13.12.2013 12:43
18+
371
    
  17 | 18  
 © Тетяна Белімова

Ситі не протестують?

Ситі не протестують?
«Головне — заробив і з`їв.
І щоб трошки здоровий!»
Євген Плужник поема «Галілей»

Вчора на Інституцькій перед відновленою барикадою, яку повстанці саме зміцнювали мішками зі снігом, побачила з зовнішнього її боку ще один заслін із хамерів – ленд крузерів – джипів-лексусів. Хтось не пожалів таке «дороге» добро виставити у авто-барикаду, попереджаючи можливий черговий наскок беркутні.

-          Ви всі сіра маса, керована політтехнологами…

А це вже слова друзів (можливо, колишніх, хоча таку думку хочеться гнати від себе якнайдалі, як оту саму недолугу політтехнологію, що вбиває клин між простими українцями), тих самих друзів, яких знаєш уже двадцять років, із якими колись ділився екзаменаційними відповідями, народжував і ростив дітей, обмивав кандидатські дипломи, ридав їм у трубку, коли щось «таке» траплялося у твоєму житті… Це ж ті самі твої друзі??? Чому ж саме тепер вони відмовляються розуміти тебе??? Та що там «тебе»? Чи важить зараз якесь «тебе», якщо вони, твої друзі, не здатні осягнути революційний порив цілої нації???

Чому піднялася революція Євромайдану? Чому відбувся ряд революцій не так і давно в арабському світі? Чому взагалі відбуваються революції? Ви пам’ятаєте (звісно ж, ви пам’ятаєте!), як учили нас підручники з історії радянської доби? «Революція відбувається тоді, коли верхи не можуть внести жодного покращення, а низи не хочуть жити по-старому». Тільки я б зробила декілька ремарок до цього «марксистського» твердження: у нашому, українському випадку верхи – це купка олігархів, а низи – увесь наш народ, який дійсно вже просто фізично не може жити «по-старому».

-            Кому заважав той пам’ятник Леніну? Його повалення – це відведення уваги від економічних проблем! Та й узагалі… от в Європі пам’ятники не валяють…

Друзі! Пробачте, що цитую вас майже дослівно (але переконана що ви не такі й самотні у цій своїй опінії…), все ж дозволю собі нагадати, що в Європі нема пам’ятників кривавим диктаторам! А Ленін, пардон, це – обагрений людською кров’ю тиран (вибачайте, вже як є!). Достатньо для української історії одного лише факту засланих за його наказом ординців Муравйова, що по-звірячому вирізали нашу студентську молодь, і смердючим чоботом неоімперії розчавили щойно утворену українську державу… Про які монументи цій персоні може йтися??? Так, знесення ленінського меморіалу не підніме українську економіку! Це так! Але ж… Дорогі мої, любі друзі! Не хлібом єдиним… Не шмат гнилої ковбаси у п’ястуку пересічного українця визначає його національну свідомість і приналежність! Твердо у цьому переконана!

І знову ж таки… повертаючись до хамерів, тих що на Інституцькій, і тих, що блокували проїзд автобусам із беркутнею на одеській трасі... Невже їхнім власникам не шкода свого майна? Шкода! Більш ніж переконана! Але вони свідомо офірують собою і своїм добром! Чому? Бо «сіра маса», чи може «жертви політтехнологів»? Та ні, дорогенькі мої! Тому що ці люди свідомі свого обов’язку перед своєю нацією! І ось логічно спливає думка (цілком природно, як на мене), а на які жертви згоден піти кожен із нас заради своєї нації, її майбутнього, її квітучого європейського майбутнього, її простого і зрозумілого майбутнього без бандюковичів і їхньої наскрізь прогнилої системи??? Чи можемо ми відмовитися від тепленького місця у поважному іноземному представництві (а може статися й таке, що іноземці згорнуть контракти і робота – тю-тю, а винен, звісно, Майдан! а як інакше?)? А чи здатні уявити своє життя без власного авта, без поїздки до Франції у міжсезонні, і вильоту на Кіпр у літню пору? І останнє, але найбільш важливе питання, чи згодні ми – ви – вони задля збереження цього всього вищеперерарохованого, закрити очі на те, що нашу державу (випадково чи за заздалегідь розробленим планом – чи це, зрештою, зараз важить?) очолює відвертий уголовник і руйнівник усього українського (і такою любої для вас економіки у тому числі)??? Чи ж не одні й ті самі університети ми закінчували? Чи не одні й ті самі вчителі навчали нас великому – доброму – світлому?

Усім вам, друзі, раджу піти на Євромайдан і проспівати гімн із своїм народом! Просто проспівати гімн у стані цієї «сірою масою» (хоча щодо того, хто є насправді «сірим» останнім часом маю великі сумніви!), подивитися в очі цим людям і потім тричі подумати перед тим, як знову захочеться назвати їх «дикунами, які відлякують інвесторів»!!!



Київ, 12 грудня 2013 року

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 06.11.2018 19:13  Надія Крайнюк => © 

Дуже добре Ви, пані Тетяно, подали матеріал Про Революцію Гідності. Хоч я і не киянка, але непогано знаю про все, що відбувалося на Майдані. Мій чоловік — учасник Помаранчевої революції. Прикро, що сподівання більшості, хто там був, не справдилися. Але, не дивлячись на це, ми з ним підтримали Революцію Гідності. Знаємо, що там відбувалося, уболівали за долю тих, хто відстоював правду на Майдані. Важкий, переломний момент настав в історії нашої країни. Розділилися погляди людей, друзі стали ворогами... Та сподіваюся, що ми обрали вірний шлях.
***Дякую за твір.

 25.12.2013 13:55  Дявяносто Девятьи Де... => © 

ещё не бунтуют запуганные рабы, которые боятся за своих детей, но дети потом с них спросят: - а почему мы рабы? почему вы не боролись?

 24.12.2013 18:32  Деркач Олександр 

вихований історією СРСР згадав Сенатський Майдан 14 грудня 1825 року - хотіли Конституцію, закони і права - отримали від Влади "раціональниє підходи" розстріли, шибениці і каторгу... 

А могли бы, могли декабристы
На Сенатскую не выходить 
И не брать себе жребий тернистый, 
Кандалами детей не будить.

Как же так, не подумали сразу, 
Что у каждого сын или дочь 
И от них, как от страшной проказы 
Убегать будут многие прочь?

Отчего ж на Сенатскую вышли? 
Не хватало что ль царских щедрот? 
Надоели покой и затишье, 
Не пугал роковой эшафот!

Нет, обиды и тяжкие слезы 
Разоренных дотла деревень 
Собирали грядущие грозы, 
Приближали возмездия день.

Н.Некрасов

а це Пушкін, якого одна поетеса згадала у PS. і казала що він прав був, і я ТУТ з нею згоден - дійсно правий - за волю треба боротися:

Во глубине сибирских руд
Храните гордое терпенье,
Не пропадет ваш скорбный труд
И дум высокое стремленье.

Несчастью верная сестра,
Надежда в мрачном подземелье
Разбудит бодрость и веселье,
Придет желанная пора:

Любовь и дружество до вас
Дойдут сквозь мрачные затворы,
Как в ваши каторжные норы
Доходит мой свободный глас.

Оковы тяжкие падут,
Темницы рухнут — и свобода
Вас примет радостно у входа,
И братья меч вам отдадут.

 15.12.2013 14:09  Ганна Коназюк 

Згодна стовідсотково. Чиста правда! Чудово написано. Читаєш, і все, що намішано, зручно розкладаєш на полиці... Дуже сподобалось!

 13.12.2013 18:49  Тетяна Чорновіл => © 

Чудові слова! Згодна на всі сто! Можливо хтось колись "провалить ідеали" і цієї революції! Як Оранжевої!!! (У мене про неї тільки трепетні спогади!) Це не так важливо! Важливий - дух народу, якому набридло терпіти диктатора! Ця "сіра маса" веде себе на Майдані мужньо і достойно! Як і належить Героям України! А ми, що зараз не там, будемо за них молитися...

 13.12.2013 16:51  Ірина Лівобережна 

Прекрасно написано, Таню! Слава тим, хто ВІРУЄ і має віру!
Я - киянка. Не з ситих. Розумію людей, що хочуть покращення життя. Співчуваю всім серцем. Але НЕ ВІРЮ, що прості люди можуть щось змінити. Ну не вірю...
І таких - багато. Особливо після провалу ідеалів Оранжевої революції. Таке враження, що політику роблять тільки гроші. Великі і маленькі. Пробачте нас, тих, хто не вірить. Так склалося. Якщо душа не вірить - ніякі заклики не діють. Просто повірте на слово...
І вибачте ще раз...

 13.12.2013 15:40  Олена Вишневська 

Навіть не знаю, що сказати! Просто захоплююсь тобою, молодчинка, багато вірних речей пишеш (І РОБИШ!!!!!!!), але друзів в ряди "колишніх" через різні політичні і соціальні погляди списувати не варто (я втратила всіх своїх заради сім`ї, одноразові дзвінки з привітаннями не рахую за дружбу, це швидше дань минулому, це нелегко і відчуття втрати не відпускає...)!

 13.12.2013 15:18  Тадм => Суворий 

До мурах!

 13.12.2013 13:30  Світлана Рачинська => © 

Це вже не питання поглядів "за" чи "проти", а питання самозбереження. Збережи мову, країну, дух нації! Забезпеч своїй дитині недоторканність! Це сьогодні кийки! А завтра - відстріли і ешафоти... ( Не дай Господь!) Наші діти не повинні бути "бидлом" і "худобою" в руках україноненависника - тирана. Не залишаймо дітям таку спадщину!

 13.12.2013 13:00  Ірина Затинейко-Михалевич 

ситі також протестують, гадаю...але з обережністю...А щодо інакших поглядів - то хай Майдан таки буде місцем згуртованості, а не втрати друзів. Ні в кого!

 13.12.2013 12:46  Володимир Пірнач => © 

Гарна публікація,
Є звісно місця з якими можна сперечатися, але ми з тобою на одній стороні барикад, тому сперечатися відмовляюся наперед :)
Сподобалося.