08.01.2013 18:38
-
649
    
  4 | 5  
 © Лілія Ніколаєнко

Колобок (пародія)

Жили  собі  дід  з  бабою.  Старі  вже  були,  та  дітей  не  мали.  Подумала  одного  разу  баба,  тай  каже  дідові:


–  Давай-но  діду  випечемо  колобка,  тай  буде  нам  за  сина.  Ми  вже  старі,  а  так  хоч  якась  відрада  буде…


Дід  погодився.  Пішла  баба  в  комору,  нашкрябала  борошна  зі  сміттям,  замісила  тісто  і  поставила  в  піч  пектися.  За  якихось  пів  години  Колобок  був  готовий.  Він  радісно  вискочив  із  печі    і  вмостився  на  столі  перед  дідом.


–  Ви  мене  з’їсте?  –  спитав  Колобок.


–  Що  ти,  синку!  –  сказав  дід.  –  Ми  будемо  любити  тебе,  як  рідну  дитину.  В  нас  же  крім  тебе  нікого  нема!


Зрадів  Колобок,  весело  застрибав  по  хаті,  а  старенькі  не  могли  налюбуватися  ним.  Все  крутилися  біля  нього  та  вертілися.  І  їстоньки  йому  підносили,  і  питоньки,  і  від  дому  наказували  далеко  не  йти…


Та  недовго  баба  з  дідом  тішилися  своїм  вихованцем.  Дуже  швидко  Колобок  почав  не  слухатися,  бешкетувати.  Кожного  вечора  закочувався  в  хату  брудний  і  в  реп’яхах,  баба  довго  оббирала  його  і  читала  нотації,  як  треба  себе  поводити.


А  одного  разу  взяв  і  взагалі  втік  з  дому.  Як  покотився  кудись  рано,  так  і  немає.  Пройшов  день,  пройшов  другий,  третій  –  нема…  Баба  плаче,  дід  курить,  а  син  все  не  вертається.


А  Колобок  тим  часом  котився  собі  лісом,  радіючи  своїй  свободі.  Аж  тут  зустрівся  йому  Заєць.


–  Ти  хто  такий?  –  спитав  він  Колобка.


–  Я  –  Колобок.  Я  від  баби  втік,  я  від  діда  втік,  і  від  тебе  втечу!


–  Постривай!  –  сказав  Заєць.  –  В  мене  є  капуста!  І…  трава.  Розділиш  зі  мною  компанію?


–  А  чому  б  і  ні?  Так  би  й  зразу  сказав!


Сіли  вони  із  Зайцем  на  пеньок,  Заєць  закрутив  капусту,  посиділи-покурили,  тай  Колобок  далі  покотився  –  веселий  такий,  аж  підспівує.

Аж  раптом  повзе  йому  на  зустріч  Їжак,  а  на  колючках  виноград  везе.


–  Ти  хто  такий?  –  питає  він.


–  Я  –  Колобок!  Я  від  баби  втік,  і  від  діда  втік,  і  від  тебе  втечу!


–  Е  ні,  чекай!  –  сказав  Їжак.  –  Не  тікай  –  у  мене  виноград  є.  Правда,  прикис  трохи  на  сонці,  але  це  нічого…  Покуштуєш  зі  мною?


–  О,  то  так  би  й  зразу  сказав!  –  радісно  вигукнув  Колобок!


Сіли  з  Їжаком  під  деревом,  наїлися  того  винограду,  аж  в  очах  їм  потемніло.


–  Ну  все,  бувай!  –  крикнув  він  до  Їжака.  –  Мені  пора!


Котиться  вже  такий  веселий,  аж  підстрибує.  Аж  тут  йому  на  зустріч  Лисиця  іде.  Модна  така,  в  червоному  намисті  і  лакованих  чобітках.


–  А  ти  ще  хто  такий?  –  питає  вона  Колобка.


–  Я  –  Колобок!  Я  від  баби  втік,  від  діда  втік,  із  Їжаком  пив,  із  Зайцем  курив!  А  ти  хто  така?


–  Я  –  лисиця!  Подобаєшся  ти  мені,  Колобок!  А  пішли-но,  я  тебе  познайомлю  із  своїм  братаном  Вовком.


–  Із  задоволенням!  З  цього  треба  було  починати!


Отож-бо  і  повела  Лисиця  Колобка  на  берег  лісної  річки,  де  під  великим,  штучно  вирощеним  грибом,  відпочивав  місцевий  авторитет  –  Вовк.  А  тим  часом  бобри  і  ондатри  ловили  рибу  і  готували  йому  обід  –  він  цю  річку  орендував.


–  Я  бачу,  у  нас  гості,  –  сказав  хазяїн.  –  Я  –  Вовк.  Живу  сито  і  ні  на  кого  не  зважаю.


–  А  я  –  Колобок!  –  гордо  вигукнув  гість  –  Я  від  батьків  втік,  із  Зайцем  курив,  із  Їжаком  пив,  і  з  Вами  вип’ю!


–  Оце  мені  подобається.  –  відповів  Вовк.  –  А  давай!


Всілися  вони  троє  біля  річки,  наїлися  риби,  закусили  виноградом,  запили  медком  і  закурили  капустою.


–  Ну  все,  –  каже  Колобок!  –  буду  я  котитися  далі!


–  Далі  не  можна!  –  сказали  в  один  голос  Лисиця  з  Вовком.  –  То  уже  заборонена  територія.  Там  живе  сам  цар  лісу  –  Лев!  Навіть  ми  йдемо  туди,  лише  заздалегідь  записавшись  у  секретарші-ворони.


–  А  мені  байдуже!  –  викрикнув  Колобок!  Я  його  не  боюся!


Тай  покотився  далі…


Котився-котився,  аж  поки  не  закотився  у  велику  лісову  печеру.  Дивиться,  аж  там  сидить  товстий  секретар  Ведмідь.


–  Ти  хто  будеш,  приблудо?  –  спитав  він.


–  Я  –  Колобок!  Ха-ха!  Я  від  батьків  утік,  курив,  пив,  із  Вовком  дружив!  Я  прийшов,  щоб  побачити  самого  Лева!


–  Лев  занятий,  –  буркнув  Ведмідь.


–  Чекай!  –  придумав  Колобок.  –  У  мене  тут  щось  було…


А  на  нього  і  справді,  поки  котився,  то  начіплялося  трохи  жолудів,  горішків,  грибів  і  корінців.


–  Ось  бери!  –  дав  Ведмедю  він.


–  Гаразд!  –  сказав  той,  недовго  сумніваючись.  –  Проходь!


Не  пам’ятаючи  себе  від  щастя,  залетів  Колобок  у  царський  кабінет.  Там  сидів  Лев  на  обтягнутому  хутром  троні  і  тримав  у  лапі  кубок  із  справжнім  виноградним  вином.


–  Я  Колобок!  Я  Колобок!  Від  баби  втік,  від  діда  втік,  я  із  Зайцем  курив,  із  Вовком  пив,  і  з  Вами  вип’ю!!!  -  кричав  чимдуж  малий  і  підстрибнув  так  високо,  що  вже  був  мало  не  шубовснув  у  царську  чашу…  І  тут  Лев,  не  сказавши  ні  слова,  розкрив  свою  здоровенну  пащу  і…  проковтнув  Колобка…  Смачно  порухавши  щелепами,  він  запив  його  міцним  вином,  і,  позіхнувши,  зручно  відкинувся  на  троні…



2012р.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 08.01.2013 19:08  Людмила Бойко 

ахах))
розвеселило!))
Дуже сподобалось!

 08.01.2013 18:03  Каранда Галина 

{#}

 08.01.2013 17:31  Деркач Олександр => © 

)))Класно, сподобалось...там Ворона-секретарша і Ведмідь-секретар, а з нього тілоохоронець вийшов би - бодігард)))) а Колобка не їв би, а використав би для гри у гольф, для іміджу і по належному статусу Лева... ІМХО)))

 08.01.2013 16:54  Суворий => © 

Багато розділових знаків і всі на своєму місці... Приємно читати...