16.10.2013 22:36
18+
214
    
  6 | 6  
 © Оля Стасюк

Поетеса

Поетеса

з рубрики / циклу «Оповідання»

Вона стояла на балконі у рожевій сукні і пила вологе вечірнє повітря з пелюсток подарованої троянди.

Їй подобався вечір без людей, але позаду неї, у залі, було повно натовпу. Їй подобався вечірній дощ, але на небі не було ні хмаринки. А ще вона не любила рожевий колір. Просто не любила.

І те, що її витягнули у такий тихий на цей галасливий захід, було теж не з приємних. Вона мала у рожевій сукні (чому рожевій? та ну, діло не в цьому…) читати свої вірші цілому натовпу незрозумілих типів, які запивали ЇЇ метафори і каблуками танцювальних туфель ламали ЇЇ кришталеві епітети. Вірші, присвячені не їм, а єдиному ілюзорному ідеалу…

«Браво!» - кричали вони, не розчувши половини слів. Кричали, бо так вимагали правила. Хороші такі, древні правила стада.

А хтось навіть кинув троянду. Рожеву.

І от вона стояла, знаючи, що її вже шукають, щоб запросити на танець або в якийсь журнал – повідтоптувати ноги чи фрази, байдуже.

Хтось підійшов ззаду. Офіцер? Гаразд, хай буде офіцер. Такі скоріше лишають у спокої.

Відчула майбутню приторність звичайних фраз. Затамувала подих…

Але він навіть не привітався. Дивився раптом в очі і прямо сказав:

-         Чому Русалка залишила все, що в неї було?

Вона вдихнула на повні груди і вперше відчула  приємне тепло повного місяця. Посміхнулася і сказала до троянди:

-         Бо хотіла вийти за рамки…

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 20.10.2013 13:14  Деркач Олександр => © 

Сподобалось...

 18.10.2013 18:06  Ірина Затинейко-Михалевич 

лишень побачила цей твір...назвою співзвучний - аж здивувало...прекрасний твір, Олю!

 17.10.2013 14:57  Тетяна Чорновіл => © 

Дуже-дуже сподобалось! Браво, русалко!

 17.10.2013 12:24  Володимир Пірнач => © 

Класно.
Сподобалося.
Мені нагадало один епізод із Довлатова про переїзд на нову квартиру.. :)
Плюсую.

 17.10.2013 00:00  Марієчка Коваль 

просто муррр... не розчаровуйся в натовпі.... хз, де там той ідеал стоїть.
Вірші... це всього лиш вірші.
)))

 16.10.2013 20:47  Світлана Рачинська => © 

Я сприйняла як автобіографічне. Рожеве не люблю, хоч і білявка!))) Але тобі личитиме!
Гарно!

 16.10.2013 20:45  Каранда Галина => © 

каблуки, відтоптані фрази, нелюбов до рожевого і до натовпу.... мені все близько. Автобіографічне? і що з тим офіцером?)))