12.01.2013 21:56
18+
361
    
  5 | 5  
 © Тетяна Чорновіл

МАЛА РЕГІОНАЛЬНА ЕНЦИКЛОПЕДІЯ (МРЕ)

МАЛА РЕГІОНАЛЬНА ЕНЦИКЛОПЕДІЯ (МРЕ)

Не плутати з словом «оригінальна»

Залишаю за читачами право поповнювати енциклопедію новими «перлами»

АХМЕТОВА АННА – поетеса, родичка видатного українського поета Антона Чехова (див. ЧЕХОВ АНТОН ПАВЛОВИЧ)

БАБЕЛЬ ІСАК – все одно що БЕБЕЛЬ АВГУСТ,  противний дядько, що народився в Одесі та переїхав пізніше до Німеччини.

БАЛКАНТАВР – прадавній родич кентавра, або новітня назва космодрому «Алкантара» в Бразилії.

ГУЛААК-АРТЕМОВСЬКИЙ (або АРТЬОМОВСЬКИЙ) – марка коньяку

ЙОЛКА – вічнозелене дерево, назва якого в непідходящий момент злітає з язика сусідською мовою.

КРАЩІ ГЕНОЦИДИ – жителі м. Львів

КРОВОСІСІ – ампіри, синонім деяких представників владних структур

КУРАСАНИ – смачні Херсонські крученики з повидлом чи іншою смачною хрєнью.

ЛАПАТА – землерийний пристрій, який бажано мати кожному українцю, котрий не хоче здохнути з голоду.

НЄ ТРЄБА СКІГЛІТІ – влучна порада глави уряду вічно скіглящєму крєпостному народу.

ПОКРАЩЄННЯ – слово, яке треба промовляти недолугому електорату під час виборів ( смислове значення давно втрачене)

ПОПЄРЄДНІК – глава уряду однієї нещасної держави, винахідник методу виходу з економічної кризи з допомогою землерийних пристроїв ( див. ЛАПАТА)

ПРОФФЕСОР – дуже розумна людина (для найрозумніших рекомендовано вживати слово з третім Ф в кінці)

ТОЛІТАРИЗМ, ТОТАЛІРИЗМ – набагато привабливіша форма слова «тоталітаризм», яке складно вимовити з перепою.

УВІКНУТИ, УМІКНУТИ УКРАЇНУ – важкий слоган промо-кампанії  до Євро-2012

ЧЕХОВ АНТОН ПАВЛОВИЧ – Вєлікій і вєліколєпний український поет

ЮКРЕЙН-блін – держава, президент якої свій народ бачить руками і має очима.


ПРИМІТКА.

В наш час розвелося багато власних назв, що означають одне і те ж на  глобусі України.

Наприклад:

Словенія і Словаччина, Чорногорія і Косово, Гельсинкі  і Стокгольм, Миколаїв і Херсон, Донецьк і Дніпропетровськ, Балаклава і Балаклея, Буковель і Буковина та багато інших.

Надалі пропонується, щоб не запам’ятовувати різну белеберду,  замість складних географічних назв ( та й іншого мовного хламу) вживати доступне слово «КЮ» з галактичного лексикону КІН-ДЗА-ДЗА.


Оберіть достойних людей ще на один термін, і мала енциклопедія перетвориться на велику багатотомну!

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 13.01.2013 21:49  Тетяна Белімова => © 

Тащуся! Гумора, чесне слово! Я б ще у Йолку додала, що це популярна співачка із України, яка не вміє розмовляти українською, а тільки провансальською!
От народ у нас! Скаже, як зав"яже!!! Оце то підаруночок Ви нам зробили!

 13.01.2013 00:53  Марієчка Коваль 

Загіпнотизовані політикою ми люди. Якусь суперінноваційну передвиборчу рекламку вони по тєліку крутять, а потім вибори і - вуаля... тільки думаю, ті наші насмішки для них як масло на горло. Реклама. піар. Тому я проти. Їх треба просто тихо брати.))

 12.01.2013 21:03  Каранда Галина => © 

ще мені абревіатура сподобалася... Хоча - "велика...." - теж би не погано звучало:))))

 12.01.2013 20:54  Каранда Галина => Сашко Новік 

рекомендую...

 12.01.2013 20:49  Каранда Галина => © 

да... мене теж заціпило... я не всі слова знала...

 12.01.2013 20:42  Сашко Новік 

без коментарів