30.12.2013 14:15
для всіх
116
    
  2 | 2  
 © Маріанна

Жива статуя

Літній сонячний день на площі Ринок манив на прогулянку. Промені гралися у стінах Ратуші та жартували з перехожими. Андрій стояв перед брамою Італійського дворика покритий золотистою фарбою «живої статуї». Він був частиною композиції. Поруч в різних позах застигли «золоті», «срібні» і «бронзові» тимчасові товариші. Він встигав помітити вишуканість «скульптур», плавність жестів перед туристами-фотографами, радів святу, що створював разом з ними. Йому хотілося уявити себе «духом міста», подобалися панянки, що в своїх довгих сукнях несли перед собою льодяники, наче частинки веселки. Він любив своє місто і радів людям, що проходили старовинною бруківкою. Несподівано хлопець помітив групу студентів, що жваво переговорювалися. То були його однокурсники, що гаяли вихідний. «Тільки б не впізнали» - промайнула думка. Та в гримі це було не можливо. Так він непомітний. Небезпека проходить повз. Не зачепило. Проминуло. Та серце калатало все швидше. Стало спекотно під фарбою. На мить запаморочилося в голові.

«Який сором» - застукотіло у скроні.

«Навіщо я це роблю?» - стрімко псувався настрій.

Свято ставало каторгою і час застиг спекотним бурштином. Все змінила мить.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 31.12.2013 20:14  © ... => Тетяна Чорновіл 

Дякую!

 31.12.2013 18:43  Тетяна Чорновіл => © 

Справді, якась мить може змінити настрій і взагалі сприйняття світу! Гарно написано!

 30.12.2013 16:46  © ... => Тетяна Белімова 

Дякую Вам. Мені дійсно пишуться маленькі тексти. Я б хотіла просто показати якийсь буденний випадок з незвичного боку, а виходить дійсно мораліте. Я не хотіла моралізаторства. Мені таки важливіші емоції. Але...
Як вже виходить

 30.12.2013 16:35  Тетяна Белімова => © 

Раніше ще відзначила для себе, що ви тяжієте до мораліте - маленьких текстів із чітким і прозорим моральним висновком. У вас гарно виходить! Майстерно передали почування цього хлопця! Гарно! Відчула всі емоції ЛГ.