16.11.2012 10:27
-
350
    
  - | -  
 © Тетяна Белімова

Видавництво «Темпора» оголошує конкурс художнього репортажу «Самовидець»

Видавництво «Темпора» оголошує конкурс художнього репортажу «Самовидець»

Художній репортаж – це жанр на перетині журналістики та художньої літератури, це поєднання журналістської точності й об’єктивності з художньою виразністю тексту.  

Навколишнє життя значно ліричніше, ніж найсентиментальніша елегія, страшніше, ніж найгостросюжетніший трилер, захопливіше, ніж  найгероїчніший епос.  Мета цього конкурсу – популяризувати в Україні якісний художній репортаж, оскільки цей жанр, на жаль, майже відсутній в українському культурному просторі.   

До розгляду приймаються раніше неопубліковані художні репортажі українською мовою. Тематичних обмежень немає. Об’єктом може бути як власний під’їзд, так і найвіддаленіші куточки планети – люди, їх звичаї, ментальність, побут, праця, дозвілля. При цьому:

  1. Автор повинен спиратися на власний досвід.
  2. Автор повинен добре знати тему, орієнтуватися в інших текстах, написаних на вибрану тему, прагнути до об’єктивності.
  3. Важливим елементом є влучні описи та живі діалоги з героями вибраної теми. Оповідь повинна бути не сухою газетною чи краєзнавчою, а саме художньою.

Розмір репортажу до 40 000 знаків. 

Найкращі репортажі ввійдуть в альманах. Перша премія містить грошову винагороду і право видати книгу репортажистики у видавництві «Темпора».

Заявки на конкурс потрібно надіслати до 15 вересня 2012 р. на адресу: [//www.facebook.com/samovydets]



P.S. Оголошення ще дійсне! Термін подачі заявок продовжено до кінця листопада! Про це заявив сьогодні у своєму блозі письменник і член журі Антон Санченко.


Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 16.11.2012 12:10  Бойчук Роман 

Цікаво!!! А 40 000 знаків - це приблизно скільки сторінок друкованого тексту?) Хочу спробувати і дружині своїй підказати - вона це вміє)

 16.11.2012 10:31  Каранда Галина => © 

ну, це Ваша парафія:))))))))