01.07.2014 22:01
лише 18+
348
    
  8 | 8  
 © Ганна Коназюк

Путлеролюбцям

Путлеролюбцям
Отут я стою під замисленим небом
на чорних вітрах світових веремій,
і в сутичці вічній святого з ганебним
світлішає розум зацькований мій.
Ліна Костенко

Звертаюсь до вас, не любі і не дорогі «путлеролюбці». Вас є чимало, кількох знаю особисто. Знаю вас, але вашого діагноза - ні, мабуть, «путінозалежність», або «путлероманія», якось так… На багато речей можна заплющити очі. Наприклад, на ваш вибір - вступ до Євросоюзу чи до Таможеного союзу, одна державна мова чи дві… От пишу, а в самої клекоче в грудях, бо лукавлю – заплющити очі не можу… Можливо тому, що маю свою чітку позицію в цих питаннях і ніколи не піду проти своїх переконань… Хоча я усвідомлюю, що у кожної людини своя "начинка" в голові і я можу не погоджуватись із тією чи іншою думкою, але засуджувати людину за те, що в неї інші погляди не маю права. Розумію… Але є такі речі, які я ніколи не зрозумію. Наприклад, як можна жити в Україні, ходити по цій землі, дихати цим повітрям, вживати їжу, що переважно «мукала», «кувікала», «кукурікала» і дозрівала на цій же землі та ненавидіти все те, що дає життя тобі і твоїй родині? Як можна схвалювати дії сепаратистів, коли у тебе підростають сини, а хлопчики, на кілька років старші від них, ризикують життям і віддають його за цілісність своєї держави, за мир і спокій України? А ваш кумир чи ідол визнає вас за народ без національності, бо ви «малороси», «хохли» - це щось на кшталт, даруйте за грубість, напівпридурки, які ладні продати рідну мати, Батьківщину за для шматка сала і півлітри… Вас влаштовує таке відношення? То потрібно констатувати факт, що у нашому суспільстві таки є «хохли» чи б пак «малороси» - куди ж без вас дітися?... Ви відверто висловлюєте свою думку у соцмережах, «співаєте хвалебні оди» товаришу із закінченням «ло», проклинаєте наших українських бійців, як у свою чергу проклинали майданівців, а потім вітаєтеся із сусідами, всміхаєтеся перехожим дітям – вони не знають, що ви їх ненавидите, бажаєте смерті їх батькам, тому щиро відповідають і усміхаються…

Я ніколи не зрозумію вас і навіть не намагатимуся, бо ви не просто чужі моїй свідомості, ви - чужинці, що Господь помилково закинув на цю прекрасну, багатостраждальну землю, яку ви топчете і зневажаєте її народ, прославляючи ворога й тирана.



с. Погреби, 01.07.2014

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 12.07.2014 16:05  Зав`ялова Валентина => © 

Прочитала і згадала свій недописаний вірш про Крим, у якому є такі рядки:
"Я так рада, что снова в России,
Там умру, рождена где была!"
В чому справа? Квитка купила
І поїхала, і померла."
Треба знайти час і дописати...

 10.07.2014 22:17  Ігор Рубцов => © 

Поновилася перестрілка навколо аеропорту. На тлі цих звуків слова "виродки", "потороч" і подібні здаються надто м`якими.

 03.07.2014 09:36  Тетяна Белімова => © 

Є така містке українське слово "виродки"... є ще слово "потороч", а є ще хороше слово (не наше, правда) - "манкурти", "яничари". Від таких й справді хочеться вдхреститися двома руками, відвести очі, видали з друзів, виселити до "благодєтіля"... багато чого хочеться! Але насамперед хочеться дізнатися, звідки ж беруться такі? Вчора слухала виступ Ірини Фаріон у ВР (поважаю цю людину за її громадянську позицію) і вона сказала те, що всі ми і так знаємо, але буває, не згадуємо: "Духовність первинна! А вже потім усе решта!". На жаль, закон про додаткове мито на російські книжки наші горе-депутати провалили... Це ніби не стосується теми розмови, хоча насправді - дуже навіть стосується! Бо ж ідеологія найкраще засвоюється з художньої літератури! "Геть від Москви!!!" - у всіх стосунках і в усіх можливих напрямках.
Нам треба виховувати нове покоління українців, а манкурти самі пропадуть - природним шляхом.

 02.07.2014 10:53  Світлана Рачинська => © 

Молодець! Аню, і правда, світлий твій розум, наша щира україночко і правдошукачко! ЧУДОВО!

 02.07.2014 00:22  Деркач Олександр => © 

факт що вони є, на жаль((( добре написано

 01.07.2014 22:15  Суворий => © 

Це продукти розпаду імперії. Тонкий прикордонний прошарок, який загубився в часі і лише час здатен стерти цей прошарок в порох...

 01.07.2014 22:09  Панін Олександр Мико... => © 

Підтримую всеціло.

 01.07.2014 20:06  Олег Буць => © 

Гарно, пані Ганно! Але, все-таки, певно, їх зрозуміти прийдеться. Бо пройшли часи Варфоломіївських ночей, а добром вони в рашу не поїдуть. Їм і тут добре. Значить, прийдеться якось до них достукуватись. Найкраще, звичайно, було би засунути їх головою в ДНР і хай би там поварились. Як є клепка в голові, то мізки, хай і з натугою - провернуться. Спочатку на трошки, а потім і більше. Але, як нема - то, може, їм там і сподобається. Як Шарикову - "уж ми їх душили-душили!"
Гірші не "путофіли"* (так я переклав Ваше "путлеролюби"). Ці хоч відкриті. Гірші злодії в погонах, з тих кому війна - мать родна. А ще - гірші байдужі, котрі кажуть: скільки можна, щоб наших там убивали? та хіба ми годні проти Росії воювати? хай би вже вони приходили і в нас порядок навели, як ми самі не можемо за 20 років навести... І це на заході України, де я взагалі не думав, що можуть бути такі настрої. Це вони продали свої голоси за 100 грн янику, від чого він мав, наприклад, 8% на Тернопільщині. Не Донбас яника вибрав, а продАвці із Західної України. Чи хоч в одну хату на Буковині, Прикарпатті, Львівщині, Волині, Житомирщині, мешканці котрої заробили 100 грн за голос на виборах, привезли груз 200 із Донбасу? І якщо привезли, то чи дав їм Бог мудрості хоч зараз співставити те - і це?
Я не бажаю, щоби хоч куди такі грузи привозили, але як ще має дійти до людей? А до церкви ходять. І в вишиванках. І - назви кого хохлом!
Чернівці. Коли ховали вбитих на Майдані, за гробами йшло десь коло 1000 людей. Священики питались: "Чернівці! Що має статись, аби вас вийшло все місто?" Привезли 8 десантників... На похороні - десь так само 1000... А в бусиках - російський шансон...
Ц що - аби місто сколихнулось, треба всіх по тотальній мобілізації загребти? Щоби сім"ї запереживали... Я десь виставлю одну свою річ "Невійна", там теж на цю тему є. Але тут, вроді би не можна "засвічене" десь ставити. А я на ОКл, у веюа, ще десь виставляв. Як пройде - не знаю...