11.12.2013 01:45
лише 18+
290
    
  6 | 6  
 © Олена Вишневська

А тепер ти будеш гратися такою лялькою?

А тепер ти будеш гратися такою лялькою?

Коли твої холодні льодяні очі пронизують наскрізь мою оголену душу мільйонами колючих уламків від розбитих дзеркал наших мрій, я просто стою і босими ногами топчуся по гострому лезу скла, аби щось відчувати в цьому світі, щоб переконатися: я ще жива…

 Коли у погляді  вже неможливо прочитати будь-що, крім всеохоплюючої ненависті, я шукаю в ньому крихти відблисків почуттів, що згасли, мов жаринка від ледь відчутного вологого подиху раптового дощу.

Коли в повітрі утворюється небезпечна вибухова суміш від спільної втоми і постійного напруження тіл, від важкості думок, мої крила ховаються, кутаючись в теплий шерстяний жакетик, бо крім нього тепла вже не дарує ніхто і ніщо.

 Коли я, твоя лялька, знесилено опустила руки і байдужими рухами намагаюся відтворити танок божевілля під стогін скрипки, що оплакує наше минуле, ти розгублено в півподиху ковтаєш повітря, бо не знав, що іграшка знесилена і ледве здатна розплющити заплакані очі, щоб поглянути на тебе знову.

Коли натягнуті струни рвуться, а ми з останніх сил намагаємося зв’язати їх в єдине ціле, утворюючи заплутаний клубок суцільного нерва, біль розчарування пронизує нашу свідомість, і ми починаємо тонути в життєвому океані  бермудського трикутника…

Ми йдемо на дно. Вперто, упевнено повільно опускаємося в  імлисту темряву безодні на відстані нерозділеного кохання один від одного. Я ж казала, що буде боляче… Знаю, що боляче… Але вже не відчуваю…

Ми з’єднанні невидимими металевими ланцюгами по руках і ногах, і  я все намагаюся похапцем відчути їх на дотик і звільнити нас від цього зв’язку. Відпусти мене, чуєш? Не можеш? І я не можу…

Якби це було мені під силу, я б розірвала їх, але сили давно вже покинули залишки тіні від минулої мене, і ми продовжуємо занурюватися в безодню пустоти разом. Звільнися, чуєш? Не можеш? І я не можу…

Якби це було можливо, ми б спробували це в двох… Можливо? Можливо!

Давай зберемо залишки волі в кулак, акумулуємо все напруження між нами і направимо в єдине русло, щоб нарешті спали тісні ланцюги, що душать наші тіла. Зібрали і… направили, єдине що не врахували наше невміння рухатися в одному напрямку: я – на захід сонця, бо не хочу зажмурюватися від його яскравого проміння, відвикла від світла; ти – на схід, бо, попри все, відблиски надії пробиваються з твоєї душі, не зважаючи на мою байдужу темну складову…

Щось тягне між ребрами, наче стопудова гиря, я задихаюся від болі. Болить? То я ще жива? Останній спільний ривок – моє серце виривається з грудей і падає під наші ноги. Тук-тук… Тук-тук… І відгомін брязкання залізного ланцюга, який путами сковував його, ехом відзивається в нашій пустоті. Але зв’язок не розірвано. Руки і ноги досі прикуті міцним металом між нами. І ми продовжуємо йти на дно. Вперто і упевнено… Разом… Але тепер я точно знаю, що життя в мені немає, бо всі наші намагання змінити щось на краще просто вирвали з мене його дух назавжди.

А тепер ти будеш гратися такою лялькою?



10 листопада 2013 р.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 12.12.2013 10:59  Тетяна Белімова => © 

Чудовий твір попри безнадію... Найбільше сподобалася метафора про захід-схід! Винесена в ній полярність така наочна і осяжна!
Просто фізично відчувала ці муки неможливості роз`єднатися... Це потоплення у водах власного безсилля, впертості, нерозуміння. І все таки ЛГ є сильнішою і мудрішою - вона офірує коханому останнє цінне, що залишилося (а можливо, єдине цінне, яке вона мала!) - СВОЄ КОХАЮЧЕ СЕРЦЕ (тук-тук). Чи поможе? Руки-ноги припнуті, а дно так близько... Але іноді варто досягнути дна, щоб мати від чого відштовхнутися, аби спливти на поверхню))

 11.12.2013 09:28  Деркач Олександр => © 

щось наших молодих, красивих митців потягнуло на такі щемливі, проникливі одкровення в прозі, що в мене слів бракне...Класно написано...дуже-дуже...

 11.12.2013 00:44  Світлана Рачинська => © 

Video YouTube

чомусь пригадалась...

 11.12.2013 00:39  Світлана Рачинська => © 

Вечір сильної і тяжкої прози...
Ти мене добила. Кожним словом. Дуже потужно. Вразила. Навіть не візьмусь щось виділити для себе, бо зачепило усе.