10.05.2010 20:45
-
6614
    
  3 | 10  
 © Трамонтана

Наше майбутнє у наших руках

Випускникам шкіл присвячується

«…а ти зрілим студентом стоїш ось перед нічним, незникаючим видивом собору. Під тінню його минало життя поколінь. Були, перейшли, тепер ти з`явивсь. І після тебе прийдуть, житимуть на цій Зачіплянці люди іншого складу, інших професій, кібернетики які-небудь, астронавти… Ким ти будеш для них? З яким почуттям тебе спом`януть? Кажуть, що інстинкт смерті є нібито визначальним у житті людини. Нібито все диктує страх перед невідомістю, перед тайною зникнення… Та чи так це насправді? Чи не більше мусить лякати живущого те, що проіснувати він може марно, безцільно, пройти дорогу життя людиною-авоською, відцвісти свої весни пустоцвітом? Так у чому все-таки він, «конечний зміст всієї мудрості земної?» Як бути справжнім? Як досконалитись? Як маєш повестись, щоб відчути себе перед лицем всесвіту справді вінцем природи? Ось перед тобою шедевр, поема степового козацького зодчества. Є ритми свої в споруді собору, є вільний політ натхнення, любов висока… Чи створиш ти щось рівне цьому, щось краще за це? В чому твоя душа увічнить себе, де вони, поеми твої?» 

Напевне кожен пригадує невмирущий «Собор» Олеся Гончара. Уривок наштовхує на певні міркування з приводу майбутнього людини… А як щодо вибору майбутньої професії? 


Справді, встаємо з-за рідної парти, залишаємо рідні стежки і мандруємо з радістю і певною тривогою, у пошуках нових, ще не сходжених нами, доріг. 

Як радісно і уперто ми йдемо до визначеної мети, адже, без сумніву, у кожного із нас у житті настає момент, коли варто визначитись із подальшим майбутнім: бути студентом, піти працювати? Відповіді на ці запитання ми знаходимо самостійно. Самостійно вносимо корективи у звичний ритм нашого життя.  

Знайти своє місце у світі не так вже і просто; навчання у школі, ВУЗІ, допомагають формуватися особистості, бачити життя у різних барвах, знаходити нові захоплення, відкривати в собі нові таланти. Взагалі, навчання дає можливість пливти не лише за течією, а бачити і інші, можливі варіанти, вирішення життєвих перипетій. 

Коли молода людина ступає на поріг студентства, перед нею відкриваються нові можливості, на неї накладаються певні обов’язки та права. Якщо вміло поєднувати навчання з, наприклад, малюванням картин, плаванням, заняттями спортом і т.д, як наслідок, зовсім скоро ви станете не лише професіоналом у обраній вами галузі, а й вповні реалізуєте свій творчий потенціал у іншій справі… 


Вже за плечима останній шкільний дзвінок, випускний, море квітів, привітань рідних… зовсім скоро ти станеш студентом, обереш потрібну професію, і рухатимешся в новому, іншому напрямку. А поки що ти стоїш перед складним вибором власного майбутнього, адже вибрати гідну професію з урахуванням уподобань, майбутньої перспективи працевлаштування доволі не просто. Що ж, успіхів тобі! І пам’ятай, досконалості не має меж… 

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 12.09.2016 19:53  Дарина => © 

Дуже багато нвписано .Довго читати .

 23.10.2013 16:58  Дарина 

добренько

 22.05.2010 21:17  Дарина 

Кожна людина замислюється про своє майбутнє, про можливість реалізувати себе в ньому. Справді, як важливо не помилитися з вибором професії, якій присвячуєш частинку власного „я”. Для школярів, що невдовзі будуть студентами, останній дзвоник в школі, мов рубіж, переступаючи який усвідомлюєш, що назад дороги нема, а перед собою бачиш їх декілька, і від вибору, по якому шляху підеш далі, залежатиме майбутнє завтра. Тому необхідно прислухатися до себе, проаналізувати власні уподобання, вміння і зробити правильний вибір, бо потім може бути пізно. Пам’ятаймо, „що наше майбутнє у наших руках”!