12.04.2014 19:17
для всіх
270
    
  11 | 11  
 © Тетяна Белімова

Після великого вітру...

Після великого вітру...

Після великого вітру надходить велика тиша

(і я чую своє прискорене дихання, хоча це мене не бентежить)

Я прислухаюсь до своїх оглушених кроків –

Вони знову ведуть туди, де мені бути належить.

Після великого вітру у сон поринають дерева

(їх віти тепер спокійні і не колишуться трави)

Барв розмаїття і звуків повернулось до світу, 

Де врешті улігся вітер із мідним смаком отави.

Після великого вітру я знову чекаю вітру

(я знаю, що він невмирущий і знову на нас полює!)

Цей спокій лише до набату, що грізно проріже тишу, 

Але не вбезпечить від вітру, який здіймається всує.



Київ, 12 квітня 2014 року

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 14.04.2014 09:38  Світлана Рачинська => © 

Вразила... Надзвичайно так вийшло... Сильна поезія! Браво!!!

 14.04.2014 00:17  Марина Моренго => © 

Ідея - цікава, слова - гарні. Рима і ритміка місцями кульгає, що сповільнює прочитання

 13.04.2014 22:02  Ігор Рубцов => © 

Все сприймається через вікно і через приймач у власній квартирі. Передчуття не найкращі. Київ трохи віддалений від епіцентру бурі. Як би я хотів побути у тиші подалі від цих вітрів, що струшують наш неоднозначний край. Хоча я знав про час, у який ми живемо, що він такий непевний. Готував і себе, і ближніх. Тепер хочеться відтягнути агонію землі. Ти ж не думаєш, що все оце стосується тільки нашої країни? Я так не думаю. Можна втікати від вітру звідси в інше місто, а він наздожене і там, і у іншій країні, якою би вона благополучною не здавалася. Потроху піднімається вітер, описаний Матвієм у 24 розділі. Не було би так гірко, якби це усвідомлювали якнайбільше людей, тому що ті, хто усвідомив і зробив відповідні приготування, не потерпатиме так через, м`яко кажучи, дещо дуже неприємне.

Ой, Таню, я не дуже люблю такі глибокі думки, які й не кожен зрозуміє. Та ти запропонувала віршем стиль бесіди і я не втримався теж і відійшов від звичного для мене популярного стилю. От тепер думаю: треба ж відсилати коментар. Може відразу додати і переклад? Таню, ти прекрасна у слові!

Ну, це найтисліший варіант моєї тиради.

 13.04.2014 18:22  Деркач Олександр => © 

Класно

 13.04.2014 09:29  Ірина Затинейко-Миха... => © 

сильні образи... дуже проймають останні рядки...

 13.04.2014 01:55  Якобчук Павло => © 

Мідний смак отави... Таню + і напевно не один раз ++++

 12.04.2014 22:56  Панін Олександр Мико... => © 

...Ми кружляємо в лабіринтах шляхів. Шукаємо втрачене і прагнемо знайти щось нове,гарне...
Втрачаємо більше ніж знаходимо..
Грунт, пісок, багнюка просівавються, течуть крізь пальці... Де золотий пісок? - Нема!
Байдуже! Ми знову вперто шукаємо, "...сподівючись без надЇЇ" [Пробач, велика Леся!}

 12.04.2014 22:26  Ганна Коназюк => © 

Вірш і картинка - дуже гармонійна пара... Не знаю... Я тут ну нічого не захотіла бачити політичного. Красива лірика... Я згадала, як у студентські роки ми вивчали японську поезію. Ніби й не схоже, але ж згадала...)) Таню, гарно так...

 12.04.2014 22:11  Мальва СВІТАНКОВА => © 

Цікавий ракурс.
Актуально.+

 12.04.2014 15:57  Олена Вишневська => © 

затишок перед бурею.... змістовно..... мудро..... актуально...ЧУДОВО!!!!!!!!!!!!!!

 12.04.2014 11:18  Ірина Червінська-Ман... => © 

все наше життя - смуга біла - смуга чорна, то затишшя, то буря і суєта суєт... цікаве порівняння життєвого виру з вітрами. у мене таке відчуття великої тиші перед наступними вітрами виникло, коли Янукович підписав договір з європейцями і... втік. якось занадто тихо тоді було, аж незвично.
змістовний твір) плюсую)