03.12.2012 18:33
-
312
    
  6 | 6  
 © Тетяна Чорновіл

Кедровиця

Кедровиця

Фентезі

«Ви часом кедровку не робили?»
(з запиту стурбованого читача)
«Не робила, але міжпланетним рецептом можу поділитися!»
Автор, з вибаченнями…

Там, де хвилі котить Лета

У примарний дивосвіт,

Дивна Кедрова планета

Збилась з градусних орбіт.


Рвуться кедри превеликі

Там в туманну вись чужу,

А моря, озера й ріки –

Всі з горілки! Не брешу!!!


В хвилі бовтають горіхи

З шишок кедрів аж до дна,

Додає туземцям втіхи

Ця настоянка смачна.


П’ють веселі кедрівчани

Кедровицю день при дні

І горлають крізь тумани

Дикі кедрові пісні.


НАСТОЯНКА КЕДРОВИЦЯ (рецепт)

Потрібно: горілка - 0.5л, горіхи кедрові з шкаралупою - 1 склянка, 2л банка, терпіння і витримка ( замість цільних горіхів у шкарлупі можна взяти одну шкаралупу, якість при цьому істотно не постраждає).

Підготовка горіхів для настоянки:

Горіхи висипте в глибоку тарілку, залийте водою з під крана, перемішайте і виловіть горіхи, ті, що спливли. Потім залийте виловлені горіхи окропом два рази по 5 хвилин, для видалення з шкаралуп живиці.

По можливості ретельно протріть горіхи рушником.

Виготовлення настоянки

1. Висипте чисту масу горіхів в 2-х літрову банку.

2. Залийте туди 0.5 літрів горілки, закрийте кришкою і ретельно збовтайте.

3. Поставте в прохолодне (не в холодильник!), темне місце і щодня збовтуйте.

Через 14 (краще 30) днів КЕДРОВИЦЯ ГОТОВА!

  Увага! Настоянка містить близько 40 градусів - врахуйте цей момент при вживанні ліків, а також при вживанні дітьми. Тримати подалі від опалювальних приладів і істот чоловічої статі, щоб уникнути передчасного знищення настоянки.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 05.12.2012 22:17  Сашко Новік 

мені як завжди штравну і на орбіту кедрової планети))))

 05.12.2012 12:21  Володимир Пірнач => © 

Знову всі п"ють.. :)
Гарно написано.
До речі, ніколи таку штуку не пив, знову забираю в свої рецепти.

 04.12.2012 22:15  Лідія Яр => © 

Да...яких тільки настоянок у Вас про запас не існує..класно!

 04.12.2012 13:19  Бойчук Роман 

)) Чудово! Треба буде спробувати!

 03.12.2012 21:01  Ем Скитаній => © 

дуже гарно і фантастично...а в мене, до речі, суглоби ломить - особливо там, у горлі...

 03.12.2012 19:32  Деркач Олександр => © 

))) вектор правильний, але (провєрєно на сєбє) 0,5 дешевої горілки по 120-140руб.из Когалымского магазину, 2 стакана кедрових горішок, все це у пластикову полторалітрову пляшку, бажано робити це вранці, у цей же вечір після 10-12 годинного робочого дня на -25; -35; це все випивається, і знову заливається...так повторюється раза три-чотири, після того як замітили, що серцевини горішків вже немає (вона поступово розчиняється) щкарлупа викидається і процес повторюється з новою порцією горішків))) добре знімає болі у суглобах, у м`язах після фізичних навантажень і розумового вакууму в умовах крайньої Півночі і відсутності жінок......

 03.12.2012 18:42  Каранда Галина => © 

Фентезі{#}:))))))))

а звичайні горіхи, не кедрові, а волоські чи ліщину - можна?))))

 03.12.2012 18:39  Каранда Галина 

Тримати подалі від опалювальних приладів і істот чоловічої статі, щоб уникнути передчасного знищення настоянки. 


{#}

 03.12.2012 18:38  Каранда Галина 

{#} друга строфа нагадала "якби я був полтавським соцьким"))))))))) знаєте таке?))))))

 03.12.2012 18:35  Каранда Галина 

{#}{#}{#} і це я ще тільки назву прочитала))))