12.11.2012 20:25
-
342
    
  8 | 8  
 © Бойчук Роман

ПОФІГІСТ

ПОФІГІСТ

Стає  із  віком  все  брутальнішим,  зухвалим,

Втрачає  смак  любові,  ніжності,  тепла:

Втомився  прагнути  він  бути  досконалим,

Скотився  чистою  росою  зі  стебла

І  докотився  до  байдужості  відтінків;

На  фіолет  прозорість  чисту  проміняв.

...Став  ПОФІГІСТОМ  він,  ховаючись  від  вчинків:

Усю  й  за  все  відповідальність  з  себе  зняв.

Та  не  втекти  йому  від  себе  і  від  Світу.

Від  незначних  проблем  ця  маска  на  лиці.

Все  ж  доведеться  вийти  з  свого  мікросвіту

Зі  смолоскипом  перемоги  у  руці!

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 15.11.2012 00:52  Тетяна Белімова => © 

Це дуже добре, що Ви до цієї теми звернулися... Вдале визначення для цієї означеної Вами проблеми - байдужого - черствого - інертного... Мабуть, про такі речі слід говорити.

 14.11.2012 00:48  Лідія Яр => © 

А сммолоскип перемоги, то перемога над отим пофігістом? Якщо так, то все вже й не так безнадійно..

 13.11.2012 12:32  © ... => Деркач Олександр 

Я розумію - і сам підтримую легку форму пофігізму)))!

 13.11.2012 12:28  © ... 

Я написав про сам перехід до стану пофігістичного! Розумієш, одразу ним не народжуються. Як правило починається все зі стадії дратівливості по будь-дь якій причині, а потім докочується до отого фіолету!), вважаючи, що так легше. І з другого боку саме так - ця маска пофігіста реально діє для нього особисто щодо одягання її на лице перед дрібничками, аби не дратуватися! Але ж проблеми більш значущого характеру рано чи пізно аби який він був ПОФІГІСТ, - йому до все ж доводиться вирішувати та/або по крайній мірі реагувати на них адекватно!!!) А це і є той смолоскип!) Дякую всім за аналіз! ПРИЄМНО!

 13.11.2012 12:24  Володимир Пірнач => © 

Гарний текст,
але малюнок трохи не сюди :)

 13.11.2012 00:37  Марієчка Коваль 

ех, в пофігізмі не лише пофігізм, а й дитинізм)) Думка сподобалась, правда, смолоскип... не розумію, як це так може статися. Хіба що хлоп фартовий і тут опа - смолоскип перемога, все на шару))). А ви когось конкретно описували, чи ні?)

 12.11.2012 23:37  Каранда Галина 

пофігіст не обов"язково має бути брутальнішим, зухвалим. часто це просто милі веселі люди, що нічого не беруть близько до серця. І поки все добре, то вони не викликають роздратування... а от при реальних проблемах - тоді да, толку з них мало...

 12.11.2012 21:49  Деркач Олександр => © 

Вірш правильний, написаний непогано...але пофігізм класна філософія, найбільше зла людству принесли люди яким все було щось не так, тобто НЕ пофігісти, не хочеться зараз заглиблюватися...

 12.11.2012 21:17  Тетяна Чорновіл => © 

Вдало висвітлений образ.. такої людини. Правда, не впевнена, що так легко йому вдасться " вийти  з  свого  мікросвіту зі  смолоскипом  перемоги  у  руці", бо на мою думку, це тип характеру. Та чим чорт не жартує! :))) Нехай виправляється!