01.05.2014 17:18
для всіх
208
    
  3 | 3  
 © Ем Скитаній

Пізнім вечором за чаркою з другом...

Пізнім вечором за чаркою з другом...

коли міняли прапорці на даху міськради, якраз проходив повз мізерної кількості юрби.

- придурки! що ви робите?! - гукнув до них

- за казла атвєтиш - хтось огризнувся у мій бік, певно не бачив мене.

- я не казав "казли". я сказав, що ви придурки. ну, повісь прапора міста поруч із державним і це буде справедливо, нормально і правильно. а так, навіщо увесь цей цирк із клоунадою?

- шол би ти, дєд, атседа. а то, нє равьон час, і зашибіть могут - перервав мене якийсь доброзичливий молодий перехожий.

- якщо ми будемо боятися, вони влаштують собі тут "маліну"... як у Славянську - відповів я навздогін молодику, але він навіть не озирнувся, спішно ідучи геть від мене.

я хтів іще щось мовити до купки радісних празничан, як до мене підійшов давній знайомий.

- пєрєстань, дружище - сказав він. - іді лучше отсюда, нє провоцируй.

- ми з тобою давно вже не друзі, хоч і випили не одну пляшку. ти ж із цими зомбі заодно. і як я можу на щось там провокувати - без маски? без зброї? без битки?.. та я не маю навіть уламку штахетини!..

- всьо равно, ступай.

я хотів йому заперечити, але до нас вже підходило п"ятеро амбалів. чесно скажу - злякався, махнув рукою і пішов. людина я мирна, з гуманітарною освітою. сутичок намагаюся уникати взагалі - старий вже, сили не ті, розумієш?..а він молодець - не здав мене тим мордоворотам. а то б шукав би ти мене десь у лікарні присмерті. і це у кращому випадку. оце прийшов до тебе із пляшкою горілочки випити за упокій "совка".

...і ми випили.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 08.05.2014 12:11  Ірина Затинейко-Михалевич... => © 

дуже важко... Хай береже Ваш край Господь!

 08.05.2014 11:59  Пірнач => © 

Важка тема, болюча..
Тримайтеся.

 06.05.2014 14:16  Тетяна Чорновіл => © 

Дуже боляче було читати!
І так все спостерігаємо з тривогою...
Знаєте, я вчилася в Луганську і Рубіжному, працювала в Северодонецьку, іздила в відрядження в Комунарськ (Алчевськ???) через Кадієвку (Стаханов, здається???). Ще й досі в пам"яті зринають образи, вулиці, люди...). Багато хороших людей Що сталося з людьми? Чому одні лишились людьми, а інші....
Не хочу навіть продовжувати! Кажу ж, боляче.
Дякую за мініатюру. Сподобалась.

 03.05.2014 00:15  Світлана Рачинська => © 

Ця робота свідчить про важливість у нашому суспільстві Вашої присутності. Ваші слова обеззброюють і мають дуже велике і потрібне значення сьогодні. Хоча зараз, можливо, Вам так не здається... Знайдуться і ті люди, яким буде так як і Вам боліти Україна.

 02.05.2014 23:02  Деркач Олександр => © 

дійсно схоже на останні конвульсії "совка"...на жаль криваві((

 01.05.2014 17:19  Суворий => © 

Прямо зараз те саме відбувається в Донецьку...