05.08.2013 00:48
для всіх
216
    
  1 | 1  
 © Оля Стасюк

Шторм

Шторм

з рубрики / циклу «Казки»

Темні хвилі дико билися об борт.

-         Пробоїна! – гукнув юнга. Він тільки-но бігав за чимось в каюту.

Пробоїна була невелика, але корабель кожного удару хвилі міг отримати набагато більші ушкодження. Вода залила підлогу. Вона пінилася за бортом, і наче язиком лизала борти корабля. Раптовий шквал налетів і залив корму водою.

-         Бавиться сьогодні! – гукнув капітан. – Стягніть вітрила!

Моряки швидко стягнули паруси; лоцман гукнув, що поряд скоро з’являться рифи і скелі.

-         З якого боку? – гукнув капітан.

-         З правого!

-         Ліво руля!

Корабель почав розвертатися, але хвилі невпинно несли його на камені.

-         Там є затока – якщо проскочимо, будемо в безпеці!

-         Право руля! – гукнув капітан.

Керманич незворушною рукою вів корабель. Стихія розлютилася ще дужче. Сильно ревла набігаючи хвиля; скелі виступали чорними плямами. Усі були в напруженні. Корабель кидало, як тріску, але він встиг проминути рифи і заскочити в бухту.

Раптово море навколо стихло. Там, ззаду, на рифах, воно дико лютувало, рвало білими пінистими зубами уламки скель і хотіло дістатися до корабля. Але ті ж-таки скелі не давали йому цього зробити.

Моряки повільно налагоджували все на кораблі. Пробоїна швидко була забита. Тепер треба було перечекати в цій бухті бурю.

Це все було так дивно – і бухта, і спокій навколо… Здавалося, наче корабель втікав від невідомого жорстокого звіра і встиг проскочити в клітку. Тут він почуватиметься в спокої. Потім, коли звір відійде, кораблик знову вийде і продовжуватиме свою подорож. І це шалене полювання забавляло капітана. Він стояв на кормі, незважаючи на сильний вітер та дощ, що бив у лице, і вдивлявся в темну глибінь моря

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!