15.09.2013 12:30
18+
150
    
  1 | 2  
 © Ірина Червінська-Мандич

Слідопит

Відкрий мої очі, щоб я міг тебе бачити.

Де ти?

Скільки я перейшов доріг. В  багатьох країнах зустрічав неповторних та єдиних. Усі пропонували свої очі, руки, аромат, вигини тіла, водоспади природно-фарбованого волосся. Рзмовляли зі мною на різні теми довгими зимовими вечорами, намагаючись відігріти мене теплими, солодкавими словами.

Хто взагалі сказав їм, що я змерз?

Від гарячого укутування сексуально-забарвленими фразами я задихався.

Всі вони навперебій з жертовною готовністю пригощали теплими пампушками з духмяним борщем і варили каву по-турецьки, по-віденськи і ще хтозна по якому.

А я люблю чай з лісовим медом.

Вони пили Бренді та Мартіні, наївно гадаючи, що мені подобається, коли жінка трохи напідпитку. А потім танцювали стриптиз прямо на столі, оголюючи не лише принади тіла, а й душу.

Та ніхто з них навіть не подумав подарувати мені її.

Відкрий мої очі, щоб я зміг тебе знайти.

Я слідопит.

Я розрізняю сліди стомлених і пригнічених, бадьорих та веселих, п’яних та не в собі, закоханих і злих.

Я бачив сліди на снігу, на стежках, на мокрому від дощу тротуарі. Я знаю сліди в думках, снах, видіннях, віршах та мемуарах. В SMS-ках, в годинах чекання, в хвилинах несподіваних зустрічей серед вуличної юрби, в секундах пронизуючого щастя, у вічності безкінечного розчарування і мокрих від сліз подушок.

Я сам їх не раз там залишав.

Та ніде я не бачив твоїх.

Ти могла бути моєю мрією, густою кров’ю у венах, легким подихом морського бризу на устах серед спеки дня, світлом у вікні чи в кінці тунелю. Я без тебе, як чай без заварки.

Відкрий мої очі, щоб я міг тебе відчути.

Вдихати те повітря, яким ти дихаєш. Замилувано слідкувати, як ти пересаджуєш вазони. Проводжати та зустрічати тебе зі щоденної праці. Набирати у ванну теплої води і збовтувати ароматну піну, щоб твоє тіло відпочивало від повсякденного пилу. Носити твої турботи в голові і слухати, як ти говориш уві сні.

P.S. 169/72/45. Овен. Без шкідливих звичок. Тимчасово безробітний. Шукаю жінку для спільного проживання, можна з дітьми. Згоджуся на переїзд в сільську місцевість. Одружений не був, дітей не маю.



Калуш, 2009

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!