03.02.2014 02:24
для всіх
2457
    
  9 | 9  
 © Суворий

Конкурс до 200 річчя від дня народження Тараса Шевченка «Вірш про Україну»

Конкурс до 200 річчя від дня народження Тараса Шевченка «Вірш про Україну»

09.03.2014



Перше місце - Оля Стасюк «Шевченкова Україна»

Друге місце - Роман Бойчук «Лист Т. Г. Шевченка Україні»

Третє місце - Наталя Святокум «А Україна все горить»


Сьогодні Україна переживає нелегкі часи. Українцям зараз дуже важко! Але тим не менш час невблаганно наближає нас до визначної для української нації дати – 200 річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка, яку незабаром буде святкувати не лише наша Батьківщина, а й увесь світ.

У зв’язку з вшануванням пам’яті великого українського поета літературне інтернет-видання «Проба Пера» оголошує конкурс на написання поетичного твору (довільного за формою та провідними мотивами), присвяченого музі Великого Кобзаря і мети всього його життя - Україні. Редакція сайту не обмежує авторів жодними нормами, часовими прив’язками чи жанровою специфікацією. Але, звісно, конкурсанти мають дотримуватися загально прийнятих моральних норм, уникати ненормативної лексики, прямих чи прихованих образ інших осіб, зокрема, персональної оцінки дій сучасних політичних діячів тощо. Не бажаним є також просте пародіювання шевченківських творів та надмірний пафос, який в даний важкий для країни час є, як мінімум, недоречним. Сподіваємось на авторське відчуття справедливості та розуміння прагнень простих людей, яким керувався Тарас Шевченко в своїй творчості протягом усього свого життя. Згадки та посилання на твори самого Кобзаря лише вітаються.

Поезії на конкурс приймаються до 5 березня 2014 року. Результати конкурсу буде оголошено 9 березня 2014 року. Поезії, подані на конкурс, мають бути опубліковані вперше та не переопубліковуватись автором на інших сайтах до завершення конкурсу, не містити неперевірених чи суперечливих даних.

Найкращі поетичні твори будуть відзначені грошовими преміям. Переможців визначить редакційна колегія «Проби пера» з врахуванням оцінок та відгуків усього авторського складу проекту.


І премія – 300 грн

ІІ премія – 200 грн

ІІІ премія – 100 грн




УВАГА! Автор особисто публікує поезію, зареєструвавшись на сайті. Для того, щоб подати твір на конкурс, необхідно в формі Редагування публікації в блоці "Конкурси" встановити галочку "Вірш про Україну".


Також у межах конкурсу до 200-річчя від дня народження ТАРАСА ШЕВЧЕНКА «Вірш про Україну» один із творів отримає спеціальну відзнаку від Тетяни Белімової (книжкове видання роману «Київ.ua» з автографом автора) у номінації «Найоригінальніший твір». Найоригінальнішою буде визначена та конкурсна поезія, у якій буде згадано про якийсь маловідомий чи недостатньо досліджений факт творчості Тараса Шевченка, або буде подано відмінний від усталеного кут бачення на його доробок.

Редакція сайту «Проба Пера» бажає всім авторам натхнення і удачі! А також чекає на змістовні цікаві твори!

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 12.02.2014 12:30  © ... Закріплений коментар

Ще раз хочемо звернутися до тих, хто подає твори на конкурс до 200 річчя Шевченка не звертаючи уваги, що тема конкурсу "Вірш про Україну". Ми свідомо хотіли, щоб тема не зосереджувалась на звичних та заїжджених вже тезах про велич Шевченка. І свою позицію детально розшифрували в даній публікації.Це означає, що ми приймаємо на конкурс вірші присвячені Україні. Згадка про самого Шевченка вітається, але НЕ Є ОБОВЯЗКОВОЮ УМОВОЮ.

Тому тих учасників, хто пише твір на конкурс "Вірш про Тараса Шевченка" інформуємо, що це вже зовсім інший КОНКУРС. І якщо вірш просто про Шевченка, а роль України не розкрита, то це НЕ ОЗНАЧАЄ, що він АВТОМАТИЧНО потрапляє в конкурсну програму, де тема сформульована зовсім інша...

При визначенні переможців критерій відповідності твору темі конкурсу БУДЕ НАЙВАЖЛИВІШИМ.

Просимо вибачення за непорозуміння. Будьте уважні.

 13.03.2014 16:50  © ... => Оля Стасюк 

Олю, вітаю Вас з перемогою в конкурсі. Відгукніться будь-ласка на приватні повідомлення... 

 08.02.2014 14:34   

Доброго дня! Пане адміністраторе, будь ласка, відновіть мій пароль, який я втратила у зв"язку з поломкою компютера! Дуже прошу!))) Хочу взяти часть в конкурсі...

 04.02.2014 20:00  Оля Стасюк => © 

А яка кількість творів може бути подана від одного автора? Лише один?