02.02.2014 22:11
18+
499
    
  9 | 10  
 © Тетяна Белімова

Голуб миру, або Євромайдан без меж і кордонів

Голуб миру, або Євромайдан без меж і кордонів
й крізь затьмарену розу вітрів
голубочок із гілкою в дзьобі

Перше лютого 2014 року. Мюнхен. Жовто-блакитні стяги. Делегати щорічної Мюнхенської конференції з питань безпеки, які представляють понад сімдесят найбільш знаних країн світу, проходять крізь живу, утворену тисячами рук жовто-блакитну стрічку! Це – сон? Може, це сценарій, а чи репетиція, або, скажімо, зйомка якогось фантастичного фільму з альтернативної історії (досить поширений і популярний жанр сучасної фантастики). А може й таке бути, що це – вірусна інфекція, що уразила населення Європи, і то не лише те, яке має українське коріння? Ні! Це Євромайдан без кордонів! Це тисячі й тисячі наших земляків на чужині, які не втратили почуття справедливості! Не ожиріли на доступний німецьких продуктах! Не забули, з якої саме причини вони були змушені одного дня покинути Батьківщину і шукати щастя на чужій землі! Ці люди залишилися патріотами України, не зважаючи на те, що формально перестали бути її громадянами! Що ще і ще раз доводить: Україна у серці кожного, хто її любить! Україна – у серці, а не в паспорті чи у фальшивих відозвах!

На цьому Мюнхенському Євромайдані теж була Йолка і сцена, з якої виступали лідери українського революційного руху, що прибули до Мюнхена. Кількість присутніх там людей вразила не лише Німеччину, а й загалом Європу, для якої свобода думки є одним із пріоритетів! Це бачили всі! Цього лише «не побачив» вітчизняний телеканал «Інтер», який є чи не єдиним «джерелом» новин сходу і півдня України (російські телеканали до уваги свідомо не беру – всім відомо, що там продукується «упереджений», м’яко кажучи, погляд на події у нас). От би мешканці цих регіонів здивувалися! Адже українці європейського походження відкинули всі справи і зібралися «просто так», без «дяді» зі списком і з 200-євровою купюрою для кожного учаснику мітингу. Їх зібрали не гроші, не «накази» керівництва, а вільний доступ до інформації і можливість самостійно мислити і робити висновки!

Для нас, мешканців «материкової» України, важливим є те, що світ сам обрав вчора топ-темою нашу країну і політичну ситуацію в ній. Це важливо! Наш протест, нашу волю і прагнення кращого життя почув увесь цивілізований світ, той світ, який сповідує демократичні цінності і заперечує будь-які прояви диктатури! І жоден брехливий представники кривавого провладного українського терору не зміг увести в оману світову громадськість! На всі його брехливі «постулати» знайшлися правдиві фото і відео спростування! Важливо, що на Мюнхенській конференції було прийнято ряд рішень із політичної ситуації в Україні. Для мене особисто найважливішим стало рішення про створення міжнародної комісії з розслідувань подій в Україні. Це означає, що всі діянні «Беркуту», «Ягуару» та інших спецпідрозділів, міліції, тітушок, «паліїв», а також і високопосадовців не вдасться спустити «на гальмах» української Феміди. Не виключено, що декому з них куплять білет до Гааги (в один кінець)! Хочеться, аби так і було! Інакше і смерті героїв, і катування та різноманітні переслідування-залякування активістів, двомісячний стоїчний Євромайдан – все це надаремно??? Боротьба лише тоді буде завершеною, коли винні за злочинні понесуть належну їм кару! Ні днем раніше, ні днем пізніше!

Як відомо, злочини проти людства не мають терміну дії! Про це варто пам’ятати усім сатрапам в усіх чинах! Пам’ятати завжди! Усі їхні злочини буде розкрито! Кожен із винних понесе заслужену кару! І це лише оливкова гілка у дзьобі голубочка, що провіщає нам надію на краще життя!



Київ, 2 лютого 2014 року

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 03.02.2014 09:31  Ірина Затинейко-Михалевич 

дай Боже, щоб світ не тільки говорив про нас, писав на перших шпальтах, висвітлював в топ-новинах, а справді допоміг! Хай демократичний світ нарешті усвідомить, що ми його частина невідємна, а не лише транзитна зона між двома світами...
На жаль, Україна не ратифікували досі статут Гаазьького суду, тому не все так просто, як нас запевняє опозиція! Проте, будемо сподіватися, що злочини проти людяності в Україні, світ засудить не лише ляканнями санкціями...(((
Стаття, як завжди, Таню, актуальна і майстерна!

 03.02.2014 06:14  Деркач Олександр => © 

Дай Бог, щоб все було доведене до кінця...

 02.02.2014 21:26  Олена Вишневська 

Аби це все тільки не було окозамилюванням, мов ми не стоїми осторонь ситуації, яка виникла в Україні,і наші надії справдилися!

Стаття чудова, як зажди!

 {#}

 02.02.2014 21:25  Суворий => © 

Зате можна сміливо твердити, що в Україні є канал для людей з особливою позицією. У нас теж такі були на порталі і можливо є. Вони вперто відстоювали свою особливу точку зору, яка чудово вписується в те, що показує "Інтер". І ніхто не скаже, що ці автори якісь напівграмотні чи неписьменні. Дехто навіть вже не перший рік проживає в тій же Німеччині. Те, що учасників протестів мізер від загального населення і все робиться за гроші Америки, для декого зрозуміло як Божий день... Самі калічать одні одного, самі вбивають і підкидають трупи. Сліпі виконавці чужої волі і всесвітньої змови масонів. Слава українській свободі слова та самовираження... Стаття актуальна. Фанатам Інтера читати не рекомендується...

 02.02.2014 20:57  Ганна Коназюк 

Цікаві і змістовні думки! Гарно напиала, толково!