16.10.2012 18:55
-
290
    
  6 | 6  
 © Тетяна Чорновіл

ЖОВТНЕВИЙ СОНЕТ

ЖОВТНЕВИЙ СОНЕТ

з рубрики / циклу «СОНЕТИ»

Ступає жовтень в золотавій митрі

Володарем казковим по землі,

Дарує осені в туманній млі

Гарячих барв відтінки на палітрі…


Не чує, що морози ранні хитрі

Шепочуть щось про зиму в ковилі,

А роси, мов тендітні кришталі,

Подзенькують світанків сном на вітрі.


Не бійся, жовтню, все що не збулося,

Вплету грайливим шелестом волосся

В казкову пристрасть затишно-руду.


Вдягну осінню золоту сутану,

Крижинкою роси у травах стану,

Листком пекучим з вії упаду…

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 17.10.2012 13:04  Лідія Яр => © 

Чаруючі слова про чарівну осінь...

 16.10.2012 22:35  Тетяна Белімова => © 

Прегарний сонет! І те що Ви використали стільки слів старокнижних неймовірно збагатило твір!

 16.10.2012 20:54  Деркач Олександр => © 

Зважаючи на митру і сутану, осінь у жовтні набула у Вас метафізичного стану

 16.10.2012 19:18  Каранда Галина => © 

Гарно!