22.04.2011 13:39
для всіх
5453
    
  2 | 2  
 © Мар Мишка

Міжнародний день Матері-Землі

Міжнародний день Матері-Землі

Починаючи з 1971 року у багатьох країнах світу відзначають Міжнародний день Землі. Перша успішна громадська акція цього дня пройшла у США 22 квітня у 1970 році. А майже століття перед тим, у 1872 році у штаті Небраска (США) секретарем території Джоном Мортоном було запропоновано провести десь, що був присвячений озелененню території. Під час першого святкування жителями штату було висаджено понад мільйона дерев. Після такої вдалої масштабної акції цей день було названо “Днем дерев”. У 2009 році Генеральною асамблеєю ООН 22 квітня було проголошено днем Матері-Землі.

Пан Гі Мун, Генеральний секретар ООН, закликав громадян всього світу єднатись з природою, поважно та з турботою ставитись до своєї домівки, оскільки, використовуючи блага планети, ми не віддаємо нічого натомість. “Екологічна стійкість, що полягає у розумному користуванні багатствами Землі, – це одна з восьми Цілей розвитку тисячоліття (ЦРТ), визначених у Декларації тисячоліття, які десять років тому були прийняті державами – членами Організації Об’єднаних Націй.” – проголосив Пан Гі Мун у своєму посланні.

Цього дня у різних містах плануються прибирання територій парків, скверів, яскраві заходи та ярмарки, конкурси, спрямовані на турботу про нашу планету.

Підтримайте День Землі! Не будьте байдужими до своєї домівки!

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 04.01.2012 02:18  Каранда Галина => © 

Дякую!)

 03.01.2012 15:03  © ... => Каранда Галина 

{#} У Новому році безліч позитиву і приємних сюрпризів!  {#}{#}

 03.01.2012 14:58  © ... 

{#}  {#}{#}З новим роком!

 31.12.2011 02:34  Каранда Галина => © 

{#}З Новим роком!!!!

 22.04.2011 16:05  Антоніна Чернишенко => © 

Дякую, я навіть не знала, що є такий день)))

 22.04.2010 01:13  Микола Щасливий => © 

Гарна акція,наша неповторна Мар Мишка :)