10:00  © ... => Каранда Галина 

"Там (і вказати на один з островів) твій дім?
Брехуни на острів чесних покажуть - так
Брехуни на острів брехунів покажуть - ні
Чесні на острів чесних покажуть - так
Чесні на стрів брехунів покажуть - ні
Тобто якщо "Ні", це острів брехнув, якщо "Так" - чесних.

 17.09.2012 09:15  © ... => Каранда Галина 

Пам`ятаю цю задачку, весь листок списав колись, але розв`язав )))

 15.09.2012 19:45  Каранда Галина => © 

Є 2 острови. На одному живуть самі брехуни, на другому – виключно чесні. За означенням чесні не можуть збрехати, а брехливі – сказати правду. Але між собою вони дружать і в гості ходять. Тобто в довільний момент часу на будь-якому острові можна зустріти будь-кого. Тебе з літака на парашуті скинули, і ти не знаєш, на який з островів ти приземлилася. Зустріла людину. Сформулюй єдине питання, за допомогою якого можна безпомилково визначити, де ти. Пам»ятай, що тобі можуть як збехати, так і сказати правду.
адресую ще комусь . цікаво, хто розв"яже)))))))

 15.09.2012 11:04  Каранда Галина => Суворий 

домен Google.com зареєстрований 15 вересня 1997 року як навчальний проекту студентів Стенфордського університету ...

вдався хлопцям експеримент... і вам того ж!))

 15.09.2012 10:21  Каранда Галина => © 

цікаво, що к-ть переглядів цієї публікації значно більша сусідніх... Чи людям ціково, що Щасливий написав, чи куди гроші діваються?:))))

 15.09.2012 00:22  © ... => Каранда Галина 

Це ж для початкових класів, яке там прискорення? )))
Аналогічно і вода гаряча має здатність передавати теплоту кімнаті... і діри є під дверима... так що не будемо поглиблюватися.

 14.09.2012 22:58  Каранда Галина => Тетяна Белімова 

Таню, це фрагмент "Задачника" Григорія Остера для молодших школярів.  Правда ж, весела наука - математика? а Ви не знали?:)

80. В доме прорвало две трубы: горячую и холодную. Из холодной трубы выливается в квартиру по 70 литров ледяной воды в минуту, а из горячей - по 12 литров кипятка в секунду. Утонут жильцы этой квартиры в ледяной воде или сварятся?

81. Ровно в 2 часа с балкона двенадцатого этажа выплеснут ведро воды. Вода долетит до зеили через 9 секунд. Сколько минут осталось быть сухим коту Тарзану, если он, сидя на том самом месте, куда прилетит вода, начал еще в полночь петь свою любимую песню и поет уже 1 час 57 минут и 9 секунд?

85. Петр Петрович, надеясь накопать червяков для рыбалки, роет землю вглубь со скоростью 30 см в минуту. На глубине 1м 20 см в этом месте проходит кабель высокого напряжения, снабжающий местную телестудию, которая транслирует передачу "Куда пойти лечиться". Через сколько минут подойдет к концу эта интересная передача?

94. Петр Петрович, живущий на пятом этаже, ввинчивает в потолок своей комнаты крюк для развесистой люстры. Длина крюка 17 см. Крюк уходит в потолок с постоянной скоростью 2 см в минуту. От потолка пятого этажа до полна шестого этажа 15 см. На шестом этаже сидит в позе лотоса сосед Петра Петровича йог Степан и размышляет о бренности своего сущего. Через сколько минут услышит Петр Петрович вопль соседа?

99. В красавца Вачю безумно влюбились 50 девочек. 20 девочек побежали топиться в пруду, но их вытащили спасатели, и они влюбились в спасателей. 12 девочек пошли в аптеку покупать яд. Но вместо яда им продали касторку, и они разочаровались в любви. 7 девоче разлюбили Васю и буземно влюбились в красавца Сережу. Остальные девочки твердо решили выйти замуж за красавца Васю, когда он вырастет. Сколько девочек мечтает, чтобы красавец Вася скорее вырос?

 14.09.2012 22:56  © ... 

Які усі молодці. Пізніше ще одну завантажу, теж цікава, нещодавно надибав.

 14.09.2012 22:39  Каранда Галина => Суворий 

потрібен новий розділ Типу математичної сторінки)))))

 14.09.2012 22:28  Тетяна Белімова => © 

Боже, Колю, чи то спати хочеться, чи вже IQ геть упав? Куди та гривня поділася?