15.02.2014 21:08
для всіх
713
    
  5 | 5  
 © Тетяна Чорновіл

Вишенька

Вишенька

з рубрики / циклу «ЛІРИЧНІ СМАКОВИНКИ»

Де ніч смакує солодом

Ванільної нуги,

Ятрять імбирним  золотом

Крохмальні береги.


В молочних ріках хвилями

Хлюпочуть пряні сни

Тягучими зусиллями

Глазурі густини.


В танку смаків безладному

Кислинку для прикрас

В просторі шоколадному

Сховав вишневий час.


Вершкова казка. Лишенько!

Думкам би дати лад.

Ох, не мани так, вишенько!

Стікає шоколад…


Імбирне печиво «ВИШЕНЬКА» (рецепт)

Для тіста: масло –125 г, цукор – 1 склянка, ванільний цукор – 1 пакетик, розпушувач –3-5 г, імбир мелений – 2 ч. ложки, яйця – 4 шт., борошно – 1,5 склянки, шоколад, натертий на крупну тертку –200 г, зацукровані вишні.

Для шоколадної глазурі: шоколад –100 г, вершкове масло – 50г, цукрова пудра – 1 склянка, молоко – 5 ст. ложок, крохмаль – 1 ст. ложка.

Масло розтопіть до однорідного стану, додайте цукор і пряні спеції. Обережно вбийте яйця, додайте борошно з розпушувачем і акуратно перемішайте. З тіста сформуйте кульки, приплющіть і складіть на змащене маслом деко. Випікайте в розігрітій до 175 градусів духовці 22-25 хвилин (готовність перевіряйте зубочисткою).

Поки печиво остигає, приготуйте глазур. На малому вогні прогрійте молоко, додайте цукрову пудру або цукор, перемішайте. Шоколад поламайте на шматочки і додайте в молоко з крохмалем і вершковим маслом.

Охолодіть глазур і покрийте нею готове печиво. Прикрасьте вишнею.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 28.06.2014 18:30  Олег Буць => © 

Ніколи не думав, що так можна подати перепис якоїсь смакоти! От ще би хто описав, як пахне підсмажений хліб, натертий часничком!
Чи то пародію на "вишеньку" втиснути?

 17.02.2014 12:45  Деркач Олександр => © 

Не сподобалось... могли б хоч ложку коньяку у рецепт добавити))))) хоча як на закуску згодиться))) а вірш ДУЖЕ сподобався, якийсь не зовсім кулінарний))- швидше еротичний...спокусливий...

 16.02.2014 19:03  Антоніна Грицаюк 

Солодкий віршик ням-ням)

 16.02.2014 18:39  Ганна Коназюк 

Смакота!!! Сподобалось...))))

 16.02.2014 01:01  Ігор Рубцов => © 

Якби не скуштував смаколиків перед прочитанням, зараз не знав би, що робити. Сам зовнішній вигляд спокушає.

 15.02.2014 21:05  Оля Стасюк 

милий, веселий віршик) Ви точно знаєте, як розбавити сумні фарби погоди та політики*)

 15.02.2014 19:10  Олена Вишневська 

А я от саме думаю, чого б це смачненького шкуштувати! Дякую за таке смачненьку насолоду )))