10.09.2013 22:18
для всіх
416
    
  2 | 4  
 © Євген Букет

БАЙКА ПРО РИБУ В БОЛОТІ

з рубрики / циклу «Буслів суд»

З книжки "Буслів суд. Грузецькі оповідки".
“Грузецькі оповідки” — літературно опрацьовані
сюжети легенд і переказів мешканців с. Грузького
Макарівського району Київської області.

Дядько Сергій одного разу вирішив порибалити на Корчаковому болоті. Правда, до нього йти було далеченько, і весь час дядько думав, чи не марно він іде, чи клюватиме риба. Від болота назустріч йому гнав гусей босоногий хлопчина.

— Синку, є риба на болоті? — спитав дядько Сергій.

— А куди вона студи дінеться? Натхненний тим, що зловить кілька десятків болотних карасів, дядько Сергій прискорив крок. Прийшов до болота, просидів цілісінький день, а риби так і не впіймав. Навіть жодного разу не клюнуло! Дорогою назад зустрів він того самого хлопчика, який зранку гнав гусей від болота.

— Синку, — звернувся до нього дядько, готовий уже й відлупцювати малого, — а де ж риба в болоті?

— А звідки вона там візьметься?

Спантеличений відповіддю малого, дядько Сергій мовчки пішов собі в село. А й справді, куди дінеться риба, якій нема звідки взятися…

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 10.09.2013 22:39  Марієчка Коваль 

)ну так воно буває з тою рибою. Вона мігрує через просторовий портал в рай.
Читати було приємно. Вітаю з вступом в клуб сектантів... ви ж в курсі?аха)