28.06.2014 08:54
для всіх
715
    
  5 | 6  
 © Тетяна Белімова

З Днем Конституції, Україно! Ти переможеш!

PlayЗ Днем Конституції,  Україно! Ти переможеш!

У далекому 2010-му році ми – колишні аспіранти – прийшли до свого вчителя. Був лютий, після ІІ туру виборів президента України.

- Що ж тепер?

- Як бути?

- Жити як далі?

Сипали питаннями, на яких відповіді не було. Кожен почувався шокованим. Сподівалися, що професор скаже щось оптимістичне, бо просто опустилися руки, якщо чесно. Ніхто не бачив для себе майбутнього в країні Януковича й еміграція здавалася тоді цілком реальною перспективою. Сиділи похнюплені, чекали навіть, що професор таки порадить збирати документи на переїзд до Канади.

Наш учитель завжди любив жартувати. Я думала, що й тоді просто буде черговий жарт чи анекдот, як бувало не раз у нашому колі.

– Не буває в історії повернення до старого. Реконструкції – то лише тимчасове явище. Ви побачите, що це триватиме недовго, – професор був серйозним і не жартував.

Я не часто згадую про цю розмову. Хоча пізніше переконалася, що все сталося так, як говорив тоді мій учитель. Його слова справді виявилися пророчими, хоча на той момент – у лютому 2010-го року – у це важко було повірити. Адже роками укладалися корупційні схеми і росла кримінальна «сім’я», а розвалилося все швидко – на очах українського народу (у лічені миті з погляду історичної перспективи).

І сьогодні, у День Конституції України, хочеться привітати всіх із цим святом! І хай ще життя зовсім не таке, як нам хочеться, але оптимізм не полишає нас! Ми віримо в наше краще майбутнє! Ми повинні вірити, що у нас усе буде добре! Ми повинні бачити нашу Батьківщину Сильною, Могутньою і Процвітаючою! У нас для цього є все. Наш народ пройшов такі випробування й здолав такі перепони, що інших би, можливо, знищило до ноги. А українці вижили, вистояли і зберегли свою ідентичність, свою мову, культуру, створили неповторну художню літературу (не кожен державницький народ може похизуватися такими яскравими іменами). У нас прекрасні люди, які гідні поваги й найкращих слів, а ще вони гідні гарного життя. І так і буде! І не будемо в цей святковий день говорити про сумне.

Україні бути! Україна вистоїть у цій війні і переможе! Уся історична правда на боці України! Не буває лиха без добра: нехай лютує ворог і нападає на наші землі, а ми будемо як злютовані атоми одного цілого! Ми станемо сильнішими! Ми будемо кращими!

Не буває довговічних реконструкцій і кожна імперія приречена і розвалиться рано чи пізно. А ще, що Добро завжди перемагає. І яким би сильним і могутнім не здавалося зло, Добро переможе! Україна переможе!



Київ, 28 червня 2014 року

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 25.06.2018 10:05  Наталія Старченко => © 

Світло на душі після прочитання Вашого твору, Танєчко.

Слава Україні!!!

 28.03.2017 20:44  Душа => © 

Слава Україні!!! Україна обов`язково переможе, ми ще пам`ятаємо, за що боролися наші предки, непереможні козаки!!! нехай буде з нами великий Дух Предків!!

 29.06.2014 00:30  Суворий => © 

Слава Україні!

 28.06.2014 19:10  Панін Олександр Мико... => © 

Доля світу вирішується на теренах України.
Чорнобог проти Великої Білої Матері!
Демон смерті не потрапить у наш Світ!

 28.06.2014 18:59  Ганна Коназюк => © 

Зі святом!!!
"Не буває лиха без добра: нехай лютує ворог і нападає на наші землі, а ми будемо як злютовані атоми одного цілого! Ми станемо сильнішими! Ми будемо кращими!!!" - чудові слова!!! Лейтмотив для непереможної нації!!!

 28.06.2014 10:19  Світлана Рачинська => © 

Вірю! Так і буде! Зі святом! Слава Україні!!!

 28.06.2014 09:34  Ірина Затинейко-Миха... => © 

СЛАВА УКРАЇНІ! ХАЙ ПОЧУЄ НАРОД УКРАЇНСЬКИЙ ГОСПОДЬ!!!

 28.06.2014 09:22  © ...