27.01.2014 13:21
лише 18+
78
    
  2 | 2  
 © Тетяна Белімова

БАНДЕРЛОГИ ТА МУТАНТИ

БАНДЕРЛОГИ ТА МУТАНТИ

Хто вони – люди по обидві сторони барикад?

Останнім часом поляризація українського суспільства досягла крайньої межі. У країні розпочалася справжня війна, і не лише інформаційна (у засобах масової інформації, соцмережах), тому що є вже, на превеликий жаль, п’ятеро загиблих (а що буде далі? і яким буде це «далі»?).

Виникає природне питання: хто вони – люди по обидва боки барикад? Що їх розвело? Чому стріляють бойовими набоями? Вбивають?

Отже, бандерівці або рагулі, які «панаєхалі», «папалілі», «паламалі» і здійснили ряд інших дій на заповітну «п»… Глибоко вкоріненою і не раз публічно заявленою у соцмережах є думка про те, що це такі собі бородаті дядьки, які вилізли із криївок (сиділи там із 40-х років ХХ сторіччя, гарно законсервувавшись!), спустилися з гір і рушили пішою ходою на Київ, несучи попереду червоно-чорні знамена і портрети Степана Бандери. Є ще варіант: рагулі – це сезонні робітники, переважно селяни, які їздять літом збирати полуницю по Європі (а зимою вони, ушлі пристосуванці, не задіяні ніде, от і приїхали!), і їм, звісно ж, треба безвізовий режим до Євросоюзу, аби безперешкодно «підтирати зади бабушкам і дєдушкам по Європам» (це була пряма цитата, вибачайте за прямоту, але з пісні слів не викинеш!). І нічого, що за статистикою: переважна частина мітингувальників – це люди із вищою освітою, представники міста, половина з яких – кияни (так що «панаєхалі» – зразу відпадає!).

Ну якщо із бандерівцями чи так званими рагулями все вже більш-менш ясно, давайте тоді розглянемо їхніх опонентів, так званих мутантів. Декілька днів тому вся українська громадськість була шокована відео, яке швидко облетіло Інтернет. На ньому катують голу людину, змушуючи на десятиградусному морозі приймати різні пози, б’ють, насміхаються.

Коментар психолога (випуск новин на «24» каналі): «Екстремальні воєнні ситуації, або ситуації, які імітують воєнні, по суті такими не являючись, загострюють крайні психічні прояви вроджених садистів. Фігуранти цього «дійства» почувають власну безкарність і заохочення з боку свого керівництва. Їхні вчинки свідчать про низький рівень культури та інтелекту, про бажання помсти та реваншу внаслідок невлаштованості особистого життя, а також про здатність до будь-яких найогидніших форм насильства».

А на мою думку, тут уже треба слухати коментар психотерапевта, бо патологія психічної діяльності окремих представників «Беркуту» – на лице, так би мовити.

Давайте поглянемо на цю ситуацію, відтворивши увесь її подієвий ряд:

  1. «Беркут» захоплює мітингувальника.
  2. Роздягає на морозі й б’є.
  3. Фотографується, поставивши ногу на голову (як окупанти чи дикуни???), знімає на камеру, знущається (тортури різного плану – фантазійність беркутівців вражає!).
  4. Міліція «умиває руки».
  5. Затриманого нарешті передають медикам (чому не міліції? чому його, як інших мітингарів, не везуть у СІЗО? не осуджують?).
  6. Автори «відео» виставляють його на Ютюбі, без жодного страху і сумління розміщують на своїх сторінках у Контактах, більше того, відверто хизуються своєю безкарністю, закликаючи всіх охочих «приєхать за 100000 гривен» (як відомо, народний депутат Олег Ляшко пообіцяв грошову винагороду за «відлов» катів у погонах).
  7. І нарешті останнє… під тим самим «відео» на сторінці беркутівця у Контактах ні багато, ні мало – 1500 лайків від інших користувачів… Їм це сподобалося? Їм це сподобалося! Хто вони? Люди чи Мутанти? Мабуть, таки мутанти.

Отже, мутанти – хто вони? Це ті, що йдуть працювати у Беркут, це ті, що постять у соцмережах заклики типу «Беркути, бейте бандерлогов!», «Путін! Памагі нам!» й інші не менш «умілітєльниє і патріотіческіє» відозви. Вони громадяни Росії? Аж ніяк! Вони – мешканці сходу і півдня України? Це вже тепліше! Вони – нащадки етнічних росіян, заселених до України після ІІ світової війни? Не виключено. Їх так виховали? Певно річ! Вони – люмпенізовані малограмотні людці? Так і є! І що нам з ними робити? Як жити із «такими» в одній країні? Збирати гроші на білети до Путіна? Відправляти ешелонами на «історічесскую родіну»?..

Бандерлоги (до яких належу і я! Бандера – для мене національний сподвижник і герой, як і Стус, як і Симоненко, як і Шевченко, зрештою!) знають, за що вони піднялися, за що мерзнуть, чого прагнуть! А мутанти? Якими є їхні ідеали? Хто їхні герої, на прикладі яких вони мужніли? Невже кістка зі столу барчука – це та впевненість у завтрашньому дні, яка потрібна нормальній людині, аби закрити очі на беззаконня і свавілля влади? Невже нема елементарної поваги до людей, які сіють, жнуть, годують мутантів салом і хлібом і теж мають право на власну думку? Невже нема поваги до країни, у якій живуть мутанти? Невже важко вивчити українську мову, хай і «за паспортом» будучи іншої національності, але з поваги до своєї нової Батьківщини? А якщо у вас, мутанти, нема відповідей на ці прості питання, або питання ці у вас мають лише одну відповідь «патаму, шта русский!», тоді ЧОГО ВИ ЩЕ ТУТ? Щасливого путі, мутанти! Їдьте туди, де нема ідейних бандерлогів і де на всіх одна думка, наперед визначена згори!

І насамкінець! Усім тим, хто «оплакує» погорілий Київ – утріть шмарклі! Краще хай згорить частина бруківки на вулиці та закоптиться колонада стадіону, ніж усе життя стояти на колінах і бути для когось тим самим «п’ятим»!



Київ, 25 січня 2014 року

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 28.01.2014 00:18  © ... Закріплений коментар

Video YouTube

 28.01.2014 12:03  Суворий 

Video YouTube

 28.01.2014 11:44  Ігор Рубцов 

Я не знаю, що робити з мутантами далі і хто залишиться у моєму місті, якщо вони зникнуть. Я думати над тим, що ми робитимемо далі, коли вщухнуть пристрасті. Проте, на Донбасі їм не дадуть вщухнути поборники "русской культури". Поділюся історією голандської жінки Корнелії Джоанни Арнольди Тен Бум, скорочено Корі Тен Бум. У 40-му році її сім`ю нацисти доправили у концтабір за допомогу євреям. Їй було 52 роки. У грудні вона попала до списку на розстріл. Зробивши кілька кроків із строю, вона стала перед німкенею і останні хвилини життя вирішила присвятити слову про Божу любов. Три години напівшепотом вона промовляла слова про Спасителя наглядачці і багато хто чув ці її слова. Корі лишилася живою, навіть вийшла на волю. Після війни вона викупила територію концтабору і влаштувала там притулок для позбавлених війною житла. 32 роки вона проповідувала прощення, об`їхавши 60 країн. У 1947-му вона приїхала до Мюнхену. Під час проповіді прощення багато хто їшов із зали, бо не могли пробачити фашистам їхні злочини. Після служіння до неї підійшов чоловік, у якому вона впізнала колишнього свого ката. Він не впізнав Корі, але зізнався, що був наглядачем у тому Равенсбрюці і тепер благає простити його. Корі коливалася, бо він колись був серед найжорстокіших у таборі. Це було її найскладніше випробування у житті. І вона подала руку німцю із словами: "Я прощаю вас, брате..." Скоро нам знадобляться такі люди, як Корі. Бог міняє серця, міняє світогляд. Я теж колись був у окупаційному війську. 4 роки вірою і правдою служив злу. Я би не повірив у можливість перемін, якби це не сталося в моєму житті. А, виявляється, добро може перемагати зло. Мене перемогли добром. Сьогодні моє серце сповнене протестом. Я теж відчуваю хвилю ненависті, яка кличе до помсти за того хлопця, якого роздягли на морозі, за багатьох інших, за цвіт нації, який змушений лишити добрі справи і боротися за волю і добробут. Але ж колись ми знову житимемо разом, бандерлоги з мутантами, а по суті - нащадки однієї пари Адама і Єви. На жаль, світ не зміниться на краще. Краще може настати в житті кожної окремої людини, якщо вона надасть можливість Богу зробити себе такою. Яким буде наш світ - про те написано у 24 розділі Євангелії від Матвія, у 21-му від Луки і інших місцях. Дуже важливо поставити перед собою питання: яке моє місце у історії моєї землі, країни, міста? Відповідно, сформується бачення ставлення до тих людей, яких навіть людьми назвати важко.

 28.01.2014 11:12  Ігор Рубцов => © 

Питання лишається і я сам сиджу, і думаю над ним. Зараз йшов засніженою вулицею. Місцями лід непрохідний. Падають люди. Ми не думаємо над тим, що ця людина на льоду думає про майдан. І я, по суті - бандерлог, простягаю руку людині, не знаючи, з якого боку стане він, якщо ми зустрінемося стінка на стінку. Якби впав я, то він так само простягнув би мені руку. Ненависть виникає там, де нас до неї підштовхують ті, кого ми обрали. Не я обрав, але хтось із мого оточення, так точно. І ми сьорбаєму цю заварену кимось юшку. Адже, проживаючи у нашому специфічному, некомфортному для українця краю, я, крім відмінності мовних вподобань, не зустрічав інших незручностей, аж доки люди, які претендують на керівні посади не починали кричати: "Нас прітесняют за наш р-р-русскій язик". І тоді мої милі колеги і колежанки непомітно для мене ставали мутантами. Ми вітаємо один одного з днями народження, допомагаємо матеріально, але дядьки з якоїсь там обласної ради, чи міської знаходять больову точку, яка розділяє нас навпіл. Позавчора на Однокласниках зареєструвався мій бойовий побратим зі Львова. Він знайшов мене у мережі і обережно запропонував дружбу. І я, не тямлячи себе від радощів, написав: "Привіт, братику! А я тебе теж шукав. Подзвони мені..." Бачу, виклик з незнайомого номера і перший починаю говорити, звертаючись на ім`я. Через хвилину ми вже ідентифікували одне одного. І друг каже: "А я боявся запитати..." Розумієш, до чого мидійшли? А в армії ми навіть не здогадувалися спілкуватися між нами українською. Виявилося, що він із своєю прекрасною галицькою говіркою і я, далеко не донбаською вимовою, спільні у вподобаннях, поглядах. Приємно зустрітися двом бандерлогам. Інший мій побратим, мешканець Донецька, лайкнув у відеороліку негідника, який знімав знущання над українцем. Ось де ми розійшлися. А раніше того не було. Взаємна допомога - ось що поєднувало нас. Хто змінився? Я? Ні. Він? Ні. Були різними, не помічаючи цього. Що нас розділило? Цілеспрямована антиукраїнська політика обраних українцями негідників на державні пости. Однак, як легко нас розбурхати. Тепер ми не бачимо виходу і не знаємо, як після всього дивитися одне одному у вічі. Зроблю паузу перед наступною думкою.

 28.01.2014 10:09  Ігор Рубцов => © 

Історією доведено, що інтелектуальні вливання не допомагають поставити на місце пошкоджені мізки. Ламання через коліно також не ефективне, бо сила робить жорсткішими, затятішими. На своєму прикладі: раніше я доволі ліберально ставився до паралельного існування української і російської мови (все-таки, переважно російської) в Україні. Але постійне ґвалтування моєї рідної української настільки подразнило в мені "мовний нерв", що засилля чужої мови вже просто дратує. А це означає, що почали дратувати і люди, які наполягають на особливому статусі їхньої мови. Чим більш нас тиснуть, тим зростає наш спротив. Думаю, протилежна сторона так само сприймає на свою адресу, але не хоче розуміти, чия ідентичність знаходиться під загрозою в Україні. І ми, насправді, знаходимося перед важкою проблемою: обличча України в очах світу. Коли не допомагає ні м`якість, ні жорсткість, то чи не у тупік ми загнані. Я знаю тільки одну справжню Книгу, яка може докорінно поміняти людину. Це Біблія. За умови, коли читач шукає там не життєву мудрість, навіть, а Божу волю, ця Книга змінює світогляд. Ні, не сама Біблія, звісно, а Той, Хто надихнув понад 40 авторів на її написання. Треба бігти на роботу. Думка не довершена, але можу продовжити.

 28.01.2014 01:22  Марина Моренго => © 

Все-то оно так, и с подобными людьми нужно бороться подобно, кесарю кесарево, мирно или интеллектуально они не поймут. Многие же не готовы до этого опуститься, хоть страну и трясет. Так что....

 27.01.2014 22:32  Ганна Коназюк 

Таню, Чудово!!! Ти - молодець!!! Дуже сильно написала, емоційно з надривом і дуже зрозуміло кожному. Експресія твору - відображає чітке бачення навколишніх реалій авторки-революціонерки. Останній абзац - взагалі вражаючий!!!

 27.01.2014 15:18  Світлана Рачинська => © 

ПравИло з медичним діагнозом "шизофренія", є розплідником різного роду мутацій... Та люта ненависть, що переповнює переслідувачів бандерлогів породжує гріх братовбиства... Потомки Каїна... Тільки ще більше осатанілі. Прости їх Боже, бо не відають, що творять...