17.06.2013 15:31
для всіх
237
    
  5 | 5  
 © Ем Скитаній

Раптові думки

Раптові думки
"Петля часу" О. Деркача підштовхнула мене до того, щоб я виставив на сайті цю мініатюру, від самотності і нудьги писану на початку року у негоду березневої днини...

і чого тільки не спаде в розум від самотності...

іноді думки бентежать хаотичністю - їх неможливо впорядкувати і пояснити логічно - і викладаєш їх потоком свідомості, або фразами, або ж уривками фраз - даний текст я подаю кожним реченням окремо, з абзаца, наче віршованим куплетом, але...


навіщо? звідки (чи від кого?) вони з"являються мені, ці думки-прибульці, блукачі світами?..

а, може, вони в супутники мені з інших світів у моєму світі?..

чи вони сталкери у руїнах колапсуючого Всесвіта?..


час - явище не тривке...

час знищЕнний у чорній дірі Всесвіта...

лише інформація вічна...

вона не підвладна ані чорній, ані білій дірі Всесвіта і існує скрізь вічно...

усупереч навіть НЕ ВІЧНОСТІ ВІЧНОГО вона присутня і в темній, і у світлій матерії світобудови, і у сірій, чи зовсім вже у ніякій...

і той, хто володіє інформацією - володіє світом, нашим, земним...

ні! дурниця - світом володіє утримувач носія інформації...

але і він, такий утримувач інформації, смертний...

і створена ним імперія також не вічна і, переходячи від спадкоємця до спадкоємця, вона, врешті решт, розвилюється...

і не має значення з яких причин - чи то від зовнішнього тиску, чи з внутрішньоімперських чвар - але вона припиняє у відміряному їй часом строк своє існування...

уламки тої імперії розповзаються по світу, а сконцентрована в них (в уламках) інформація стимулює рух суспільства до інтелектуального, гуманітарного і духовного вдосконалення...

немає, не було і бути не може ідеального , вічного утримувача інформації - він зникає безслідно з плином часу у чорній дірі небуття разом із тайною знищення, чи вбивства носія інформаціїї - носій завжди невідомий, ніколи і нікому...

людина, в якій би іпостасі вона не перебувала - взагалі явище тимчасове...

чи то пересічний громодянин, чи то безробітний емігрант у державі, чи то політик, чи то олігарх - усе тимчасовість, біологічне добриво, умаснення грунту, земної поверхні...

чи то мільярдер (мільяр - дер...цікаві складові!), що створює фонди для "прання" брудного і кривавого капіталу, маскуючи ці фонди під благодійністю і збиранням корисної людству інфоромації, купуючи таким чином індульгенцію на вже скоєні злочини і на злочинні дії на майбутнє проти людини і держави як такої взагалі...

до речі - що стимулює злочинність?..

прагматизм?..

меркантильність?..

чи бажання накопичувати інформацію з метою створення особистих благ?..

у процесі накопичення інформації мільярдеру, що завжди перебуває при владі прямо, чи опосередковано... - йому начхати на гуманізм, милосердя, духовність і культуру...

але ж за відсутності культури державного мислення, ти вже є потенціальний злочинець...

злочинець у кубі, якщо, перебуваючи при владі, плюєш у душу людям, населенню, всьому народу, нації держави...

отже, так воно вже виходить стосовно нашої держави, зличинність стала розумінням відносним - бо злочинець кожен і ніхто...

адже влада у нас зараз є апофеозом цинізму у ставленні до державності певної частини людей в країні...


та усе смертне і колись таки закінчується і лише саме ця інформація тимчасовості всього вічна...

і суспільно активна, і пересічна людина, і людина бідна, і багатій - у вічності інформації усі ми тимчасовість і в інформативному, на перший погляд, хаотичному перетвороенні ми перебуваємо у вічному русі до досконалості - отже, ми не вічні, але й не даремні у космосі життєтворення...

передаєм естафету від покоління до покоління з надією у майбутньому - і, бажано, у найближчому! - на комфортне, затишне, рівноправне і справедливе існування кожного у суспільстві...

пошесть на хамство і криваве, злочинне накопичення мільярдів у нашій, наприклад, державі повинна нарешті вже скінчитися і то як найскорше - надто разючий, аміачний сморід від злочинної зграї по країні - люди задихаються...

що нам підказує тут наш розум, наша пам"ять і отримана в сьогочассі інформація?.. - бюрократичні мури міцні, але ми міцніші, отож - не спи, рухайся, не бійся...


і чого тільки не спаде на думку від самотності і нудьги - певно, то все графоманія ображеного аборигена...

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 21.06.2013 14:30  Деркач Олександр => © 

означчення, акценти може й раптові, але думки і питання мені вже здаються вічними для України, для українців, а взв`язку з глобалізацією ми певно вже і не реалізуємось як повноцінна держава і нація, як етнос який дав початок всім європейським народам ми так - реалізувалися, ще тисячоліття тому...може просто втомилися, старі, народи теж помирають від старості...

 17.06.2013 21:56  Сашко Новік => © 

цікаво

 17.06.2013 20:21  Тетяна Белімова => © 

Вражаюче, Еме! Як завжди - із глибинними пластами... А ми, як шахтарі, будемо занурюватися! І нас не цікавить, чи співаєте ви під гітару літнім вечерком, чи граєте на піаніно... Але якщо ви нам повідомите такі подробиці - будемо тільки раді за вас. Ніколи не будемо сублімувати ці знання на сприйняття ваших творів!
Дякую!
Картинка супер! Креативно! Політ фантазії, припнутий магнітною підковою щастя...! Супер! Браво автору!

 17.06.2013 18:33  Каранда Галина => © 

про людину і інформацію... Вичитала, що вже готова до реалізації можливість вживлення в мозок людини чіпа, вмикаючи який людина буде ЗАПАМ"ЯТОВУВАТИ абсолютно все, що ЧИТАЄ, ЧУЄ ЧИ БАЧИТЬ в цей період... Ввімкнули, прочитали підручник з теоретичної фізики, вимкнули - і можна сесію здавати... можливості необмежені... але ж і побічні ефекти уявити не важко... аж до пересаджування свідомості з голови в голову... "голова професора Доуеля" - вже дитячий лепет поряд з нашою майжереальністю... так що, думаймо, поки ще є можливість думати СВОЇМ, нечіпованим мозком...

 17.06.2013 17:51  Тетяна Чорновіл => © 

Ваші раптові думки мудрі і вчасні!
Читала і з кожною такою думкою ставало все непривітніше на нашому уламку світу!
Чомусь виникла раптова думка, що такими раптовими думками повинні перейматися чоловіки! ))
Ви повинні захистити нас, витончену половину, від цієї неприємної раптовості на нашому уламку!
Вибачте за жарт ще одну нудьгуючу аборигенку! )))

 17.06.2013 17:45  Марина Моренго => © 

1. справді хороші думки. і чого тільки не прийде на думку, коли нема чим зайнятись - так каже мій чоловік, який працює з ранку до ночі 7 днів на тиждень. а нас, так звану "інтелігенцію", хлібом не корми, дай порозмірковувати.
2. правда, не зовсім зрозуміла вашу комбінацію носій інформації-мільярдер-влада. для мене це скоріше паралельні прямі. скоріше, інформація-влада, і як ціль, гроші.
3. у Вас опечатка у слові "громОдянин".
Загалом, дуже сподобалось.

 17.06.2013 15:57  Світлана Рачинська => © 

"людина, в якій би іпостасі вона не перебувала - взагалі явище тимчасове..." - сильно)

Останнє речення просто неймовірне у своїй неймовірності...)))

І думки ваші, не побоюсь повторитись -розумні і дуже цікаві.

Плюсую