05.11.2012 19:26
для всіх
251
    
  7 | 7  
 © Каранда Галина

Про веб-камери

Про веб-камери

Хіба ми могли уявити...

Це почалося з великих магазинів і банків... Касири і оператори навіть переживали, як вони виглядатимуть у кадрі... Тоді звикли... Згодом це стало нормою, повсякденністю... Школярі викладають в нет відео однокласників, щоб посміятися з них... Люди народжуються, займаються сексом, народжують, вбивають і вмирають на камеру... Хто знімає себе сам, а хто й не хоче - не омине: в магазині, в маршрутці, на вулиці, на виборчій дільниці, - скрізь чатують приховані чи навпаки, відверто виставлені напоказ відеокамери... Поняття "приватне життя" скоро зникне як явище... Прогрес? мабуть... та щось мене це дратує...

Хіба ми могли уявити, ще зовсім, зовсім недавно,

Що кожен наш крок запишуть, і файл архівують справно,

Що зможем навчитись жити у оці відеокамер?

На пікселі вмить розкришать звичайний життєвий гамір…


Турбується влада рідна, аби не взяла нас трясця,

Формуються бази даних для нашого з вами щастя.

Безпечніше ж, – правда? – стане, коли за всіма приглянуть…

А ми і не дуже й проти: всміхаємось – нас знімають…



Лубни, 5.10.12

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 05.11.2018 09:48  Каллистрат => © 

Так меня тогда и на портале не было)))

Всё верно, к сожалению и, наверное, пора уже на всех мостах вывешивать гасло:

"От коммунизьма к единому организьму!"


К тому и идём. Возможно, что для сохранения планеты, как космического тела, нас хотят превратить в некое подобие "Соляриса" Станислава Лема, вот тогда и наступит единомыслие, а то, понимаешь ли, разброд и шатания и у каждой обезьяны свой нрав и характер, а ещё и пара-тройка мыслей в придачу, непорядок!!! 

На ФБ  ведь уже продают крепостные души миллионами! И кто! Известные всем люди))) Это, чтоб жизнь мёдом не казалась, а то одно баловство и только:)))))

 05.11.2018 09:23  © ... => Каллистрат 

О!
А це Ви ще не читали наче)

 08.11.2012 21:58  Сашко Новік => © 

цікаво. але тут же палка о двух концах. відеорегістратори в авто напр. себе виправдовують

 06.11.2012 21:33  Лідія Яр => © 

Та нехай знімають, може почують про себе дещо більше чим уже чули... а вірш класний.

 06.11.2012 11:01  Деркач Олександр => © 

Цікава тема, є плюси, є мінуси(в темі)))в тексті самі плюси))), є проблема - хто і для чого, і для кого, знаю 100% що ведеться вибіркова прослушка усіх телефонів (знаю ще з армії), є бази голосів, і взагалі пам`ятаєте "1984"- BIG BROTHER IS WATCHING YOU))))

 06.11.2012 02:49  Ницик Андрій => © 

Прочитавши, мені чомусь згадалася фраза одного викладача з ВУЗу. Він нею себе увесь час підбадьорював, як наставали якісь знегоди: "Завжди може бути гірше" :)

 05.11.2012 21:24  Марієчка Коваль 

я оце недавно зробила той же висновок... є такі люди з особливим "інтелектом", яким треба дозвіл на використання камери, пройти кучу тестів, тренінгів, отримати виписку у психолога, психіатра, поспілкуватися з нормальними людьми, щоб набратися ума і якогось елементарного розуміння цінності людської індивідуальності. ті всякі ютубські прикольчики інколи вбивають і доводять до ого-го якого стану. я їх і не дивилася б, але вони просто всюди де не глянь.

 05.11.2012 21:19  Тетяна Чорновіл => © 

В мене вдома наче не стоїть ніде! :))))) Жартую! Вірш правильний!