15.08.2013 16:18
для всіх
390
    
  9 | 9  
 © Ірина Затинейко-Михалевич

Вакації

Вакації
Я неба торкаюся...я в небі ховаюся...я небу схиляюся...

Застебнувши ремінь безпеки, відчуваю, як по тілу просувається лавина несамовитих вібрацій, що прокочуються десь аж від залежаних запелючених креденсів підсвідомості до найглибших завитків у голові. Бентежність, радість трепетна і страх водночас – ми відриваємось від злітної смуги Борисполя і, мов,  ненаситно спрагла  неба птаха, літак піднімається все вище за хмари, наздоганяючи вітер…На зустріч незвіданому, уявному лише і ще  не пережитому…

Крізь ілюмінатор ще видніються урбаністичні витинанки кварталів та масивів житлових, кимось зграбно складені пазли бульварів та вулиць, зелене шмаття прямокутних парків, довгі переплетені змійки швидкісного метро, повільно-повзуча різнокольорова плинність автомобільних заторів – все це  акуратно зшивається між собою в одне єдине ціле та  легко  розсікається гострим  лезом  вод Дніпра. Все це - Київ…У наших ніг…

Суцільна невагомість. Застигаємо між небом та землею, між столичною суєтою спекотно-асфальтовою та благодаттю ватних хмар, між робочим «вчора» та нірванним «сьогодні» із запахом моря та  повільною ходою в нікуди, не поспішаючи - встигати усюди.



Мармаріс, серпень 2011

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 17.08.2013 13:27  Тетяна Чорновіл => © 

Дуже гарно описане відчуття польоту! Наліталась свого часу! Правда, не на дуже далекі віддалі! А брат літав з Чукотки в Москву, а з Москви - на Далекий Схід, через декілька часових поясів! )))

 17.08.2013 01:09  Наталія Сидорак => © 

Я дуже люблю польоти... Таке відчуття невагомості наступає і відриву від реальності... Класно)

 15.08.2013 18:08  Тетяна Белімова => © 

Можна купатися у мові! Насолоджуватися відчуттями польоту! Тим хто боїться літати - варто прочитати!

 15.08.2013 14:30  Володимир Пірнач => © 

Ой навіяла..
Через тиждень мене уперше в житті запхають в літак.. а я переживаю вже :)
Класно, дуже сподоболось.

 15.08.2013 14:29  Недрукована => © 

Класно! Хочеться літати!)

 15.08.2013 13:55  Світлана Рачинська => © 

Це щось прекрасне) Я поринула з головою... А епіграф - неймовірно крутий.