20.01.2013 15:05
для всіх
2904
    
  7 | 8  
 © Коруняк Жанна Борисовна

"Біленька"

"Біленька" - вже така рідненька.

Ми бачимо рекламний щит щодня.

І закусон три огірочка,

Неначе маячня.


Припрошують любити оковиту.

З медком, і з холодком,

І з перцем для козацької відваги -

Будь справжнім козаком.


А де ж той щит, який покаже чорта,

Що зазирає на п`яницю звідусіль,

І коси дибом, перекошеного рота,

І материнський невгамовний біль?


Хто намалює нам червону спухлу пику,

Тремтячі руки, згорблену ходу?

Натомість скромна засторога - 

Надмірне споживання принесе біду.


Ох це мені надмірне споживання!

Для кого це відро, для кого і стакан.

Знайшли у чому відкривать змагання.

Хто вип`є більше, той і пан.


Боротись треба з тим зеленим змієм,

Що надточив людські слабкі серця.

А хто розстанеться з стаканом -

Буде за молодця!

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 23.01.2013 19:00  Деркач Олександр 

Помірне споживання алкоголю на 79% знижуєте ризик смерті від раптового серцевого нападу, причому і в тих чоловіків, які займаються спортом і правильно харчуються, і у страждаючих гіпертонією. Споживання алкогольних напоїв у невеликих кількостях також захищає від діабету 2-го ступеня і запобігає появі каменів у жовчному міхурі. А серед жінок середніх років воно взагалі знижує ризик смерті від будь-якого захворювання на 17%...Психологічна користь1) він приносить цілу гаму фізіологічних відчуттів (приємний смак, відчуття тепла і розслаблення, поліпшення апетиту, сну, знеболювання і багато ін); 2) якості психологічних вигод (подолання сором`язливості, порятунок від страху і тривоги, забуваються, запиває образу, втрату і горе, реалізує радість, свою самоповагу, підпилий за допомогою алкоголю досягає внутрішньої рівноваги 3) група соціальних факторів (приймаючи алкоголь, можна протестувати проти чогось, легше увійти в групу і стати своїм, легше вирішуються питання спілкування (дружба, секс і т. п.); на Заході ця функція алкоголю отримала назву «соціальної змащення» та «соціального каталізатора»); Професійна користь - абсолютно непитущі заробляють на 20% менше, сказується некомунікабельність...

 20.01.2013 20:46  Тетяна Белімова => © 

Вас можна тільки підтримати. Ось приклад із життя, дочка у 5 класі вчить про Січ і каже, що, мовляв, дивно, але Хортиця, це не тільки назва горілки!!! І Козацька рада, виявляється, теж!!!

 20.01.2013 18:35  Каранда Галина => © 

зробіть щось з останнім рядком! я вже хотіла тут в діфірамбах розлитися про те, який чудовий, правильний і болючий вірш ( бо він дійсно такий і є!!!), а тут Ви з отим молодцем все нанівець звели! Важко підібрати риму до "серця"? - міняєте слова місцями і підбираєте вже до слабкі чи людські. Хоч і до "серця" - теж реально підібрати нормальну. і не робіть в кінці один короткий рядок, це вже не вперше у Вас, воно дійсно псує.
Ви не ображайтеся, я отак пристаю тільки до тих, в кому бачу великий потенціал. У Вас він є, та чомусь трохи халтурите. Ви давно пишете?

 20.01.2013 16:59  Ем Скитаній => © 

ну, такий вже правильний вірш!..і додати нама що до сказаного в ньому...чудовий просто вірш!