11.01.2014 18:24
для всіх
555
    
  14 | 20  
 © Каранда Галина

Коли кольори зливаються

Коли кольори зливаються

з рубрики / циклу «не патріот я»

Клікаючи по заголовках новин,   очима зачепилася за фразу  "Коли чую Фаріон, переходжу на російську". Чомусь відразу відчула, що в   тій статті не буде ні слова ні про саму Фаріон, ні про скандали, з нею пов’язані. Бо й не читала б такого. І не помилилася. Розумні думки нормального українця,  який не хоче, щоб його насилували. І якому неприємно, коли насилують інших. В цьому заголовку дуже компактно акумулювалася та думка, яку в мене ніяк не виходить донести до людей.  Не хочу нічого доводити, розжовувати і переконувати когось в чомусь. Просто тези.


- Колись в нас була вчителька, яка практично на кожному уроці, з приводу чи без, кричала «вы безсовестные придурки!!!» Здогадайтеся, як ми її сприймали…


- Слово «ідейний» в моєму середовищі  має негативний відтінок. Чому? – бо саме «ідейні» доносили на тих, хто зірвав три колоски. Саме «ідейні» строчили анонімки на сусідів з приводу їх «неблагонадійності». Особисто знаю «ідейних», початок поетичної кар’єри яких знаменувався одами   КПРС , а потім    пожовтоблакитнів  якраз  вчасно, аби не зробити творчої паузи. Спочатку давили одних опонентів, потім – «каюсь, помилявся» - і відразу давити інших (вчорашніх союзників). Але в обох випадках - «не користі ради», а за неї, за ІДЕЮ. Я знаю, що це слово має інше значення. Точніше, воно МАЛО Б МАТИ інше значення. Але Павлик Морозов все зіпсував.


- Для мене пам’ятники людям нічого не значать. Як і прізвища в назвах вулиць. Мені важко уявити психологію людей, які б хотіли посмертно стовбичити десь посеред міста на поталу голубам, закоханим і вандалам чи перевертатися в домовині від фрази «на космодем’янській полатали асфальт».   Але якщо я знаю, що для когось той самий пам’ятник  (Леніну, Бандері, воїну-визволителю, галушці чи ромашці польовій) є якоюсь святинею, то маю розуміти, що руйнуючи його - здобуваю собі ворога. І байдуже, що для мене то воїн-окупант, галушкою вдавився кум, а на ромашку алергія – я вже назавжди втрачаю можливість когось в цьому переконати.


- Всі ми колись вчили вірші. При певній кількості прочитань вони запам’ятовуються самі по собі. Якщо не зупинитися вчасно  й продовжувати повторювати – мозок відключається і відмовляється згадати хоч рядок.З’являється відраза. Чи у вас не так?


- Передозування ліків часто має гірші наслідки, ніж сама хвороба.


- «Один крітянин сказав – всі крітяни брехуни»… сподіваюсь, ясно…


  Можна продовжувати, але сенсу немає. Однак найкраще все сказано отим заголовком.  


P.S.  Не провокуйте зворотної реакції в людей, які самі, без закликів і скандувань, хочуть проголосувати  проти діючої влади. Просто покажіть, що ви – не такі самі. Не кричіть, хто поганий – ми самі це бачимо.  Дайте повірити, що ви не будете так само гамселити нас  по голові, як прийдете до влади – і ми з радістю виберемо саме вас. Дайте розгледіти ваші хороші сторони. Повірте, це дуже важко зробити, коли над вухом постійно кричать про нашу несвідомість  і перед лицем махають прапорами. Кольори зливаються...



Лубни, 11.01.14

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 02.10.2016 04:49  роман-мтт => © 

забрав собі

 16.10.2015 23:16  Марія Круль => © 

Сподобалась стаття.Тільки сумнів бере,чи є ще такі,які прийшовши до влади будуть дбати про держеву і народ.

 26.10.2014 01:23  Якобчук Павло => © 

А мені сподобалось дуже + попри навіть несхавальні думки деяких "творчих". Хто б це такий був? Дякую.

 12.01.2014 17:34  Деркач Олександр => © 

Ми існуємо в інформаційному просторі, свідомо як ми зараз в інеті, ТУТ, чи ще десь чи несвідомо, бачимо рекламу між серіалів, чуємо плітки, ходимо по вулицям...тому від нашої реакції - не дії, а саме "спровокованої зворотньої реакції" байдужості чи відрази все одно нічого не залежить - залежить від тих хто діє, і це нормально, бо не всі можуть діяти, і не всім треба діяти...таким підійде філософія Розанова, який на вічне питання Что делать? відповідав - Как что делать: если это лето — чистить ягоды и варить варенье; если зима — пить с этим вареньем чай) Ви не байдужі але Вам не подобається махати прапорами і саме махання прапорами перед Вами, Вам не подобається ідейність але тут же безідейність возводите в ранг ідеї))) і що робити з цим??)) читати Розанова))

 12.01.2014 02:26  Суворий => © 

До речі, а можна поцікавитись у автора його власною позицією і ставленням до відмови України від цивілізаціного вибору впровадження в державі Європейських прав та законів, по причині залежності від Росії в обмін на ще більшу залежність від неї...???? Це ж, як не крути, першопричина тих незручностей, що Автор докладно описує в публікації... 

Думаю після отримання прямої відповіді стане зрозумілим сенс надрукованого. Що це ми все кругом та довкола...

 12.01.2014 01:07  Марієчка Коваль 

Про вірші не пам ятаю такого. Пам ятаю. Злість і порану подушку. Жарт.) кому легше від оцих тупорилих одиниць? ???? Давайте все мірятимемо отак. Да пофіг. Галино, ну таке все воно. Випити і закусити. Але Я б зараз написала щось про любов. тре воно оце і вам...

 11.01.2014 23:37  Зав`ялова Валентина 

Згодна з Вами. Люди самі розберуться. Особливо, коли подивляться, як, наприклад, на Сумській стоять з похнюпленими обличчями і транспарантом: "Я горжусь нашим президентом!"

 11.01.2014 22:03  Ірина Лівобережна 

Народ, дуже люблю вас усіх! І за те, що ви всі такі різні!
Ну, згадайте, будь ласка, твір Тані Белімової!
З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ, ПОРТАЛЕ, АБО АРМАГЕДОНУ НЕ БУДЕ!
Вона ж наче від усіх - обіцяла! Світ - різнокольоровий! І це - прекрасно! )))))))))))))))

 11.01.2014 20:31  Тетяна Чорновіл 

Думала промовчати, та цього разу не втримаюсь.
У нас у селі колись давно в невеличкій кімнатці фабричного гуртожитку жили дві бабці. Вони на схилі літ обридли одна одній, що страх. А приходилось же щодня очі-в-очі співіснувати. Одна з них співала в церковній пєвчій. Так друга любила повторювати: - Як помру, то в рай ні ногою, бо там Килина буде! ( її можна було зрозуміти, бо Килина таки вредна була, хоч і учащала до церкви...)
До чого я це? Мабуть, щоб донести свої ідеї тупуватим представникам народу, недостатньо співати в пєвчій чи вигукувати гасла! Якщо не донеслось, то може трохи справа і в тих, хто доносить? Утопічні ідеї комунізму також на початку були романтичними і привабливими. А тоді з"їхали до швондєровських пєснопєній, і не тільки! По моєму, автор і застерігає від чогось схожого.
Не з усіма думками Галини і я погоджуюсь. Наприклад, була б рада, якби навіть сам пан Сімонєнко перерядився і позносив тих своїх ідолів по всій Україні! :))))
Але ж, люди добрі! Будьмо толерантними! Автор щиро висловив свої думки! Здається, ми це проходили, коли за інакомисліє виносили вердикти психіатри!
Ми всі тут різні! Давайте не будемо навішувати одне на одного ярлики!
Останнім часом в коментарях спостерігаю справжню "ярликову" війну! Немов гризня павуків у замкнутому просторі банки.
А винен на мою думку пан Суворий!!! :)))) За шворку і до гіляки! (не бійтесь, жартую!!! Поки що! )))) Занадто багато сервісу Ви понаписували для спілкування! )) А народ той сервіс оцінив по- своєму: то в чорні списки одне одного ліплять, то в коментах дурами обзиваються, то довідки від психіатрів вимагають, якщо комент не хвалебний!
Трохи говорила тут жартома. Може що не так сказала, то вибачте усі разом! Зранку нащось надумала було написати вірш-рецепт! Та побоялась з огляду на мудрі розмови на Порталі навіть думати в цьому напрямку. Невчасна була б, неідейна і непотрібна публікація! )) Взагалі, боюсь щоб мене за ті рецепти та квіточки до психіатрів не поперли! :))))) Треба мовчати...
Моє "чудово" автору за публікацію! За відстоювання власних сумнівів!

 11.01.2014 18:46  Світлана Рачинська => © 

Що ж тут скажеш? Думка. Цікава, своєрідна з витікаючими... Ефект злиття кольорів вдався. Мені, ідейній людині, важко оцінювати, але викладення толкове!

 11.01.2014 16:02  Володимир Пірнач => © 

Класно.
В десятку влучили.
Єдине з чим не можу погодитись то це з віршам, пам"ятаю і досі люблю більшість із усього що колись лягло на пам"ять.. Хоча пройшло не так багато років, думаю ще забудуться..
Шикарно, Галино, я давно чекав від вас цього тексту.
Плюсую.
І да, радий, що ви знову виложили текст. Скільки пройшло часу з крайньої публікації? :)

 11.01.2014 14:50  Суворий => © 

Згоден з кожною тезою окремо. І про придурків, і про ідейних, і про вірші, і пам`ятники, і крітянина... Але мені дивно, що ці розумні думки нормального українця якимось чином приклеїлись до резюме...

Жодної гарантії, що вас не будуть гамселити інші, ніхто не дасть, так само як ніхто не гарантує, що ви почнете жити краще при новій владі. Досвід СРСР і 22 роки незалежності мали б зруйнувати цей міф про справедливу владу та швидке покращення.

І кричать НЕ про вашу несвідомість, а "Банду геть". І, якщо цілком зрозуміло, чому члени банди роблять вигляд, що не чують цього, то чому не чує нормальний українець, мені не зрозуміло... Хоча б по причині відсутності вати в лікарнях і середній тривалості життя, яка така ж коротка лише в країнах Африки та Росії.

А так все інше справді написано по ділу...

 11.01.2014 14:10  Суворий => © 

Заради цікавості: це ваші думки чи копія чужих? Бо з тексту толком не зрозуміло...